2013.02.20 - Ottawa

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Zgadzam się z prezesem.
What About Now wygląda na promo-singiel. Jest jedynie kawałkiem do ściągnięcia z iTunes i posłuchania przed premierą. Można go porównać do promo-singli z przeszłości takich jak m.in. I Want to Be Loved, Bounce czy Wanted 2003. Tym samym nie będzie klipu, a jedynie możliwość kupienia przed premierą lub posłuchania w radio w wybranych krajach. ;)
Malkolit
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Malkolit »

Czytam tak wasze posty i parę rzeczy przyszło mi do głowy. Tylko od czego by tu zacząć? Może od tego:
EVENo pisze:Co rano to samo. Żałosne jest granie takiej setlisty. Nawet nie mogę użyć liczby mnogiej, bo przez całą trasę jest niemal niezmienna.
Tak samo robią inni muzyczni giganci, niestety, taka jest rzeczywistość. I nic na to nie poradzimy. Zapewne urok minionych lat szybko by prysł, gdyby te 20 lat temu internet był tak rozwinięty jak dziś. Bo nie chce mi się wierzyć, że kiedyś było inaczej. Było podobnie. To, co stare, często idealizujemy, bo przetrawiliśmy już w pamięci.
Jakichś strasznych gniotów i tak tu nie ma (poza Born To Follow, When We Were Beautiful i, co ciekawe starym już, Sleep).
Zresztą, skoro sami piszecie, że TD nie była popularna w Stanach, to co się dziwić, że jej nie grają?
Amen niby jako drugi singiel
U nas przejdzie - bez wątpienia - bez echa.
bartekbb23 pisze:
kikusia28 pisze: Co z tego , że Everyday jest super utworem? Kariery ten singiel nie zrobił żadnej
Po it's my life i have a nice day, zrobił chyba jednak największą przez ostatnie 13 lat.
Zdecydowanie większą zrobił Who Says You Can't Go Home... Piosenka kiepska, ale karierę robi świetną. Nigdy nie wiadomo, co trafi w gusta słuchaczy. A Everyday jest wtórne w stosunku do It's My Life.

[ Dodano: 2013-02-21, 18:32 ]
Adrian pisze: Santa Fe w części akustycznej
Spad ilość nowych piosenek z WAN.
Toż to brzmi tragicznie! Lepiej, żeby tego w ogóle nie grali.
Zauważ, że oni promują nową płytę graniem nowych utworów. Mnie bardziej zadziwiała poprzednia trasa od tej - czemu? Bo prawie nie grali utworów z nowej płyty.

ROCKSTAR pisze:Wytlumaczcie mi, co jest takiego specjalnego w Whole Lot of Leavin', bo nie ogarniam tego genialnego, epickiego numeru... ;/ Naprawde paskudna setlista... Nudna...
Spoko utwór pop-country'owy. Dobrze się go słucha.
Na singlach nie znalazły się min: HBEven, STBI czy MGLBIMArms
Kto by to kupił? To by tylko przyniosło straty (przypomnę, dla nich główny rynek to USA. W Polsce nie ma rynku singli (ew.: jest on malutki)!
madm pisze:Różnica między trasą Circle a BWC jest taka, że na cyrklu lost hajłeje i inne takie wynalazki były przerywnikami dla klasyków Bon Jovi. Dzisiaj to klasyczne utwory Bon Jovi są przerywnikami do lost hajłeji i innych countrowo-popowych kawałków.
Zwróce uwagę, że klasyki są klasykami dlatego, że osłuchały się nam przez lata. Zapewne wielu ludzi nie mogło się pogodzić, że Bon Jovi przestało być zespołem hardrockowym od Keep The Faith i już wtedy zarzucili ten zespół. Jak mawiał inż. Mamoń, najlepiej bawimy się przy tym, co już znamy. Kiedyś takie Keep The Faith czy Hey God też były nowościami. Popatrzcie z tego punktu widzenia na nowe piosenki.

Country to bardzo dobra muzyka, bardzo przyjemna w odbiorze, ot, zmienili swój styl, a - jak widać - niektórzy się do tego nie przyzwyczaili przez 12 (!) lat. Brak złudzeń pomoże wam uniknąć rozczarowań. KTF już nie wróci. Poza tym, Jon ma - jak słychać - słaby głos, to zresztą - moim zdaniem - główna wada tych koncertowych nagrań.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Czytaliście wypowiedź Richiego o Ottawie?: ‏

The crowd was partying in Ottawa.. Got lotsa bra's thrown at me tonite. Some kinda sex thang goin on...

hehe, może jednak toples w Polsce wprawi go w dobry humor :D

Chyba rzeczywiście ostro poszalał, bo się przeziębił - godzinę temu napisał :
Yo Pittsburg... Hey man I gotta bad cold man but leave everything I got up there for ya...

