Mam ten koncert(nie w całości) na video ale jakość słabiutka...To były czasy! Lokomotywę też pamiętam
2013.02.21 Pittsburgh
Moderator: Mod's Team
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
No, było super. Może grali tylko 19 piosenek ale tak naprawdę więcej bo trzeba doliczyć Shout i Rockin' all over the world...Szok był ogromny także dla mnie bo byłem na scenie(przy barku) na paru piosenkach, wcześniej spotkanie z jaśnie panem i Hugh.
Mam ten koncert(nie w całości) na video ale jakość słabiutka...To były czasy! Lokomotywę też pamiętam
Fajnie spotkać kogoś po tylu latach 
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Lista do której odsyłasz jest wyjątkowo nieprecyzyjna i nie sprawdzona.Adrian pisze:http://www.setlist.fm/stats/bon-jovi-33 ... ?year=2011
Tutaj masz. Tam zastrzegałem, że utworami osobnymi też traktowane są miksy róznych pisoenek.
Jakie masz inne statystyki, że mówisz ż to bzdura?
Wiele utworów powtarza się pod różnymi tytułami. Dodatkowo mamy na niej np. takie perełki jak Happy Birthday to Richie. Nie liczył bym również kawałków typu Chapel of Love, bo jeden wers to chyba stanowczo za mało by uznać to za utwór wykonany.
Jeżeli to wszystko odejmiemy to okaże się, że nie grali 110 utworów jak napisałeś, tylko maksymalnie 90-95 czyli o przynajmniej 1 długi album mniej
I to dotyczy każdej trasy, której liczbę wykonanych utworów podawałeś.
Sam korzystam często z usług Setlist.fm, ale historie takie jak koncert na Służewcu w '93 roku świadczą o niskiej rzetelności tego portalu.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
No jasne, że setlist nie jest jakimś mega wiarygodnym źródłem, ale daje pewien pogląd.Damned pisze:Lista do której odsyłasz jest wyjątkowo nieprecyzyjna i nie sprawdzona.Adrian pisze:http://www.setlist.fm/stats/bon-jovi-33 ... ?year=2011
Tutaj masz. Tam zastrzegałem, że utworami osobnymi też traktowane są miksy róznych pisoenek.
Jakie masz inne statystyki, że mówisz ż to bzdura?
Wiele utworów powtarza się pod różnymi tytułami. Dodatkowo mamy na niej np. takie perełki jak Happy Birthday to Richie. Nie liczył bym również kawałków typu Chapel of Love, bo jeden wers to chyba stanowczo za mało by uznać to za utwór wykonany.
Jeżeli to wszystko odejmiemy to okaże się, że nie grali 110 utworów jak napisałeś, tylko maksymalnie 90-95 czyli o przynajmniej 1 długi album mniej
I to dotyczy każdej trasy, której liczbę wykonanych utworów podawałeś.
Sam korzystam często z usług Setlist.fm, ale historie takie jak koncert na Służewcu w '93 roku świadczą o niskiej rzetelności tego portalu.
Jak widziałem na szybko to z BMedicine powinno się odjąć od 9 utworów (13 różnych piosenek) a przy sleep nic. Więc około 100 rożnych utworów.
A co do 1993 who knows ;D Może grali dla jakiegoś Kulczyka ;>
sory za "offtop" / "pozatemat" ale a propo's encora czyli bisu. Co będziemy krzyczeć by BJ bisowali?misstwisted pisze:No szkoda, że te piosenki zostawili akurat na encore, ale lepszy rydz niż nic...
co do Bergmana, ostatnio uśmiechnąłem się przy tym zdjęciu

[ Dodano: 2013-02-23, 00:02 ]
fajne
A może złożymy sie na krawca dla Jona na koncert w PL?

- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Tomker, zamiast krzyczeć, można zwrócić ich uwagę prostą, ale jak sądzę skuteczną akcją pt. Wydruk plakatów z tytułem ustalonego utworu, jakiejś perełki.
Czyli wydrukowanie przez kilka osób plakatów i rozdanie ich pomiędzy ludźmi w Golden i Diamond Circle. Na plakacie znajdować się powinien krótki opis akcji, widocznym tylko dla nas drukiem, i oczywiście tytuł utworu, wielkim i czytelnym z kilkunastu metrów fontem...
Akcja powinna polegać na zaatakowaniu zespołu w umówionym momencie, na bis, wybranym przez nas numerem, który gdzieś tam, niedawno zagrali
Teraz to wymyśliłem, więc możecie to olać
PS. Tomker kurtka jest kapitalna, ale zastanawiam się czy Jaśkowi się spodoba
Może coś dla Sambory z dedykacją Never forget where you're from, never give up, you're an army of one
Czyli wydrukowanie przez kilka osób plakatów i rozdanie ich pomiędzy ludźmi w Golden i Diamond Circle. Na plakacie znajdować się powinien krótki opis akcji, widocznym tylko dla nas drukiem, i oczywiście tytuł utworu, wielkim i czytelnym z kilkunastu metrów fontem...
Akcja powinna polegać na zaatakowaniu zespołu w umówionym momencie, na bis, wybranym przez nas numerem, który gdzieś tam, niedawno zagrali
Teraz to wymyśliłem, więc możecie to olać
PS. Tomker kurtka jest kapitalna, ale zastanawiam się czy Jaśkowi się spodoba
Może coś dla Sambory z dedykacją Never forget where you're from, never give up, you're an army of one
A pamiętasz jak niemiaszki w stuttgarcie fajnie krzyczeli coś przed bisami? Jakies takie "cu za men", albo "bu da peszt", hehe nie wiem bo to przecież niemiecki językDamned pisze:Tomker, zamiast krzyczeć, można zwrócić ich uwagę prostą, ale jak sądzę skuteczną akcją pt. Wydruk plakatów z tytułem ustalonego utworu, jakiejś perełki.
Chodzi o moment w którym niby kończą grać, dla mnie to może być nawet "encore5"
No chyba, że po prostu BON-DŻO-WI BON-DŻO-WI!!!
No królowi ciężko dogodzić, a o Ryśku też to samo myślałem, tyle, że ja nie bardzo wiem czy on się swojego pochodzenia nie wstydzi, może nie wstydzi ale nie jest z tym jakoś szczególnie związanyDamned pisze: PS. Tomker kurtka jest kapitalna, ale zastanawiam się czy Jaśkowi się spodoba
Może coś dla Sambory z dedykacją Never forget where you're from, never give up, you're an army of one![]()
fotka Bergmana przypomniała mi prace Halfina, ja akurat nigdy nie lubiłem jego prac, choć krytycy włazili mu w d... A może on im i przez to miał dobre noty, nie wiem, wiem, że Jon w końcu powiedział Rossowi żeby spadał
JBJ by Halfin (kolo miał chyba jakąś obsesję krzyża...):

- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
Dobry pomysł. Popieram. Coś takiego trzeba zrobić bo nam inaczej zagrają I love this town.Damned pisze:Tomker, zamiast krzyczeć, można zwrócić ich uwagę prostą, ale jak sądzę skuteczną akcją pt. Wydruk plakatów z tytułem ustalonego utworu, jakiejś perełki.
Można by jakieś głosowanie na forum zrobić...
-
- Have A Nice Day
Richie na pierwszym planie
http://www.youtube.com/watch?v=POJrJeURi78
http://www.youtube.com/watch?v=ZpMY6JAL2Xo (kiepska jakość)

http://www.youtube.com/watch?v=POJrJeURi78
http://www.youtube.com/watch?v=ZpMY6JAL2Xo (kiepska jakość)
BJ - It's my life - Always !
Nie zadziała raczej. W Barcelonie? Na ostatniej trasie były kartki z napisami o Love Song, ale nei zagrali mimo, że ćwiczyli na soundczeku ;pDamned pisze:Tomker, zamiast krzyczeć, można zwrócić ich uwagę prostą, ale jak sądzę skuteczną akcją pt. Wydruk plakatów z tytułem ustalonego utworu, jakiejś perełki.
- Kama97
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Oooo, ja jestem za : D Chętnie zobaczyłabym Jaska w takiej kurtce : DTomker pisze:sory za "offtop" / "pozatemat" ale a propo's encora czyli bisu. Co będziemy krzyczeć by BJ bisowali?misstwisted pisze:No szkoda, że te piosenki zostawili akurat na encore, ale lepszy rydz niż nic...
co do Bergmana, ostatnio uśmiechnąłem się przy tym zdjęciu
Obrazek
[ Dodano: 2013-02-23, 00:02 ]fajne
A może złożymy sie na krawca dla Jona na koncert w PL?
Obrazek
10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
Racjabartekbb23 pisze:Nie bo dostaniemy set listę z całym what about now i całym the circle :pprezes1 pisze:To może jakieś kartki chwalące Jona, np. Popieramy Ciebie i Obamę!Kochamy was! a potem dopiero z tytułem piosenki?
A czytaliście na tw: ?
"Wanna thank Pittsburg for a awesome gig. 7 song encore! Forgot I had a cold....bad ass..."