Richie vs Jon - wokaliści

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Ja odpowiem krótko i nie będe ....., bo wykazałeś sie w tej chwili kompletnym chamstwem, żeby nie powiedzieć skonczonym prostactwem !! !! !! W zyciu bym taknie napisał i na zadnym forum tego nie napisałem do nikogo jeszcze, ale jezeli wykozystujesz skrzetnie moje cytaty , dodatkow do insynuacji, ż eobrazam niby inne oosoby to bardzo przepraszam ale wypraszam sobie !!
Hehe. Coś nie wyszło. To nie było głosowanie w ankiecie. Taki temat był na forum i każdy musiałbyć zalogowany i każdy podawał swoją liste od 1-9. W podsumowaniu i podliczeniu miejsc HAND uplasował się na 2gim miejscu.
Wydaje sie , że na tym mogłeś zakonczyć ?? Jezei sie nawet pomyliłem, to mogłem. Kazdy może!! pomijam fakt, ze gdyby taka aknkieta o jakiej ja myslałem była, to z pewnościa miłabym racje !! !!
Nosz k....a Kaczyzm się chyba rozprzestrzenia. Tak Ci ludzie to szmaty, które nie mają wogóle gustu muzycznego. Grupa beztalenci. Jak słucham twoich wywodów na temat tylko tych ludzi którzy znają się na muzyce to mnie krew zalewa.
Połowe słow w tym poscie po protu beszczelnie mi przypisałeś!!
A po za tym jest wiele osób , które muzyką sie nie interesują !! Słuchaja tego co leci w radiu i co im media nazucaja. To miąłem na mysli.
Wg Ciebie tylko Rockowcy znają się na muzyce. TylkHRock i Metal jest najlepszy. A gdzie muzyka klasyczna, pop, punk, rock, hhop, rap, soul blues, country... Muzyczny egoizm i nic więcej
Połowe słow w tym poscie po protu beszczelnie mi przypisałeś!! znowu
Mówimy chyba o muzyce rockowej, a nie popie, rapie czy punku !!
Druga sprawa jest takla, ze jezeli nie znam sie na hi hopie czy innych to sie o nie wypowiadam, wiec co tu ma do rzeczy ich opinia ??

Cytuje siebie
NIe sądze tez, żeby duża część z głosujących na HAND kiedykolwiek znała, słuchała albo zagłębiłała sie w muzyke wyżej wymienonych i innych zespołow.
Miłaem na mylsi te osoby , które muzyka zbytnio sie nie interesuja, ale ty oczywiscie musiąłeś to wykozysac dla obrażania mojej osoby, no cóż są ludzie i ludziki.

Cytat:
Nie ma się co oszukiwać, obecnie muzyka BJ to muzyka kompletnie ukierunkowana dla "mas" i chyba zysku

Czy ty przypadkiem nie mówisz o NJersey i SWW ?
Tyle, że te albumy, a wszczegolności NJ były skierowane do kregów typowo rockowych, a HAND to muzyka po prostu dla wszystkich, allllllllllllles kumasz to czy nie ??

No to jeśli tak patrzysz to jak możesz powiedziec, że HAND jest złe ? Może Ci się nie podobać, ale płytka jest dobra.
Boni jest badzo dobra !! Jest dostateczna, dostatecznie dobra i TYLE !!

Jeżeli robisz ze mnie takiego psa, to zobacz sobie na moją recenzje Crusha, a zasadzie na dopisek.
HAND miejsca na listach osób:
Sebastian P. (#1)/ Sobol (#3 równo z KTF) / Culles (1# z TDays) / Agata BJ (#3) / Bon Joviątko (#4) / Bonjova (#1 z TD) / Tatiana (#2) / Kasiunia (#3) / Ja (#1) / Ankaq (#1) / Magnum (#1) / nati777 (#2) / Skrzatka (#3) / Pippo (#2) /
To tych ludzi niby tak nazwałem ??

