Pojedynek okładek
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Mother, mother...
"Cross Road" to piękna okładka. Naprawdę kapitalny design. Na pewno w kategorii "back cover" jest zdecydowanie najlepsza. W kategorii "front cover" (co za paranioja
) jednak "Keep The Faith".
Wybaczcie, że nieco odbiegnę od głównego wątku ale czy znacie albo kojarzycie jakiś inny równie ładnie wydany "The Best Of"?
"Cross Road" to piękna okładka. Naprawdę kapitalny design. Na pewno w kategorii "back cover" jest zdecydowanie najlepsza. W kategorii "front cover" (co za paranioja
Wybaczcie, że nieco odbiegnę od głównego wątku ale czy znacie albo kojarzycie jakiś inny równie ładnie wydany "The Best Of"?
Jeszcze jedna ciekawa rzecz odnośnie "Cross Road". Ja mam akurat edycję amerykańską (z "Prayer'94" zamiast "In These Arms" i bez "Never Say Goodbye" w trackliście). To była pierwsza oryginalna płyta Bon Jovi jaką było mi dane trzymac w rękach. Zatem, gdyby ją szlag trafił... kupię taką samą. Są minimalne różnice w szacie graficznej, np. w miejscu napisu "The Best Of" widnieje "14 Classic Grooves", a za literką "B" z dumnie prężacego się loga "schowało się" ogłoszenie "EXIT". Tak, na marginesie...
- Cleevleen
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
KTF
19.06.2012 - Gdańsk, PL
http://www.lastfm.pl/user/Cleevleen
http://it-doesnt-make-a-difference.tumblr.com/
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Szczerze mówiąc też wolałbym napis "14 Classic Grooves".Sam Bora pisze:Jeszcze jedna ciekawa rzecz odnośnie "Cross Road". Ja mam akurat edycję amerykańską (z "Prayer'94" zamiast "In These Arms" i bez "Never Say Goodbye" w trackliście). To była pierwsza oryginalna płyta Bon Jovi jaką było mi dane trzymac w rękach. Zatem, gdyby ją szlag trafił... kupię taką samą. Są minimalne różnice w szacie graficznej, np. w miejscu napisu "The Best Of" widnieje "14 Classic Grooves", a za literką "B" z dumnie prężacego się loga "schowało się" ogłoszenie "EXIT". Tak, na marginesie...
A żartując powiem, że faktycznie wersje CR są różne... Ja mam taką "na czasie". Póki co tak to chyba widzi Richie... Oby Mu się znudziło i wrócił na swoje miejsce

Fakt. Wersji troszkę jest... Mam też wersję specjalna (rozmiar zeszytu) Sound & Vision z 2005 roku z regularna europejską tracklistą na CD1-CROSSROAD, CD2-B-SIDES & RARITIES w postaci "Good Guys...", "Save A Prayer","Boys Are Back in Town" i DVD/CD-3 z zapisem koncertu "Live From London. Są różnice w postaci braku znanej wszystkim szaty graficznej. Krążki są białe. Pocieszna rzecz ale... nie ma juz tej duszy co pierwotne wydanie.Tomker pisze: Szczerze mówiąc też wolałbym napis "14 Classic Grooves".
A żartując powiem, że faktycznie wersje CR są różne... Ja mam taką "na czasie". Póki co tak to chyba widzi Richie... Oby Mu się znudziło i wrócił na swoje miejsce
Obrazek
I tak na koniec. Szkoda, że Bon Jovi nie zrobili z "Greatest Hits" 2010 wariacji albo remake'a "Cross Road". Z kawałkami od 1995r... A tak, zjedli tylko własny ogon.
Dzięki za infoSam Bora pisze:Z tego co widzę, nie ma takowej.Tomker pisze:z tego co pamiętam jest tam fajna dłuuuugaśna lista muzyków wspierającychSam Bora pisze: Fakt. Wersji troszkę jest... Mam też wersję specjalna (rozmiar zeszytu) Sound & Vision z 2005
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ Dodano: 2013-05-22, 02:46 ]
Niesamowite! KTF została pokonana! Po zaciętym boju, stosunkiem głosów 8 do 10 wygrała CrossRoad!
Szykuje nam się kolejny zacięty pojedynek!

vs

Do tego albumu zdjęcia robiła Cynthia Levine, design był autorstwa Franka Harkinsa, a "naczelnym" była znana ze współpracy z Crossroads Margery Greenspan.
Moje osobiste zdanie jest takie, że styl wzorowany był na stylizacjach lekko grunge'owych. Zarówno pomysł jak i zdjęcia mnie nie przekonują, choć odmienny styl od dwóch poprzednich designów pasuje bardziej do nastroju muzyki z TD. Jeśli miałbym wybierać wersje okładek chyba wybrałbym "niebieski" special edition set.
Głosuję na CrossRoad