Fani do roboty!

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Fani do roboty!

Post autor: Daroo »

Normalnie aż szlak mnie trafia kiedy wchodze na onet, interie czy wp.pl, czytam artykuły o Bon Jovi i widze komentarze typu "o kolejny gniot" :evil: - co pozstawicie to tak??, owszem zdażają się komentarze obronne i pochlebiające Bon Jovi, ale rószcie się do roboty, ja staram się komentować wszystkie artykuły na wszystkich portalach, żeby wszyscy wiedzieli że tutaj w polsce jest jednak ktoś kto uwielbia ta kapele i którą docenia, nie wstydzić się, to nie jest tabu do cholery!, śmiało pisac o naszych, wszędzie nawet jak są artykuły o takich wspaniałych zespołach jak Queen (lubie ich) czy innych, trzeba udowodnić że Bon Jovi wcale nie są gorsi od Gunsów czy Pink Floyd, rodacy, fani do dzieła! To jest też sposób nato żeby pokazac ilu nas jest, a co za tym idzie portale bardziej bedą wzracać uwagę na Bon Jovi, częściej będzie się o nich mówić i wogóle, ostatnio np. podobało mi się, kiedy to wp.pl zamiesciło artykuł nie w stylu Bon Jovi... tylko "Gwiazda Rocka", a więc się jeszcze raz powtórze ludziska do dzieła, naprawdę warto!
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Jezus maria!! Bon Jovi lepsze od Pink Floyd czy Queen?? Stary, do kapel pokroju Queen, Led Zeppelin, itp...., Bon Jovi ani żadne inne zespoły nie mają startu.
Mam nadzieję, że nie będe musiał na różnych portalach czytać postów typu 'Jaki Queen??!! Ryśku z ekipą są debest!!'.
PS. I nie oznacza to, że znowu nabijam sie z BJ, ale po prostu tak się już przyjęło (i taka jest prawda, oczywiście), że w/w kapele są BOGAMI ROCKA i żadna, absolutnie żadna powstała później kapela, nie będzie od nich lepsza.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Owszem, Queen czy Pink Floyd są naprawde dobrzy, szczególnie daże sympatią tych pierwszych, ale ja nie napisałem że Bon Jovi są lepsi, ja napisałem że Bon Jovi WCALE NIE S? GORSI od powyższych kapel, mój taki osobisty ranking wygląda następująco...

1.The Beatles
2.The Rolling Stones
3.Queen
4.U2
5.Bon Jovi
6.Staus Quo
7.Pink Floyd
8.Fleedwood Mac
9.Iron Maiden
10.R.E.M
11.Led Zeppelin
12.Guns N Roses
13.Aeorsmith
14.Foreigner
15.Van Halen
16.Def Leppard
17.Metallica
18.The Scorpions
19.AC/DC
20.Deep Purple
21.Black Sabath
22.ToTo
23.Rainbow

Jest jeszcze kilka naprawde dobrych kapel, ale wymieniłem według mnie te najlepsze..., może wybitnym znawcą muzyki nie jestem, ale mam nadzieje że nikogo z naprawde wielkich tutaj nie zabrakło...
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

ok, przynajmniej pamiętasz o tych Wielkich :) Z miejscem BJ bym polemizował (bo nad Pink Floyd, Aerosmith.... 10 oczek ponad Van Halen :o ), ale zaś dostanę opierd**, że nic tylko się czepaiam :mruga:
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Powinien ktos Cie wreszcie op...lic :P . Nikt nie odmawia wielkosci Queen, Led Zeppelin czy innym, tak samo dla mnie sa ta kapele o dorobku w historii muzyki rockowej znacznie przewyzszajacym BJ, ale tak czy inaczej stawiam ich w hierarchi moich ulubionych zespolow na miejscu PIEWRSZYM - i tyle. A ze The Beatles czy Pink Floyd sa bardzej szanowani i uznawani za zespoly tworzace historie muzyki? Coz, swietnie, ale BJ dla mnie tez ja wspoltworza i zawsze beda moim ulubionym bandem.