HAND miejsca na listach osób: ahhhh te twoje listy to, rzeczywiscie wielki wyznacznik. Masz pojecie ile dobrych i wybitnych piosenek na tych twoich wielkich listach przebojów sie nie znalazło ?? ;| A zinnej strony bardzo fajnie gdy HAND bije sie o 3 miejsce z Mandaryna, fajnie fajnie ......wstyd po prostu :)

I Jeszcze jedno co bredziłeś, ze wg mnie to niby HRockowcy i metalowcy sie na muzyce znają, jednocześnie mnie do nich przypisując. Od kiedy KTF i TD jako albumy to Hard Rock. Pink Floyd to tez wg ciebie Hard Rock. Albert King, wcale blusa nie gra tylko metal?? Skąd wiesz chłopie czago ja słucham !! ?? Chyba sie przeliczyłeś
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Wiecie co może macie racje. Poco mam mówić swoje zdanie jak moge przytakiwać. Poco mam udowadniać wyższośc płyty X nad Y bo wiadomo, że Y jest lepsze. Przecież wy tak uważacie to tak jest. Od dzisiaj pisze tak jak wy. Zobaczymy jak długo wytrzymam, ale przynajmniej nie będe besztany za swoje wypowiedzi.
Adrianie.... :P Ty wciaz chlopcze nie rozumiesz co ja do Ciebie mowie.
Mylisz wszystko i odbierasz na opak. Nie musisz juz wyglaszac po raz setny swojego zdania bo kazdy je zna!!! nikt nie zamierza Cie wychlostac za to co myslisz .... ale jesli przez nastepne posty bede czytala wciaz o tym samym jakie to hand i crush nie sa lepsze od td i calej reszty to przyrzekam ze sama zjawie sie u Ciebie osobiscie :P
Ludzi nie mierzi to,jakie masz zdanie...tylko to ze ciagle je wyglaszasz w kazdym prawie mozliwym temacie.Popatrz...sam wymieniasz tych ludzi..
Sebastian P. (#1)/ Sobol (#3 równo z KTF) / Culles (1# z TDays) / Agata BJ (#3) / Bon Joviątko (#4) / Bonjova (#1 z TD) / Tatiana (#2) / Kasiunia (#3) / Ja (#1) / Ankaq (#1) / Magnum (#1) / nati777 (#2) / Skrzatka (#3) / Pippo (#2)
ktorzy mysla podobnie do Ciebie co do hand ale nie truja za przeproszeniem o tym non stop!! i teraz sam siebie zapytaj, dlaczego na Ciebie ludzie naskakuja a na nich nie?

Jovizna - Co kłamiesz, że się nie wypowiadałas
No tak,przyznaje sie bez bicia... tylko popatrz jak glosowalam ;]
1 ) These Days
2 ) New Jersey
3 ) Keep The Faith
4 ) Slippery When Wet
5) Bounce
6) Crush
7) Have A Nice Day ,Bon Jovi,7800° Fahrenheit
i dla jasnosci - ja jestem fanatyczka lat 1980-2006 :) wiec do zadnej z grup mnie prosze nei przydzielac.
Uuuu. Spora grupa idiotów i beztaleni
Tak Ci ludzie to szmaty, które nie mają wogóle gustu muzycznego
Adrian...czlowieku wyluzuj.... i nie stresuj sie tak. Chyba nie musze Ci mowic czym to grozi u mezczyzn..... :)
Tyle, że te albumy, a wszczegolności NJ były skierowane do kregów typowo rockowych, a HAND to muzyka po prostu dla wszystkich, allllllllllllles kumasz to czy nie
Eee do kregow rockowych? no co wy....nie zgadzam sie! :P
Zawsze ich muzyka byla kierowana do "mas" i mysle ze to nie mialo znaczenia na jaki grunt trafi ,czy to beda fani rocka,popu czy tylko tylłka jona. oczywiscie lepiej byloby gdyby trafili na ten pierwszy grunt...ale wszyscy wiedza ze tak nie bylo, bo krytycy muzyczni jechali po nich niemilosiernie i tylko bardziej przychylni nazywali bj zespolem rockowym a i w srodowisku fanow rocka tez raczej nie byli zbyt goraco przyjmoowani ;]
bo nie raz zostali wygwizdani na koncercie przez ta "rockowa publicznosc " a jon dostal zapalniczka po buzce :P
wazne bylo to,by odniesc sukces i tworzyc taka muzyke jaka chcieli... i to by ktos ich zauwazyl...i dostrzegl to ze maja chlopaki talenta,
a mniej ich raczej obchodzilo to..kim sa ich fani i do jakich sluchaczy trafi kolejna plyta... fan rocka nie jest wcale lepszy od fana popu czy techno.
To tez ludzie :)