[ Dodano: 2013-02-21, 20:52 ]
prezes1 pisze:
Tomker pisze:Dawno się tak nie uśmiałem. Ale co się dziwić jeśli Jon i The Wild Ones bawią sie w takie cyrkowe zagrywki..." hehe
Miło mi że moje wpisy cię rozbawiają :))
Nie bierz tego za bardzo do siebie hehe, raczej rozśmiesza mnie spektrum cyrkowego słownictwa w marketingu USA ;)
P.S. Ja nie neguje działania współczesnego marketingu, mnie to śmieszy, bo to jest bardzo sztuczne, a udaje rzeczywistość.
Awatar użytkownika
Kama97
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kama97 »

z facebooka strona "Keep the Fath"
NEW NEW
Jon is a bit sick. Hope he'll get well soon!!!!
fever, probably a little influence!

[ Dodano: 2013-02-21, 21:08 ]
Dzisiejszy koncert zapowiada się bardzo ciekawie, skoro obydwaj są chorzy ...
10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
usunięty użytkownik 4858

Kama97 pisze:z facebooka strona "Keep the Fath"
NEW NEW
Jon is a bit sick. Hope he'll get well soon!!!!
fever, probably a little influence!

[ Dodano: 2013-02-21, 21:08 ]
Dzisiejszy koncert zapowiada się bardzo ciekawie, skoro obydwaj są chorzy ...
Jak Jon z katarem zaśpiewa przez nos to i tak nikt nie zauważy ;)
Może razem zabalowali sprawdzając, który bra nalezy do której fanki... ;)

[ Dodano: 2013-02-21, 21:28 ]
Oraju... Fanki z Ottawy...
Obrazek
żródło http://www.ottawacitizen.com/entertainm ... story.html
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Tomker pisze:
Oraju... Fanki z Ottawy...
Obrazek
Też szukałbym sobie wymówek do tego, żeby nie pojawić się na scenie, mając pod sceną takie piękności :D
It's my life!
usunięty użytkownik 4858

hehe, a wyobraź sobie że takie lachony czekaja przed twoim hotelem...

P.S. Żeby nie było że nie podobają mi się kobiety. Polskie fanki są miodzio :)) , tylko dla nich jeżdżę na koncerty tego wyjca Jona... ;)

P.S.II Jon próbuje złapać "miseczki D" ;)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2013, o 20:45 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No i gdyby takie czekały na mnie pod hotelem to rozchorowałbym sie.

Na całe szczęście(a może i nieszczęście) nie śpiewam, nie wyglądam ani nie jestem w wieku Jona :D

Jednak w Gdańsku myśle(podobnie jak Ty) że zamiast na scene za tymi staruchami będziemy mogli się ogladać wokół i podziwiać piekne polki ;)
It's my life!
usunięty użytkownik 4858

wiadomcio, że wolę oglądać polskie fanki Jona niż Jona... :)
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jeszcze jak wcielą w życie pomysł z odsłonięciem troche ciałka to już wgl :D

No dobra, polki są najładniejsze to tak oczywisty fakt, że nawet nie ma sensu o tym dyskutować :P
---------------------

Nie ma żadnej wiadomości co do koncertu? On się wogóle odbędzie? Jon zdrowy to Jon bez energii a jak będzie chory to ja nie wiem. Chyba że gorączka go nieco pobudzi...
It's my life!
Awatar użytkownika
mst
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mst »

Tomker pisze: Oraju... Fanki z Ottawy...
Obrazek
żródło http://www.ottawacitizen.com/entertainm ... story.html
Ta po prawej blond fajna, tylko trzeba było jej dać delikatnie do zrozumienia, że ewentualnie musiałaby zmienić siłę z jaką naciska na powierzchnię ziemi? Tak jakoś delikatnie i inteligentnie zasugerować...

I jak ironiczny jest napis na jej puszce od Coca Coli... Coca Cola LIGHT.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2013, o 21:04 przez mst, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

mst tylko zastanawia mnie co to za kobieta stoi z tyłu po lewej od tej z podniesioną ręką do góry :) Oraz czyja jest ta ręka która dotyka z prawej strony tą panią którą opisywałeś :)
It's my life!
usunięty użytkownik 4858

oby się odbył, bo kaska przepadnie...
Obrazek
Awatar użytkownika
mst
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mst »

Apropo pań wyżej, to przypomniał mi się dobry stand-up Rucińskiego :lol:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... DyM#t=110s
Oglądajcie do 2:51 :lol:
madm pisze:mst tylko zastanawia mnie co to za kobieta stoi z tyłu po lewej od tej z podniesioną ręką do góry :) Oraz czyja jest ta ręka która dotyka z prawej strony tą panią którą opisywałeś :)
Hardkorowego Koksa ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Because We Can Tour 2013”