Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Moderator: Mod's Team
Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Zaczynam się bać. WTF z tą całą promocją albumu, czy raczej wyłudzaniem pieniędzy? Kings Of Leon i Green Day też wypuszczają single co kilka dni (są już trzy, a do premiery albumu jeszcze parę dni), chciałoby się powiedzieć - podobnie jak Bon Jo... NIE, KUWA, W OGÓLE NIE PODOBNIE. Single są na YouTube i mogę w każdej chwili je sobie puścić. A co mamy tutaj? Płać. Płać za możliwość przesłuchania piosenki, której nie znasz, tylko po to, abyś mógł ją poznać, bo potem musisz jeszcze zapłacić za to, żeby ją mieć wraz z albumem. Co tu się odpier**la? Czy tylko ja uważam, że to jest jakaś totalna kpina? Co innego, gdyby taki zabieg był mi znajomy, ale do ciężkiej cholery, pierwszy raz widzę coś takiego.
- Bon Jovi
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: Cała twórczość
Podziwam Was. Po przesłuchaniu tak krótkiego fragmentu i znając wersje live, mieć takie skrajne emocje. Ja bym tak nie mógł. Materiał na żywo był moim zdaniem tylko przypieczętowaniem tego że kupie nowy album. Skoro na żywo song się Wam podobał to studyjna wersja też wam się spodoba. Błędem ze strony Bon Jovi jest to, że zamieszczają tak krótkie fragmenty. Mnie już kupili. Nie muszą mnie przekobywać. A Wy kłamiecie. To jest cały czas Wasze i Nasze i Moje Bon Jovi. Po wydaniu albumu tak będzie. Za kilka lat znowu z wypiekami na twarzy czekać będziecie na nowy album. Ja tak mam od 1986 roku. Bon Jovi uzależnia jak żaden inny zespół. Ha jestem od Bon Jovi uzależniony. Nie ma dla mnie wśród całej twórczości, łącznie z solowymi projektami Jona, Richiego i Dawida utworu który by mi się nie podobał. Zarówno ze starszych utworów jak i nowych.
P.S. Tak łatwo się nie poddawajcie.
P.S. Tak łatwo się nie poddawajcie.
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
-----------
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
Widzisz Rockstar, mimo że żyjemy w 2 różnych światachROCKSTAR pisze:
Pierwszy singiel- trzy dni sluchania... zapominam.
Knockout- bum... i leze.
Labor- no ta gitara... Ta koncowka... Lecz coz to? Po paru dniach... Zapominam i o tym kawalku.
Po prostu, a raczej na pewno... przestaje byc fanem ( bycie fanem BJ... isn't a life sentence. )
Zawsze bardzo się cieszę i ekscytuję nowymi płytami, trasami. To jest takie fajne uczucie
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
A ja wczoraj przwlesłuchałem sobie cały WAN... Świetny album i oby nowy był lepszy
Klimaty disco były już na No Apologies czy This Is Love... Sam riff Loves The Only też jest dyskotekowy.
Dla mnie żadna nowość czy zaskoczenie. Ba.. Nawet ekscytuje mnie to wasze oburzenie
No ale zawsze zostają wam wersje live a one zawsze mniej edmowe chyba że... Gościnnie wystąpi Calvin Klein :3
Klimaty disco były już na No Apologies czy This Is Love... Sam riff Loves The Only też jest dyskotekowy.
Dla mnie żadna nowość czy zaskoczenie. Ba.. Nawet ekscytuje mnie to wasze oburzenie
No ale zawsze zostają wam wersje live a one zawsze mniej edmowe chyba że... Gościnnie wystąpi Calvin Klein :3
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
-
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
To jest tak w mim przypadku... ja bardzo lubie elektroniczne wstawki do muzyki rockowej... popowej... dodaje to atrakcyjnosci tej muzyce... juz nawet nie chodzi mi o ten syntezator w refrenie byc moze to sie fajnie rozwija w dalszej części. Mnie strasznie drażni ta perkusja.. to ewidentnie gra automat no dla mnietak to brzmi... kurde... czemu oni tak to zrobili?