Tak sie zastanawiam jaki temat jeszcze tutaj poruszymy :) bo to ze sttrasznie offtopujemy to kazdy chyba wie :)
Pan sobol bedzie zly :P
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Oj Adrian Adrian... przeczytaj sobie to co tutaj wypisujesz. Twoim zdaniem, wyznacznikiem dobrej muzyki sa pozycje na listach przebojów, czy tez nominacje do roznych nagrod. W kołko tylko te Twoje wyliczanki co bylo i na którym miejscu........ Przeczytaj bardzo uwaznie to co teraz napisze, specjalnie Ci to pogrubie i napisze wielkimi literami :D" TO CO TY UWA?ASZ ZA WYZNACZNIK DOBREJ MUZYKI W ZADNYM WYPADKU NIM NIE JEST!! MIEJSCA NA LISTACH CZY NAGRODY SA WSKAZNIKIEM... ALE POPULARNOSCI!!. A POPULARNOSC NIJAK SIE MA DO WARTOSCI MUZYCZNEJ DANEGO ALBUMU, PIOSENKI ITP...
Zgadza sie, czasami jedno jest rowne drugiemu, ale nie oszukujmy sie , zdarza sie sie to bardzooo rzadko.

Na koniec dodam jeszcze tak od siebie, prosto z serca :D - Jesli dla jakiegos krytyka z TERAZ ROCK'a - HAND lub CRUSH jest albumem lepszym od TD badz KTF to w trybie natychmiastowym powinien zostac wywalony z roboty:). I oszczedz sobie haseł w stylu : " Ty niedobry, wstretny Fanatyku lat 1986-1995" bo juz calkowicie sie pograżysz.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ja odpowiem krótko i nie będe ....., bo wykazałeś sie w tej chwili kompletnym chamstwem, żeby nie powiedzieć skonczonym prostactwem
Zgadza się odpowedziałem chcmstwem na chamstwo.

Piotrek moja reakcja była taka, bo jednoznacznie okreśłiłeś, ze osoby oddające głos na HAND to nie słuchają nic poza Ich Troje itp.
pomijam fakt, ze gdyby taka aknkieta o jakiej ja myslałem była, to z pewnościa miłabym racje
Jak napisałeś to są insynuacje.
Słuchaja tego co leci w radiu i co im media nazucaja. To miąłem na mysli.
A to jest złe ? Czy ktoś nie może słuchac tego co lubi ? To zoznacza, e jest gorszy i że sie nie zna na muzyce ?
Mówimy chyba o muzyce rockowej, a nie popie, rapie czy punku
O odmianach. Trudno porównywać płyty NJ - TD - HAND do siebie bo to 3 rózne odmiany rocka. Dla Ciebie ten ostatni który reprezentują min także ostatnio często U2 dodając tam zabarwienie moralne, Reamonn, Nickelback itp. Radosny rock. Stawiasz to bardzo niziutko w hiearchi muzyki.
Druga sprawa jest takla, ze jezeli nie znam sie na hi hopie czy innych to sie o nie wypowiadam, wiec co tu ma do rzeczy ich opinia
Taaa ? A kto obraził słuchaczy popu za Ich Troje, kto obraził słuchaczy dance za Mandaryne ? Niby nie wypowiadasz a można jasno stwierdzisz, ze tych artystów nie szanujesz.
Miłaem na mylsi te osoby , które muzyka zbytnio sie nie interesuja,
Piotrek nic takiego nie napisałeś, a całe miano fanów płytki HAND oskarzyłeś o brak gustu itp
Tyle, że te albumy, a wszczegolności NJ były skierowane do kregów typowo rockowych, a HAND to muzyka po prostu dla wszystkich, allllllllllllles kumasz to czy nie
Nie zgodze się, że jak sugerujesz HAND jest kierowany dla Bluesowców, hhopowców, Popowców, czy Punkowców. To jest pyta rockowa czyli już ma wyznaczony kierunek. A że jest przebojowa to wszystkim może się spodobać, ale tak też jest z NJ, SWW czy nawet KTF.
To tych ludzi niby tak nazwałem
No to z Twojej opini można wyczytać takie opinie.
ahhhh te twoje listy to, rzeczywiscie wielki wyznacznik.
Nie są wyznacznikiem, ale uświadamiają takim zaślepionym osobom, że nie wszystko jest tak jak oni uważają. Niektórzy uważają, że HAND jest płytką genialną jeśli dają ją wyżej niż TD czy KTF.
A zinnej strony bardzo fajnie gdy HAND bije sie o 3 miejsce z Mandaryna, fajnie fajnie ......wstyd po prostu
Tak samo fajnie jak Born To By My Baby bilo się z innymi kiczowatymi piosenkami czy artystami. Normalna kolej rzeczy.
Skąd wiesz chłopie czago ja słucham
Wnioskuje z tego co piszesz. Nigdy nic poza rockiem i tylko tym mocniejszym albo HAND nie doceniłeś z tego co czytałem.