Bez wzgledu na to, ze WIELKIE (najczesciej juz nie istniejace) zespoly w powszechnej opinii sa bardziej szanowane i traktowane jako wazniejsze od BJ - nikt nikomu nie zabroni ustawiac sobie BJ nawet i na 1st position.

Powtarzam - w pelni doceniam dorobek Zeppelinow, Beatelsow, Floydow itp. i zdaje sobie sprawe, ze BJ to nie Rolling Stones - ale mam pelne prawo i tak Bon Jovi wrzucic sobie nawet na piec pierwszych miejsc i przed Stonesami, i przed Zeppelinami, i przed Floydami. I nie Tobie Rattie to oceniac i krytykowac z calym szacunkiem :).
Swoja droga chetnie Cie poznam na jakims zlocie, jak mi wreszcie Bozia da sie wybrac :P .

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 1 marca 2006, o 15:43 przez sobol_77, łącznie zmieniany 1 raz.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

bo sie czepiasz :P
jak dla mnie..inicjatywa bezsensowna ;] co mnei obchodzi co mysla inni na temat tej muzyki? ja nie mam zamiaru nikomu nic udawadniac ;]
polska kraj zrytych ludzi w wiekszosci i tak juz pozostanie :)
Nie czytam zadnych artykulow z polskich portali....
bo z reguly nie pisza ciekawych i interesujacych rzeczy, a jak czasami lookne na komentarze :D :D to mowie bosszzzz
Jezus maria!! Bon Jovi lepsze od Pink Floyd czy Queen?? Stary, do kapel pokroju Queen, Led Zeppelin, itp...., Bon Jovi ani żadne inne zespoły nie mają startu.PS. I nie oznacza to, że znowu nabijam sie z BJ, ale po prostu tak się już przyjęło (i taka jest prawda, oczywiście), że w/w kapele są BOGAMI ROCKA i żadna, absolutnie żadna powstała później kapela, nie będzie od nich lepsza
dobra Ratt juz to wiemy ze bj ogolnie sucks dla Ciebie :P
ale nie musisz tyle razy wspominac o tym na forum bo Cie zlinczuja :P
a powaznie to kolejny raz powiem sa gusta i gusciki i strasznei nie lubie takich wypowiedzi cos w stylu:
moje gusta sa zajebiste a wasze do bani ;]
i tak bedzie do konca swiata i o jeden dzien dluzej
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Kruca, ja tu nie piszę, że 'jam jest muzyczna wyrocznia, a kto się ze mną nie zgadza ten na wieczne męki piekielne skazany będzie'. Ale ciekawi mnie, co pomysleliście np. o wypowiedzi Damiana, który wywalił jakiś kawałek Eminema na utwór wszechczasów? Nie będe wskazywał paluchami, bo nie wiem kto co pomyślał, ale jestem pewny że mnóstwo osób pomyślało sobie 'co za idiota' itp., a przecież są różne gusta, no nie??
Nie każe nikomu się ze mną zgadzać, pisze tylko, że stawianie czegoś nad ojców rocka jest dla mnie można powiedzieć swego rodzaju bluźnierstwem :)
Koniec. teraz możecie mnie O-P-I-E-R-D-A-L-A-ć :)
Awatar użytkownika
Tatiana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatiana »

Daroo ma racje. Jesli bedziemy siedziec cicho, to naprawde wyjdzie na to,ze fanow w Polsce nie ma, a plyty kupuja przypadkowi ludzie :P I nie mowie zebysmy przetrzasali caly internet w poszkiwaniu artukulow o BJ i komentowali je, ale aby przynajmnie napisac cos w obronie naszego kochanego zespolu na stronach, ktore nam sie przypadkowo napatocza :P
Ostatnio zmieniony 1 marca 2006, o 16:53 przez Tatiana, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Rattie pisze: teraz możecie mnie O-P-I-E-R-D-A-L-A-ć :)
podtrzymuje wyrok wczesniejszy.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

sobol_77 pisze: podtrzymuje wyrok wczesniejszy.
Jaki?? Ten, że zakochałbyś się we mnie od razu?? :P :P
Awatar użytkownika
olcat
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: olcat »

