Która piosenka i dlaczego?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

elek84
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
I Believe
I Believe

Post autor: elek84 »

Przychylam się do zachwytów nad Novocaine i dodam, że długo się nie mogłam do tej piosenki przekonać ale w końcu mnie trafiło i twierdze że tak już pozostanie. Zdecydowanie najlepszy utwór na płycie.
Nie zaczłęłam od końca bo brzmiało by to głupio że utwór bonusowy jest najlepszym na płycie. Ale mimo wszytko coś w tym jest. Bo fani chyba takie lubią najbardziej.
Za piękne gitary specjalne wyróżnienie dla "I'm complicated" i "Last man standing". NIe powala na kolana ale słucha się miło.
One last cigarette też fajne ale do 10-tego przesłuchania.
Wild flower to wogóle jakaś pomyłka...
Who say's you can't go home prawie mi się podobało dopóki nie dowiedziałam sie ze będzie singlem :evil:
Bells of feedom niby kiepskie ale coś w sobie ma.
"Welcome ..." jako singiel powinien ustąpić miejsca "I wanna be loved".
No i jeszcze "I am" ...byłabym zapomniała... duży plus tej płyty za dużo chucząco-trzeszczącego grania :mrgreen:

Ogólnie pierwsze wrażenie płyty jest najlepsze, gorzej jest później ale mimo wszytko i tak nie jest źle. Przynajmniej na tyle dobrze że aż się nie spodziewałam. ?ałuje że odpadły z płyty Unbreakable i Nothing. To znaczy że mogą ale nie wiedzieć czemu nie chcą ...
these days - the stars seem out of reach
these days - there ain't a ladder on these streets
these days - are fast, love don't last in this graceless age
there ain't anybody left but us these days
99-in-the-shade

Post autor: 99-in-the-shade »

BJbart pisze:(po n' przesłuchaniu), pomijając HAND, kawałek NOVOCAINE
Oj, tak, dopiero po n-tym :mrgreen: Za pierwszym razem moja reakcja była następująca: 'Na Boga, co oni z tym zrobili? Refren jak u My Chemical Romance!' Ale się przekonałam i nie żałuję xD (Zresztą, chyba nawet do 'Wildflower' zaczynam się przekonywać)
krissk
I Believe
I Believe

Post autor: krissk »

Jak dla mnie wszystkie utwory są super, nawet jeśli chodzi o Wildflower, to też zaczynam się przekonywać.Rozwala mnie Last Man Standing i Dirty Little Secret, Bells Of Freedom - najlepsza ballada od czasów Always, z resztą nie będe się rozpisywał wszystkie utwory są SUPER :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
CRUSHynka
Junior Admin
Junior Admin
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: CRUSHynka »

Masowy zachwyt, jednym słowem ^-^. No ja jestem twarda, nie "miętka" i raczej do Wildflower w żadnym stopniu się nie przekonam, bo ona mi wybitnie nie brzmi jak kawałek na płytę. A do n-tego przesłuchania nie dojdę, bo ja zawsze konsumuję po kawałeczku ;). (czyt. "delektuję się smakiem" XD)
Proszę państwa, oto pyza :D :
99-in-the-shade

Post autor: 99-in-the-shade »

Po jeszcze n-tym przesłuchaniu stwierdzam, że ogólnie od całości albumu nie potrafię się odkleić. Jak już dawno nie było...

Tak, wiem, to się leczy :mrgreen:
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

99-in-the-shade pisze:Po jeszcze n-tym przesłuchaniu stwierdzam, że ogólnie od całości albumu nie potrafię się odkleić. Jak już dawno nie było...

Tak, wiem, to się leczy :mrgreen:
Oj, nie jesteś jedyna 99 :D Jak Twisted Sister dowiedziała się, że potrafię słuchać HAND kilka razy dziennie to prawie z krzesła spadła :P
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

Potwierdzam-leżałam na obu łopatkach :) Jeszcze mnie tyłek boli od klapnięcia na podłogę :D :D :D
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
CRUSHynka
Junior Admin
Junior Admin
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: CRUSHynka »

Ja się ograniczam, co by mi się krążek nie przejadł ;).
Proszę państwa, oto pyza :D :
Magnum
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Magnum »

Mi się wszystkie podobają ale najbardziej:

- Last Cigarette
- Have A Nice Day
- Dirty Little Secret
- Who says you can't go home

Nie wiem dlaczego, poprostu te mi najbardziej przypadły do gustu.
Awatar użytkownika
olcat
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: olcat »

No to ja teraz będę bluźnic :mrgreen:
U mnie jest zupełnie odwrotnie - po pierwszych przesłuchaniach byłam krążkiem zachwycona, teraz nie sięgam po niego z jakąś zatrważającą częstotliwością - coraz częściej mam wrażenie, że owszem, płyta jest z całą pewnością bardzo dobra, ale większosc tego już u Bon Jovi słyszeliśmy. Jedynie LMS wciąż wywołuje u mnie jakieś silniejsze emocje - poza tym nie mogę oprzec się przekonaniu, że trochę zjadają już własny ogon, i ktoś, kto nie jest fanem Bon Jovi, a na HAND trafił przypadkowo, posłuchałby, stwierdził, że jest przyjemna i zapomniał.
Ale i tak mi się podoba - jako moje stare, dobre Bon Jovi :mrgreen:
...Don't you know that all my heroes died...?
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
Awatar użytkownika
Tatiana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatiana »

A ja ostatnio nawet doszlam do wniosku, ze Wildflower mi sie zaczyna podobac :) Dodam tylko, iz wczesniej bylam bardzo przeciwna tej piosence. Nie jest to napewno niewiadomo co, ale zawsze mozna posluchac ;)
Awatar użytkownika
Kasiunia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kasiunia »

LastOneStanding pisze:Najlepszym utworem na płycie jest DIRTY LITTLE SECRET, uwielbiam od pierwszego usłyszenia!! Oczywiście HAND, I Am, Unbreakable, Bells Of Freedom.
I oczywiście Last man Standing (który cytowanej przeze mnie osobie nie przypadł szczególnie do gustu :bije: ),a który mi sie BARDZO podoba.... no i Welcome... :mrgreen:
Axl
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Axl »

Płyta średnia (lepsza niż Crush). Wszystkie piosenki zrobione na jedno kopyto.
Plusem jest brak mdłych ballad i duzo gitar Richiego.
Najlepszy utwór to Dirty Little Secret.
Awatar użytkownika
Bon Joviatko
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: Bon Joviatko »

Dla mnie najlepszymi utworami na płycie są:HAND, Welcome To Wherever You Are - ma bardzo fajny klimacik :D , Last Cigarette - bo to napisał David z Jonem :P , I Am, Last Man Standing :D , Complicated, Novocaine i oczywiście Dirty Little Secret :mrgreen:
Awatar użytkownika
Ankag
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ankag »

Naj...naj...piosneczki których mogę słuchać cały czas bez przerwy i w ogóle...Dirty little secret i One last Cigarette. Dirty little secret jest niesamowite.Juz dawno nie słyszałam takiej piosenkii...tekst jednoznaczny :aniol: żywa melodia, wspaniały słodki głos Jona i w ogóle... :mrgreen: :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”