Sport

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
usunięty użytkownik 4858

Re: Sport

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

madm pisze: PS: Jak chcecie dobrze typowac wyniki to wystarczy zaczekać na mój typ i wytypować odwrotnie :D
:D
To jest właśnie piękno futbolu, że ilu by nie było "ekspertów" to wynik i tak może być sporym zaskoczeniem :)
No kto obstawiłby 5-0 dla Rosji, która przed mistrzostwami zbierała gromy za grę? Kto obstawiłby, że znowu Francja tak bardzo męczyć się będzie z Australią, a Messi nie strzeli karnego? :D ? Co do kilku par głosy były zupełnie odmienne, a - tak patrzę na szybko na naszą Ligę Forumowych Typerów i wygląda na to, że na 14 osób i kilkadziesiąt typów - padły TYLKO trzy dokładne wyniki!

I od razu wyrazy uznania dla Jonette i Damneda, którzy jako jedyni mieli nosa do wytypowania poprawnie prawie wszystkich zwycięzców (zaskoczyły ich tylko Islandia i Portugalia). Oto liderzy naszej tabeli :ok:
usunięty użytkownik 4858

Kostaryka-Serbia 0-1
Niemcy-Meksyk 2-0
Brazylia-Szwajcaria 2-0
Awatar użytkownika
JonetteBJ
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: JonetteBJ »

Kostaryka Serbia 0:1
Niemcy Meksyk 2:0
Brazylia Szwajcaria 3:1
...And I guess I'd rather die than fade away!
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Kostaryka - Serbia 1:2
Niemcy-Meksyk 2:1
Brazylia - Szwajcaria 3:0
It's my life!
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

Wczoraj naszła mnie refleksja, że 20 lat temu odbyły się pierwsze Mistrzostwa Świata, które doskonale pamiętam. To były czasy...

- paragwajski bramkarz Chilavert który wykonywał rzuty wolne i karne :D
- ekscentryczny kapitan Kolumbijczyków Valderrama i jego bujna fryzura :D
- niesamowity technik z Nigerii - Jay Jay Okocha i jego niezapomniane zwody :D
- niezawodny chorwat Davor Suker, który niespodziewanie został Królem Strzelców :D
- czy chociażby symboliczne całowanie łysej głowy Fabiana Bartheza przez Laurenta Blanca przed każdym meczem Francji - rytuał i przesąd, który doprowadził ich do Mistrzostwa Świata :D

Póki co obecny Mundial jest jakby mniej "kolorowy", ale wierzę, że z biegiem dni jeszcze wszystko się rozkręci :czarodziej:

Kostaryka - Serbia 0-0
Niemcy - Meksyk 3-1
Brazylia - Szwajcaria 3-1

Obrazek
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Z takim graniem jak wczoraj Argentyna to chyba kolejny raz się spakuje i do domu. Francja też będzie miała problemy. :)
Hiszpania - Portugalia to chyba najlepszy mecz jak dotąd.:)
Typujcie, typujcie! Ja się w to nie bawię bo to jest futbol, jego nieprzewidywalność to coś co lubię najbardziej! :)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
usunięty użytkownik 4858

prezes1 pisze: Hiszpania - Portugalia to chyba najlepszy mecz jak dotąd.:)
Typujcie, typujcie! Ja się w to nie bawię bo to jest futbol, jego nieprzewidywalność to coś co lubię najbardziej! :)
no właśnie jedyne czego mi brakowało w naszej Forumowej Lidze typerów to Twoje głosy Peter! :) Temat bez głosu Prezesa traci na wartości! ;)
To może chociaż mała recenzja meczu w stylu informacji z koncertów BJ? ;) To będzie hicior, zapewniam! :ok:
(i nie zapomnij o fotkach czirliderek, pardone fanek! ;D )
usunięty użytkownik 4858

Damned pisze:Wczoraj naszła mnie refleksja, że 20 lat temu odbyły się pierwsze Mistrzostwa Świata, które doskonale pamiętam. To były czasy...