Rany boskie, a cóż mnie obchodzi, że komuś się nudzi i czyta artykuły o zespole, którego nie lubi?
Czy fakt, że w ja uważam, że BJ napisali kilka genialnych kawałków zmieni opinię tych, którzy uważają ich za totalne gówno?
Czy ktoś nagle ich pokocha, kiedy okaże się, że mają fanów w Polsce?
I z drugiej strony - czy ja zmieniłabym opinię o np. Green Day tylko dlatego, że są lubiani?
Wątpię.
Szczerze mówiąc, głęboko wali mnie, co mówią ludzie o mojej muzyce.
Bo gdybym się tym przejmowała, już dawno przerzuciłabym się na techno.
...Don't you know that all my heroes died...?
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Rattie pisze:
sobol_77 pisze: podtrzymuje wyrok wczesniejszy.
Jaki?? Ten, że zakochałbyś się we mnie od razu?? :P :P
mam dzis cholernego kaca, zaraz nie wytrzymam :).

tak jak i ja tak kazdy inny ma pelne prawo Bon Jovi wrzucic sobie nawet na piec pierwszych miejsc i przed Stonesami, i przed Zeppelinami, i przed Floydami. I nie Tobie Rattie to oceniac i krytykowac z calym szacunkiem.

odsylam do reszty mojego pierwszego posta w tym temacie.

a jovizna ma lepszy awatarek :P .
Ostatnio zmieniony 1 marca 2006, o 16:22 przez sobol_77, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

olcat pisze: Bo gdybym się tym przejmowała, już dawno przerzuciłabym się na techno.
A to byłby grzech :P

Ale, trza się zgodzić. Nieraz czytam w różnych wiadomościach posty typu 'Hyp hup de bezt, a te szatanisty to bródazy'. Co się będe takimi jemiołami przejmował?? Uwielbienie do jakiegos zespołu lepiej okazać, kupując jego oryginalną płytke, prawda?? ;)

[ Dodano: 2006-03-01, 17:25 ]
sobol_77 pisze:tak jak i ja tak kazdy inny ma pelne prawo Bon Jovi wrzucic sobie nawet na piec pierwszych miejsc i przed Stonesami, i przed Zeppelinami, i przed Floydami. I nie Tobie Rattie to oceniac i krytykowac z calym szacunkiem.
Ok, stary, podyskutujemy jutro jak się wyleczysz, bo na razie herezje szerzysz :P

Pamiętaj - dużo mleczka, jakas tłusta kolacyjka i lulu wcześnie i będzie dobrze :)
Awatar użytkownika
olcat
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: olcat »

Ale trudno nie przyznać sobolowi trochę racji.

uwaga - osoby o wrażliwych nerwach proszone sąo nieczytanie poniższego tekstu XD

Co mi po tym, że Beatles czy Floydzi są legendą, kiedy ja uważam ich za zwyczajnie mdłych?
Bardzo ich szanuję, ale na mojej liście zawsze wyżej będą takie kapele jak Helloween czy Manowar, bo po prostu nieporównywalnie bardziej podoba mi się ich muzyka - mimo że nie są oficjalnie uznani za gigantów :diabel:
...Don't you know that all my heroes died...?
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Tatiana pisze:Daroo ma racje. Jesli bedziemy siedziec cicho, to naprawde wyjdzie na to,ze fanow w Polsce niema, a plyty kupuja przypadkowi ludzie :P I nie mowie zebysmy przetrzasali caly internet w poszkiwaniu artukulow o BJ i komentowali je, ale aby przynajmnie napisac cos w obronie naszego kochanego zespolu na stronach, ktore nam sie przypadkowo napatocza :P
Dzięki Tatiana za poparcie i za zupłene zrozumienie mojej myśli... 8) :mruga:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”