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/
22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
[WAN] Świetny to może on by był, jeżeli byłby inaczej nagrany. Ty nie słyszysz, że głos Johna jest tam zmodulowany? Jasiek sepleni przy każdym "s", mało tego, przy "we don't run" koleś wymawia "vi" nie "łi". Piosenki owszem niektóre mogą się podobać, ale album jako całość to oszustwo. Plastikowy, nienaturalny, ale jeżeli dla Ciebie świetny to szczerze Ci współczuję. Cenię Twoje zdanie np dotyczące HANDA, ale na miłość boską zdejmij te różowe okulary!!! Trochę obiektywizmu!Adrian pisze:A ja wczoraj przwlesłuchałem sobie cały WAN... Świetny album i oby nowy był lepszy![]()
Dla mnie żadna nowość czy zaskoczenie. Ba.. Nawet ekscytuje mnie to wasze oburzenie![]()
Ostatnio zmieniony 5 października 2016, o 16:53 przez TheRock, łącznie zmieniany 1 raz.
...and just only rock...
Sorry, nie różowe okulary a różowe słuchawki.
Ale to 30sek. Born rzeczywiście dobrze nie brzmi. Jeżeli ten album jest w takim dyskotekowym tonie to napewno go nie kupię.
Nie ma chyba także problemu z tymi płatnościami za te single, bo chwilę potem pojawiają się darmowe pliki. To raczej problem dla zespołu, bo spadnie sprzedaż fizycznego longplaya. Co do tego disco od Bon Jovi to najbardziej się dziwię Tico i Davidowi. A już najbardziej komiczne jest to, że Phil jeszcze wczoraj grał kawałki AC/DC, grał u Alice Coopera, i przyszedł do Bon Jovi a Johnemu odbiło, żeby podbić Disco Relax na Polsacie.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że melodie tych songów są super i gdyby brzmiały na płycie ROCKOWO to mógłby być to wspaniały album. Ja ciągle mam naiwną nadzieję, że w ostateczności, i w całości to będzie brzmieć dobrze.
STOP bon-disco-jon, let Rock'n'roll alive !
Ale to 30sek. Born rzeczywiście dobrze nie brzmi. Jeżeli ten album jest w takim dyskotekowym tonie to napewno go nie kupię.
Nie ma chyba także problemu z tymi płatnościami za te single, bo chwilę potem pojawiają się darmowe pliki. To raczej problem dla zespołu, bo spadnie sprzedaż fizycznego longplaya. Co do tego disco od Bon Jovi to najbardziej się dziwię Tico i Davidowi. A już najbardziej komiczne jest to, że Phil jeszcze wczoraj grał kawałki AC/DC, grał u Alice Coopera, i przyszedł do Bon Jovi a Johnemu odbiło, żeby podbić Disco Relax na Polsacie.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że melodie tych songów są super i gdyby brzmiały na płycie ROCKOWO to mógłby być to wspaniały album. Ja ciągle mam naiwną nadzieję, że w ostateczności, i w całości to będzie brzmieć dobrze.
STOP bon-disco-jon, let Rock'n'roll alive !
...and just only rock...
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Pewnie że słysze plastikowość i to największy minus albumu. Natomiast takie sa czasy i ja sobie ponarzekam ale i tak mi sie album podoba bo kompozycje sa super. Odpowiednie Edm w przerwach między Bring MTHorizon i Behemothem też przesłucham. Meta nagrała też plastikowe unforgiven 3 a i tak lubie kompozycje. Nowa Chylinska też dicho ale bardzo lubie. Na albumie jest 18 utworów. 2 jak sa dicho to naprawdę problem? No chyba że ktoś słyszy dicho w tytułowym utworze albo w we dont run to ma problem ale nie z albumem ale ze słuchemTheRock pisze:[WAN] Świetny to może on by był, jeżeli byłby inaczej nagrany. Ty nie słyszysz, że głos Johna jest tam zmodulowany? Jasiek sepleni przy każdym "s", mało tego, przy "we don't run" koleś wymawia "vi" nie "łi". Piosenki owszem niektóre mogą się podobać, ale album jako całość to oszustwo. Plastikowy, nienaturalny, ale jeżeli dla Ciebie świetny to szczerze Ci współczuję. Cenię Twoje zdanie np dotyczące HANDA, ale na miłość boską zdejmij te różowe okulary!!! Trochę obiektywizmu!Adrian pisze:A ja wczoraj przwlesłuchałem sobie cały WAN... Świetny album i oby nowy był lepszy![]()
Dla mnie żadna nowość czy zaskoczenie. Ba.. Nawet ekscytuje mnie to wasze oburzenie![]()
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Gwoli ścisłości... Nikt zapewne Twojego współczucia nie potrzebuje. Współczuć mozesz sobie... I znów gwoli ścisłosci - nie biorę tego do siebie. Drażni mnie jednak bezmyślność i arogancja.kikusia28 pisze: To jest takie fajne uczuciedlatego NAPRAWDĘ współczuje Tobie czy innym osobom, że nie mogą tego przezywać w podobny sposób jak ja.
