Pojedynek okładek

Różnego rodzaju gry i zabawy związane z twórczością Bon Jovi.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasaid
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Kasaid »

Crossroad
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

KTF
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

Mother, mother...

"Cross Road" to piękna okładka. Naprawdę kapitalny design. Na pewno w kategorii "back cover" jest zdecydowanie najlepsza. W kategorii "front cover" (co za paranioja :D ) jednak "Keep The Faith".

Wybaczcie, że nieco odbiegnę od głównego wątku ale czy znacie albo kojarzycie jakiś inny równie ładnie wydany "The Best Of"?
werx :)
It's My Life
It's My Life

Post autor: werx :) »

Crossroad
Sam Bora

Jeszcze jedna ciekawa rzecz odnośnie "Cross Road". Ja mam akurat edycję amerykańską (z "Prayer'94" zamiast "In These Arms" i bez "Never Say Goodbye" w trackliście). To była pierwsza oryginalna płyta Bon Jovi jaką było mi dane trzymac w rękach. Zatem, gdyby ją szlag trafił... kupię taką samą. Są minimalne różnice w szacie graficznej, np. w miejscu napisu "The Best Of" widnieje "14 Classic Grooves", a za literką "B" z dumnie prężacego się loga "schowało się" ogłoszenie "EXIT". Tak, na marginesie...
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

Crossroad - bo to TA pierwsza kaseta, TO pierwsze spotkanie itp., a do tego dużo trudniej jest zrobić tak dobre zdjęcie całym postaciom niż tylko dłoniom - IMO. Zdjęcie jest na pewno klimatyczne :).
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Awatar użytkownika
Cleevleen
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Cleevleen »

KTF
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Crossroad, z sentymentu :)
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Sam Bora pisze:Jeszcze jedna ciekawa rzecz odnośnie "Cross Road". Ja mam akurat edycję amerykańską (z "Prayer'94" zamiast "In These Arms" i bez "Never Say Goodbye" w trackliście). To była pierwsza oryginalna płyta Bon Jovi jaką było mi dane trzymac w rękach. Zatem, gdyby ją szlag trafił... kupię taką samą. Są minimalne różnice w szacie graficznej, np. w miejscu napisu "The Best Of" widnieje "14 Classic Grooves", a za literką "B" z dumnie prężacego się loga "schowało się" ogłoszenie "EXIT". Tak, na marginesie...
Szczerze mówiąc też wolałbym napis "14 Classic Grooves".
A żartując powiem, że faktycznie wersje CR są różne... Ja mam taką "na czasie". Póki co tak to chyba widzi Richie... Oby Mu się znudziło i wrócił na swoje miejsce
Obrazek
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Hehe, dobre Tomker :D

PS. Dasz radę usunąć Samborę z okładki What About Now? Tam to by było bardziej na miejscu, ale paradoksalnie to trudniejsze zadanie ;)
usunięty użytkownik 4858

Dobrze by było, żeby wreszcie do Ryszarda dotarło, ze czas wracać, bo bez niego to są jaja a nie porządny zespół
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, o 00:07 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
Sam Bora

Tomker pisze: Szczerze mówiąc też wolałbym napis "14 Classic Grooves".
A żartując powiem, że faktycznie wersje CR są różne... Ja mam taką "na czasie". Póki co tak to chyba widzi Richie... Oby Mu się znudziło i wrócił na swoje miejsce
Obrazek
Fakt. Wersji troszkę jest... Mam też wersję specjalna (rozmiar zeszytu) Sound & Vision z 2005 roku z regularna europejską tracklistą na CD1-CROSSROAD, CD2-B-SIDES & RARITIES w postaci "Good Guys...", "Save A Prayer","Boys Are Back in Town" i DVD/CD-3 z zapisem koncertu "Live From London. Są różnice w postaci braku znanej wszystkim szaty graficznej. Krążki są białe. Pocieszna rzecz ale... nie ma juz tej duszy co pierwotne wydanie.

I tak na koniec. Szkoda, że Bon Jovi nie zrobili z "Greatest Hits" 2010 wariacji albo remake'a "Cross Road". Z kawałkami od 1995r... A tak, zjedli tylko własny ogon.
usunięty użytkownik 4858

Sam Bora pisze: Fakt. Wersji troszkę jest... Mam też wersję specjalna (rozmiar zeszytu) Sound & Vision z 2005
z tego co pamiętam jest tam fajna dłuuuugaśna lista muzyków wspierających
Sam Bora

Tomker pisze:
Sam Bora pisze: Fakt. Wersji troszkę jest... Mam też wersję specjalna (rozmiar zeszytu) Sound & Vision z 2005
Z tego co widzę, nie ma takowej. ;)
usunięty użytkownik 4858

Sam Bora pisze:
Tomker pisze:
Z tego co widzę, nie ma takowej. ;)
Dzięki za info :) A kojarzysz gdzie była lista z Kamenem, Novą, Beckiem, Aronoffem, La Rocką...?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

[ Dodano: 2013-05-22, 02:46 ]
Niesamowite! KTF została pokonana! Po zaciętym boju, stosunkiem głosów 8 do 10 wygrała CrossRoad!
Szykuje nam się kolejny zacięty pojedynek!
Obrazek
vs
Obrazek
Do tego albumu zdjęcia robiła Cynthia Levine, design był autorstwa Franka Harkinsa, a "naczelnym" była znana ze współpracy z Crossroads Margery Greenspan.

Moje osobiste zdanie jest takie, że styl wzorowany był na stylizacjach lekko grunge'owych. Zarówno pomysł jak i zdjęcia mnie nie przekonują, choć odmienny styl od dwóch poprzednich designów pasuje bardziej do nastroju muzyki z TD. Jeśli miałbym wybierać wersje okładek chyba wybrałbym "niebieski" special edition set.

Głosuję na CrossRoad
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry / Zabawy”