- paragwajski bramkarz Chilavert który wykonywał rzuty wolne i karne :D
- ekscentryczny kapitan Kolumbijczyków Valderrama i jego bujna fryzura :D
- niesamowity technik z Nigerii - Jay Jay Okocha i jego niezapomniane zwody :D
- niezawodny chorwat Davor Suker, który niespodziewanie został Królem Strzelców :D
- czy chociażby symboliczne całowanie łysej głowy Fabiana Bartheza przez Laurenta Blanca przed każdym meczem Francji - rytuał i przesąd, który doprowadził ich do Mistrzostwa Świata :D

Póki co obecny Mundial jest jakby mniej "kolorowy", ale wierzę, że z biegiem dni jeszcze wszystko się rozkręci :czarodziej:
łaaaał jak mawiają starożytni Rosjanie... Filip, ale fajne przypomnienie! :brawo:
Ja od razu dodałbym do wymienionych malowniczego, nabuzowanego pozytywną energią bramkarza Meksyku - Jorge Camposa, którego głównym znakiem rozpoznawczym były wielokolorowe wzory na stroju bramkarskim...
Obrazek
Campos tłumaczył to tym, że barwy te mają rozpraszać napastników :D

Campos oprócz wymienionych już Chilaverta czy Bartheza (czy choćby naszego Tomaszewsiego) zdecydowanie należał do najbardziej ekscentrycznych bramkarzy wszech czasów! :D

W ogóle wtedy to były Ekipy! Tak wielu osobowości już chyba nie znajdziemy... Chyba nie pomylę dat jeśli wymienię na szybko tych najlepszych z najlepszych: Seaman, Campbell, Scholes, Ince, Shearer, Owen z Anglii, Stelea, Popescu, Hagi z Rumunii, Klinsmann, Biernhoff, Haessler z Niemiec, Taffarel, Cafu, Roberto Carlos!, Dunga, Rivaldo!, Ronaldo (ten łysy ;) ), Bebeto! ( o fak, ale Canarinhos miały wtedy ekipę! :ok: ), w Chile (nie mamy ich teraz na Mundialu) bogiem był Marcelo Salas z Juve..., Włochy (kolejny nieobecny w Rosji) miały Pagliucę, Nestę, Costacurtę, cannavaro, Paula Maldini!, Roberto Baggio!, Vieriego!, Del Piero!
W Dani Schmeichel senior, bracia Laudrupowie... Oprócz bartheza i Blanca, Francuzi mieli "Skałę" Desailly'ego!, Lizarazzu, obecnego trenera Deschampsa, Zidana!, Hendy'ego!, Djorkaeffa... W Nigeri obok Okochy silni byli Amokachi, czy przede wszystkim Nwankwo Kanu! (ten prawie dwumetrowy patyk, tak charakterystycznie poruszający się po boisku, jeden z najlepszych piłkarzy Afryki..., grała wtedy Bułgaria z genialnym Stoiczkowem! W Chorwacji z Sukerem świetnie współpracował Jarni. W Holandii (następni nieobecni) kolejni genialni bliźniacy: de Boer... Do tego Van Der Sar na bramce, stary Stam, Edgar Davids!, Berkampf! Tak sobie wspominam i wychodzi na to, że kiedyś było więcej indywidualności, dzisiaj wszystko podporządkowane jest drużynie jako całość (w większości drużyn, bo na szczęście sa nieliczne świetne wyjątki). A słaba dziś Argentyna miała Sensiniego, Zanettiego!, Verona!, Simeone!, Batistutę "Batogola"!
haha, fanie było powspominac (mam nadzieję, że nie pomyliłem żadnych nazwisk po tyyyylu laaaatach , no i ciekawe ilu pominąłem ;D )
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

Kostaryka - Serbia 0-1
Niemcy-Meksyk 2-1
Brazylia-Szwajcaria 2-0
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Damned, ja wiem że wyniki są odwrotne do mojego typowania, ale Chorwacja - Nigeria mogłeś mi zaliczyć :D :D
It's my life!
Awatar użytkownika
EVENo
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: EVENo »

Coraz bardziej mi się ten Mundial podoba :D
Telewizja kłamie, a Radio Epsilon
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Hehe jak tam typowanie?
Koniec epoki Loewa!
Teraz Szwajcaria może?
Wyjdźmy z grupy to będzie się działo!! :)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Uff trochę zdrowia mnie ten mecz kosztował, ale takie zakończenia lubię :-D
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No to Niemcy mecz o wszystko zagrają ze Szwecją. Bedzie ciekawie :D

2010: Mistrzowie świata Włosi nie wychodzą z grupy
2014: Mistrzowie świata Hiszpanie nie wychodzą z grupy
2018: Mistrzowie świata Niemcy...:D

Niezależnie od tego co sie wydarzy dalej, największych rozczarowaniem 1 rundy jest Brazylia
It's my life!
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No proszę, a niektórzy zrobili z nich już mistrzów świata :-P

Typy na jutro:
Szwecja Korea Pld 1:1