Kazdy wie co mu sie podoba, a co nie. Może po prostu ten zespół kiedyś dla pewnych fanów znaczył coś więcej?
Mnie już generalnie temat BJ jak i samo BJ męczy. Jon i jego poważne miny... Statyści Dave i Tico. Plastikowa muzyka "dla koneserów". Jest to już trochę niepoważne.
A może zwyczajnie robię sie za stary na takie Bon Jovi?
Pozdrawiam
Adrian, wiele zależy w głównej mierze od tego jak rozumiesz czy jak odczuwasz muzykę.Adrian pisze:Pewnie że słysze plastikowość i to największy minus albumu. Natomiast takie sa czasy i ja sobie ponarzekam ale i tak mi sie album podoba bo kompozycje sa super. Odpowiednie Edm w przerwach między Bring MTHorizon i Behemothem też przesłucham. Meta nagrała też plastikowe unforgiven 3 a i tak lubie kompozycje. Nowa Chylinska też dicho ale bardzo lubie. Na albumie jest 18 utworów. 2 jak sa dicho to naprawdę problem? No chyba że ktoś słyszy dicho w tytułowym utworze albo w we dont run to ma problem ale nie z albumem ale ze słuchemTheRock pisze:[WAN] Świetny to może on by był, jeżeli byłby inaczej nagrany. Ty nie słyszysz, że głos Johna jest tam zmodulowany? Jasiek sepleni przy każdym "s", mało tego, przy "we don't run" koleś wymawia "vi" nie "łi". Piosenki owszem niektóre mogą się podobać, ale album jako całość to oszustwo. Plastikowy, nienaturalny, ale jeżeli dla Ciebie świetny to szczerze Ci współczuję. Cenię Twoje zdanie np dotyczące HANDA, ale na miłość boską zdejmij te różowe okulary!!! Trochę obiektywizmu!Adrian pisze:A ja wczoraj przwlesłuchałem sobie cały WAN... Świetny album i oby nowy był lepszy![]()
Z Twoich postów można wywnioskować, że nie trzymasz sie scisle jakiegoś nurtu czy gatunku co może być całkiem ciekawą sprawą...
Z drugiej strony niewiele jesteś w stanie napisać w aspekcie samej muzyki gitarowej.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Co masz na myśli pisząc o muzyce gitarowej? Bo ostatnio słuchałem np dużo Blink 182, Rockstara. Denoi, Good Charlotte, Wilki, Reamonn, Placebo, Of Monster And Man, Lady Pank, Red Hot CP, James, Suede.. a wśrod ulubionych artystów mam m.in Rammstein, Mansona, Bring MTHorizon czy Rage Against... Hmm czy to muza gitarowa? :>
Adrian, wiele zależy w głównej mierze od tego jak rozumiesz czy jak odczuwasz muzykę.
Z Twoich postów można wywnioskować, że nie trzymasz sie scisle jakiegoś nurtu czy gatunku co może być całkiem ciekawą sprawą...
Z drugiej strony niewiele jesteś w stanie napisać w aspekcie samej muzyki gitarowej.
Nie trzymam się jednego gatunku. Czekam zarówno na nową Metallike jak i Lady Gage
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Oczywiście, że w "We don't run" są elementy disco, ale akurat w takiej dawce, że dobrze to brzmi i kompletnie nie przeszkadza (z wyjątkiem refrenu "vi dont ran" ). W latach 80-tych, też można w BJ takie drobne tego typu elementy odkryć. Lecz wszystko z umiarem, co za dużo to nie zdrowo. Naprawdę rozbawił mnie Twój tekst Adrianie "takie czasy". Jeżeli takie czasy to niech John nie cwaniakuje tylko ma odwagę wprowadzić dodatkowo szafkę z komputerem na scenę na koncert i odegrać to tak jak na płycie, jak Bóg przykazał, bez kłamstw i ściemy. Na pewno ludziom się spodoba. Nie odwalać kaszany, inna muzyka na albumie (nowi disco fani i kasiorka) a inna na koncercie (masy "rockowych" frajerów). Takiego wała, ja w to nie wchodzę.