tylko to ze ciagle je wyglaszasz w kazdym prawie mozliwym temacie
Był temamt Jon Vs Richie. Było pytanie o głos, to jasno przedstawiłem swoją opinie, że głos Jona jest świetny na tym albumie i idzie mu coraz lepiej a to Wy już nadaliście ton wydarzeniom. Nie JA !
ktorzy mysla podobnie do Ciebie co do hand ale nie truja za przeproszeniem o tym non stop
No z dua ilością z tych osób mam kontakt na gg. Dużo z tych ludzi pisze, że nie ma sensu przy takich osobach jak Wy wygłaszać swoje zdanie i się sprzeczać bo i tak "Wy macie racje" a raczej zawsze będziecie mieć.
i dla jasnosci - ja jestem fanatyczka lat 1980-2006
Może i jesteś, ale gołym okiem widać, że płyty z okresu 00-06 nie przypadają Ci do gustu (#5Crush / #6Bounce / #7Hand )
Eee do kregow rockowych? no co wy....nie zgadzam sie!
A tu mnie zaskoczyłaś.
Twoim zdaniem, wyznacznikiem dobrej muzyki sa pozycje na listach przebojów, czy tez nominacje do roznych nagrod. W kołko tylko te Twoje wyliczanki co bylo i na którym miejscu........
Dawałem przykład Grammy do których nominacje dostają od osób które na muzyce się znaja i tym żyją. W szczególności jednak interesuje mnie lista ta do której dałem link, która jednoznaczeni stwierdza, że FANI (chociaż może bezguścia muzyczne) szanują ta płytke i uważaja, że jest świetna itp.
Jak ktoś napisał to fani powinni recenzować płyte, bo oni się na tym znają. Chyba jovi

Jesli dla jakiegos krytyka z TERAZ ROCK'a - HAND lub CRUSH jest albumem lepszym od TD badz KTF to w trybie natychmiastowym powinien zostac wywalony z roboty:)
To jest Twoje zdanie, ale czy tak jest można się sprzeczać. Bo to że lubisz TD, KTF nie oznacza, że jest ona lepsza od Crusha :P
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:lol:
O odmianach. Trudno porównywać płyty NJ - TD - HAND do siebie bo to 3 rózne odmiany rocka.
całe bj to ta "inna odmiana rocka"
Taaa ? A kto obraził słuchaczy popu za Ich Troje, kto obraził słuchaczy dance za Mandaryne ? Niby nie wypowiadasz a można jasno stwierdzisz, ze tych artystów nie szanujesz
a Ty co Adrian? obronca ucisnionych? sam pewnie zbijales sie w innych postach z mandaryny wiec tu nie czaruj teraz :P
To jest pyta rockowa czyli już ma wyznaczony kierunek
zonk
Nie są wyznacznikiem, ale uświadamiają takim zaślepionym osobom, że nie wszystko jest tak jak oni uważają
Jesli komus plyta nie przypadla do gustu..to zaden krytyk ani zadne pozycje na listach go nie przekonaja ;] Bo jesli powiem..hand to shit a w Twojej gazecie Tylko Rock - napisza ze ta plyta jest zajebista... albo ze jest na pierwszymm miejscu najlepiej ocenianych plyt to ja juz wtedy zmienie zdanie? Czlowieku kazdy ma swoja opinie i nie potrzebuje do tego zadnych Twoich wyznacznikow.
Był temamt Jon Vs Richie. Było pytanie o głos
:) przypominam ze ten temat nadal trwa....
No z duza ilością z tych osób mam kontakt na gg. Dużo z tych ludzi pisze, że nie ma sensu przy takich osobach jak Wy wygłaszać swoje zdanie i się sprzeczać bo i tak "Wy macie racje" a raczej zawsze będziecie mieć.
To musi byc naprawde okropne Adrian ze zala sie Tobie :placze:
hehe to mam przeprosic za swoja osobe?
gdyby jon w latach 80' przyjal taka postawe i mowil...

