30 LAT BON JOVI

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Yana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yana »

Miracle-BJ pisze:Z ery KTF :jupi: :o :brawo:
http://www.youtube.com/watch?v=r8dvSUWXoc4
Ahaha, Magnífic! :ok: Tylko Alec taka bida, nie ma co ze sobą zrobić:P
Stick to your guns.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Obrazek
Obrazek

1992.11.19 - 40 Principales Studios, Madryt, Hiszpania
W połowie listopada BJ pojawili się w Hiszpanii. Ich wizyta przebiegała pod znakiem występów akustycznych. Oprócz nagrania zabawnego klipu do I'll Sleep When I'm Dead, który wspominaliśmy sobie powyżej, chłopaki zagrali mini-koncert unplugged w 40 Principales Studios, który wyemitowała telewizja oraz radio. Warto dodać, że pięć miesięcy później, zespół zdecydował się na wydanie oficjalnego singla pod tytułem Concierto Basico z zapisem czterech utworów z tego występu. Singiel ten jest dziś nie lada rarytasem, a jego obecna cena na rynku wzrosła już dziesięciokrotnie.

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=f1rpDcapqW8 (bez Love for Sale)
AUDIO: http://www.youtube.com/watch?v=BcryoQR45Zo

01. Love for Sale
02. Little Bit of Soul (acoustic)
03. I'll Sleep When I'm Dead (acoustic)
04. Livin' on a Prayer (acoustic)
05. Wanted Dead or Alive (acoustic)
06. Bed of Roses (acoustic)
07. Blood on Blood (acoustic)

Obrazek

01. I'll Sleep When I'm Dead (acoustic)
02. Wanted Dead or Alive (acoustic)
03. Love for Sale
04. Livin' on a Prayer (acoustic)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Muszę znaleźć swoje dwie legendarne kasety Keep The Faith vol. 1 i vol.2. Firma Takt albo Elba je wydała(oczywiście nielegalnie). Pamiętam że na vol.2 był także 'I wish everyday could be like Christmas". Zastanawiałem się co to za dziwne zakończenie płyty, hehe. :D
No ale mój kolega miał wersję gdzie na końcu rzucili 'Runaway' i 'She Don't Know Me'... :D
To były piękne czasy polskiego bezprawia fonograficznego! Dziki zachód na wschodzie! ;)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

prezes1 pisze:Pamiętam że na vol.2 był także 'I wish everyday could be like Christmas". Zastanawiałem się co to za dziwne zakończenie płyty, hehe. :D
moja przyjaciółka też miała tę wersję (więc ja oczywiście też) i również dziwnie wyglądało to świąteczne zakończenie...
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Wtedy był już Tylko Rock ale oczywiście nic nie pisali o BJ. Nabijali się głównie...
O BJ trzeba było szukać info w prasie młodzieżowej typu Bravo i Popcorn bo Jon ze swoją nową fryzurą był gwiazdą okładek! To był istny szał! ;)
Muszę przeszukać piwnicę aby znaleźć te stare artykuły o BJ.
Ale kawałek plakaciku mogę pokazać: :D

Obrazek
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

prezes1 pisze: O BJ trzeba było szukać info w prasie młodzieżowej typu Bravo i Popcorn bo Jon ze swoją nową fryzurą był gwiazdą okładek! To był istny szał! ;)
Obrazek
Czyli Prezesik zaopatrywał się w gazety dla dziewczynek :D Jaaaa, ale wstyd ;)
Hmm... jakim cudem w tamtych latach on mi nie wpadł w oko?! Co za pech!
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

prezes1 pisze:Wtedy był już Tylko Rock ale oczywiście nic nie pisali o BJ. Nabijali się głównie...
O BJ trzeba było szukać info w prasie młodzieżowej typu Bravo i Popcorn bo Jon ze swoją nową fryzurą był gwiazdą okładek! To był istny szał! ;)
Oj tak, pamiętam... Moje koleżanki, które słuchały kompletnie innych zespołów czy wokalistów, kupowały wszystkie te gazety i albo oddawały mi strony z Bon Jovi, albo (jeśli na drugiej stronie było coś, co je kręciło) pokazywały i mówiły co kupić ;) Czasem robiło się zrzutkę na bravo z Niemiec i dzieliło zdjęciami. Co za czasy...
Sporo tego wtedy wychodziło. Można było nawet kupić zeszyt z Jonem na okładce. Plakatów było sporo, zarówno w gazetach jak i takich większych (te duże zazwyczaj trzeba było wysępić w sklepie z płytami, bo inne niż oficjalne promocyjne nie istniały albo były zbyt drogie), a po koszulki jeździło się w Warszawie na stadion X lecia - po 3-4 praniach trzeba było pędzić po nowe, ale były tak tanie, że kupowało się kilka na raz ;)
W w latach 90 miałam sporo plakatów, jednym z nich był ten:
Obrazek
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

kikusia28 pisze:
prezes1 pisze: O BJ trzeba było szukać info w prasie młodzieżowej typu Bravo i Popcorn bo Jon ze swoją nową fryzurą był gwiazdą okładek! To był istny szał! ;)
Obrazek
Czyli Prezesik zaopatrywał się w gazety dla dziewczynek :D Jaaaa, ale wstyd ;)
Hmm... jakim cudem w tamtych latach on mi nie wpadł w oko?! Co za pech!
Hehe, Kikusiu prezesik też był kiedyś nastolatkiem... :D
Ale po pierwsze kupowałem tylko z BJ w środku(i to częściej popcorn) a po drugie to były magazyny koedukacyjne(szczególnie pewne tajemnicze działy). ;)
Poza tym świetną sprawą były texty piosenek na ostatniej stronie. To były też moje początki z angielskim! :)
Thalion - mam też ten plakat do dzisiaj... :))
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

prezes1 pisze: a po drugie to były magazyny koedukacyjne(szczególnie pewne tajemnicze działy) ;)
Aha czyli wszystko jasne :D

Chyba dziś zerknę co ciekawego mam w tych swoich teczkach, bo pękają w szwach od tych wszystkich cennych materiałów.