P.S. Adrian, pomyśl sobie w głowie "ahh takie czasy" i odpal bodajże 3 najnowsze płyty EUROPE. Miłej interpretacji nowych czasów!
P.S. Adrian, pomyśl sobie w głowie "ahh takie czasy" i odpal bodajże 3 najnowsze płyty EUROPE. Miłej interpretacji nowych czasów!
...and just only rock...
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
Taa Phil zapewne płacze w poduszkę, że wcześniej nie zapoznał się z obecną twórczością BJ i w ogóle cierpi, że chciał go taki zespół jak BJ...TheRock pisze: A już najbardziej komiczne jest to, że Phil jeszcze wczoraj grał kawałki AC/DC, grał u Alice Coopera, i przyszedł do Bon Jovi a Johnemu odbiło, żeby podbić Disco Relax na Polsacie
Lody to kiedy wreszcie zamykasz rozdział pt "Bon Jovi"???
P.S TheRock a kiedy Ty w to wchodziłeś??? Czy w dawnych czasach byłeś choć na jednym koncercie BJ??? Czy Ty w ogóle kiedyś byłeś na koncercie tego zespołu???
I jeszcze jedno. Jakby mieli żyć tylko ze starych fanów (tych z lat 80) to już by dawno zbankrutowali!!!
Ostatnio zmieniony 5 października 2016, o 18:32 przez kikusia28, łącznie zmieniany 1 raz.
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Przecież jesteś chyba jedynym fanem na świecie, który uwielbia BWCLodynapatyku pisze:Gwoli ścisłości... Nikt zapewne Twojego współczucia nie potrzebuje. Współczuć mozesz sobie... I znów gwoli ścisłosci - nie biorę tego do siebie. Drażni mnie jednak bezmyślność i arogancja.kikusia28 pisze: To jest takie fajne uczuciedlatego NAPRAWDĘ współczuje Tobie czy innym osobom, że nie mogą tego przezywać w podobny sposób jak ja.
Kazdy wie co mu sie podoba, a co nie. Może po prostu ten zespół kiedyś dla pewnych fanów znaczył coś więcej?
Mnie już generalnie temat BJ jak i samo BJ męczy. Jon i jego poważne miny... Statyści Dave i Tico. Plastikowa muzyka "dla koneserów". Jest to już trochę niepoważne.
A może zwyczajnie robię sie za stary na takie Bon Jovi?
Pozdrawiam
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
- Bon Jovi
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: Cała twórczość
Przesadziłeś. Który album Bon Jovi brzmi inaczej niż grają na koncertach? Europe gra swoją muzyke a Bon Jovi to nie jest Europe by być ich kopią. Naprawde aż tak rażą 2 utwory w klimacie elektro ze wszystkich 18 lub 15 utworów na albumie które już znacie z koncertu?TheRock pisze:Oczywiście, że w "We don't run" są elementy disco, ale akurat w takiej dawce, że dobrze to brzmi i kompletnie nie przeszkadza (z wyjątkiem refrenu "vi dont ran" ). W latach 80-tych, też można w BJ takie drobne tego typu elementy odkryć. Lecz wszystko z umiarem, co za dużo to nie zdrowo. Naprawdę rozbawił mnie Twój tekst Adrianie "takie czasy". Jeżeli takie czasy to niech John nie cwaniakuje tylko ma odwagę wprowadzić dodatkowo szafkę z komputerem na scenę na koncert i odegrać to tak jak na płycie, jak Bóg przykazał, bez kłamstw i ściemy. Na pewno ludziom się spodoba. Nie odwalać kaszany, inna muzyka na albumie (nowi disco fani i kasiorka) a inna na koncercie (masy "rockowych" frajerów). Takiego wała, ja w to nie wchodzę.
"Livin' On A Prayer"
-----------
-----------