"...Riczi zwijamy zagle, nie ma sensu zebysmy grali.. chodz zamnkiemy sie w garazu i tam bedziemy sobie brzdąkac..nic tu po nas.. krytycy i tak mowia ze nasze albumy sa beznadziejne wiec nie bedziemy sie z nimi sprzeczac... bo i tak opewnie powiedza ze maja racje ;] "

jesli tak bardzo Twoi znajomi sa przekonani o slusznosci jakiejs sprawy to niech nie chowaja glowy w piasek i nie marudza na gg ze cos nei ma sensu.... tylko niech to powiedza... moze znajde na tyle sily w sobie zeby zniesc nastepnych 7 takich Adrianow ;) :D
i dla jasnosci - ja jestem fanatyczka lat 1980-2006

Może i jesteś, ale gołym okiem widać, że płyty z okresu 00-06 nie przypadają Ci do gustu (#5Crush / #6Bounce / #7Hand
no ktores plyty musialy zajac te pozycje... kto powiedzial ze nie przypadly mi do gustu? nie przypadly tak bardzo jak te na pierwszych pozycjach...co nie znaczy ze skreslam te ostatniei i w ogole ich nie slucham, krotko mowiac- nie zachwycam sie nimi az tak bardzo...moze sie starzeje...
Eee do kregow rockowych? no co wy....nie zgadzam sie!

A tu mnie zaskoczyłaś.
a na to jaka masz odpowiedz? :)
Bo to że lubisz TD, KTF nie oznacza, że jest ona lepsza od Crusha
:) i kółeczko sie zamyka. A to że dla Ciebie hand jest lepsze od KTF nie oznacza ze naprawde jest ona lepsza :D heheh Boze zlituj sie..to chyba nadmiar wolnego czasu zmusza mnie do tego by tu jeszcze z Toba dyskutowac :P bo normalnie jak grochem o sciane.

Kazdy ma swoj gust. jeden lubi to drugi tamto, jedni wola tak...a drudzy inaczej..:P jedni przy swietle drudzy przy zgaszonym
Wiec sprzeczanie sie ktora plyta jest lepsza naprawde jest tylko strata czasu,bo nigdy do porozumienia nie dojdziecie.
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Dobra postaram się aby był to mój ostatni post w tym temacie. Chce to skończyć, bo krążymy w kółko.

Po 1wsze denerwuje mnie, że jak jest rozmowa itp ble, ble to z góry przyjmują niektóe osoby, że TD, KTF są czymś wspaniałym a Crush, Hand nie można nawet porównywać. Otóż próbowałem udowodnić, że niekonieczie mają one racje.

Tak jak pisałem jest to kwestia gustu ! To się odnosi do tego co Piotrek najpierw mówił, że nie jest kwestią gustu bo jak coś jest dobre to jest a jeśli ktoś coś lubi to nie oznacza że jest to dobre. Fakt. Ja uważam, ze wszystkie albumy Jovisów sa przynajmniej dobre a to czy ktoś lubi czy nie to już sprawa gustu. Takie Misunderstood jest bardzo dobrze zrobioną piosenką z chwytliwym refrenem, młodzieżowym tekstem, dobrze zremixowana itp Ale dużo osób powie, że jest słaba i to jest kwestia gustu.

Wiem, że na tym się nie skończy, bo już za niedługo będzie znowu gadanie, że przecież TDays, KTF jest lepsze od Crusha. Dam sobie ręke uciąć.

I tylko o to mi chodzi w tych dyskusjach. Nie przenoście sprawy gustu na "rzeczy oczywiste". Bo nie są to oczywiste sprawy. Tylko tyle i nie będzie już takich tekstów. Jak każdy będzie pisał w formie "Moim zdaniem ... TD pod względem artystycznym, tekstowym itp " to nie będzie sprzeczek tylko dyskusja, bo jak ktoś zaczyna "Przecież oczywiste jest, że TD jest lepsze od Crusha bo tak jest i nie jest to kwestia gustu" to nie dam wciskać sobie takich kwesti.

Dla mnie Tdays jest lepszy od Crusha, ale dla mnie. Uważam, że oba są dobrze zrobione z tym, ze to 2 rózne płytki. A jak ktoś Crusha nie lubi to już kwestia gustu.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Amen.
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

jovizna pisze:
Tak sie zastanawiam jaki temat jeszcze tutaj poruszymy :) bo to ze sttrasznie offtopujemy to kazdy chyba wie :)
Pan sobol bedzie zly :P
no wlasnie - wiec jeszcze jeden offtopik hehe - zaczynam sie zastanawiac, w ktora strone ten temat jeszcze sie rozwinie, juz dawno nic nowego do niego chyba wniesc sie nie da, poza oczywiscie slownymi przepychankami.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Masz racje tatuś :)

A więc.... SIEEEEMAAAAAAAAA

Aha, Adrian - jeszcze raz taki numer w innym temacie i będe...hmmm.... niepocieszony
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Zablokowany

Wróć do „Dyskusja ogólna”