Pamiętam jak na któreś tam urodziny dostałam ogromny, czarno-biały plakat z czasów KTF. Piękny się prezentował w moim mini pokoju. Chętnie bym coś teraz powiesiła, ale człowiek już stary :/
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

Też mam te plakaty - muszę je tylko przywieźć od mamy:p

Ja w czasach KTF jeszcze Bon Jovi nie słyszałam i w sumie nie bardzo wiem jak to się stało, bo dokładnie pamiętam szał na osiedlu w l. 1992-1993 r. - bluzy z KTF, spodnie malowane w róże, kolczyki kółka, na koszulkach Jon w lenonkach - no cóż, musiałam chwilkę jeszcze poczekać, a potem docierałam do tych wszystkich plakatów, artykułów, wzmianek...
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

Obrazek
Obrazek

1992.11.24 - Triple M Studios, Melbourne, Australia

Pod koniec listopada BJ przybyli na tydzień do Australii. W Melbourne zagrali kolejny już w tym roku krótki akustyczny koncert. Tym razem dla lokalnego radia Triple M. Wystąpili także w kilku programach telewizyjnych, grając z playbacku. Oprócz tematu nowej płyty, główną informacją dla Australijczyków była zapowiedź powrotu na kilka koncertów z prawdziwego zdarzenia w ramach przyszłorocznej światowej trasy koncertowej...

http://www.youtube.com/watch?v=57o19r7AxRk

01. Love for Sale
02. Livin' on a Prayer (acoustic)
03. Wanted Dead or Alive (acoustic)
04. Bed of Roses (acoustic)
05. Blaze of Glory (acoustic)
06. I'll Sleep When I'm Dead (acoustic)
07. Blood on Blood (acoustic)

Występy w australijskiej TV:

Keep the Faith (wokal live, Hey Hey It's Saturday)
Keep the Faith (Coca-Cola Australian Music Awards)
Keep the Faith (Peters Pop Show)
In These Arms (Peters Pop Show)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Znalazłem jeszcze parę z tamtego okresu(skanowane po połowie więc raz wyszło akurat obecne trio hehe): :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
KondZik

Post autor: KondZik »

Jakby ktoś robił zdjęcia z moich ścian :P
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Też miałam ścianę w pokoju oklejoną plakatami, a głównie Jona z nową fryzurą. Koleżanki, które nie znały BJ, jak zobaczyły takiego faceta nad moim łóżkiem, to od razu kazały sobie puszczać piosenki zespołu i oczywiście myliły BJ z JBJ. Niektórym zostało to do dzisiaj. ;/
To były piękne czasy, gdy na ścianach królowały plakaty z gazet :brawo:
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Album Keep The Faith to była moja pierwsza styczność z Bon Jovi. Jak zapewne niektórzy z was wiedzą, moja przygoda z Bon Jovi zaczęła się nieco przypadkowo od porządków mamy i pytania rodzicielki czy niechciałbym może włączyć do swojej kolekcji jednej z kaset, która w przeciwnym wypadku wylądowałaby w śmieciach. Zgodziłem się i tak jak sobie to teraz wspominam (swoją drogą świetny temat) nie do końca byłem do tej kasety przekonany. Wcześniej nie słyszałem dosłownie nic na temat Bon Jovi.

Gdy w końcu włożyłem zdobycz do magnetofonu zadziała się magia. To było nie do opisania. Głos wokalisty, solówki, ten lekki, rocn'n'rollowy klimat. Była to miłość od pierwszego odsłuchania. Normalnie bym tutaj nie pisał bo moja historia z początkiem Bon Jovi jest na forum dobrze udokumentowana. Jednak chciałbym się podzielić pewną ciekawostką.

Gdy dostałem do ręki kasetowy, nieoryginalny egzemplarz KTF, który uratowałem przed upadkiem w nicość śmietnika nie wiedziałem, że omija mnie największa frajda. Najprawdopodobniej z racji tego, że była to piracka wersja nie znalazł się na niej jeden dość istotny utwór: Dry County. W tamtym czasie żyłem w nieświadomości. Był to czas jakoś między KTF a These Days. Kafejki internetowe były najpowszechniejszym sposobem na skorzystanie z internetu. Mimo tego przez pewien dość długi okres nie miałem pojęcia o Dry County. Dopiero później nadrobiłem braki i sam się do siebie uśmiecham patrząc na kasetową kolekcję Bon Jovi, która sąsiaduje z kolekcją CD. Oryginalna wersja "krążkowa" KTF, choć z lepszym dźwiękiem i Dry County to jednak nie stanowi dla mnie aż takiej wartości sentymentalnej. Poniżej kilka zdjęć egzemplarza KTF, od którego wszystko się zaczęło :) Swoją drogą okładka KTF jest moim zdaniem najlepszą okładką Bon Jovi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”