To dlaczego wziąłeś histe rozsz?Wos w porównaniu do histori to nic......porównajmy chociaz vademecum wos jakies 200 stron, hista jakies 800.....a wos to wystarczy oglądać wiadomosci:P
Maj - Matura !
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Maj - Matura !
Zeby nie robic kolejnych offtopicow to zakladam ten temat;D

"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
E tam ciężka sprawa
Historia na maturze to pikuś, praktycznie wszystko w podręcznikach/repetytoriach podane ładnie na tacy, nauczyć się trzeba i tyle - a nie to co teraz mam na studiach, do każdego zagadnienia po 5 teorii
Dobra rada dla piszących rozszerzenie - zróbcie sobie przed egzaminem listę autorów różnych książek dotyczących poszczególnych epok (biografie, monografie, itp.), i zapamiętajcie parę - za "polemikę z literaturą" na wypracowaniu są dodatkowe punkty
I generalnie nie stresujcie się pisząc, tylko logicznie układajcie wypracowanie
Najważniejsze to dobrze ułożyć ciąg przyczynowo skutkowy
I będzie ok, wiem z doświadczenia bo tak postępowałem i wynik przeszedł oczekiwania
Powodzenia w każdym razie życzę 
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Ricky Skywalker pisze:E tam ciężka sprawaHistoria na maturze to pikuś, praktycznie wszystko w podręcznikach/repetytoriach podane ładnie na tacy, nauczyć się trzeba i tyle - a nie to co teraz mam na studiach, do każdego zagadnienia po 5 teorii
Dobra rada dla piszących rozszerzenie - zróbcie sobie przed egzaminem listę autorów różnych książek dotyczących poszczególnych epok (biografie, monografie, itp.), i zapamiętajcie parę - za "polemikę z literaturą" na wypracowaniu są dodatkowe punkty
I generalnie nie stresujcie się pisząc, tylko logicznie układajcie wypracowanie
Najważniejsze to dobrze ułożyć ciąg przyczynowo skutkowy
I będzie ok, wiem z doświadczenia bo tak postępowałem i wynik przeszedł oczekiwania
Powodzenia w każdym razie życzę
hehe ta. ale wiesz....trzeba coś umieć anie tak jak ja totalne 0....tak to jest jak sie cały rok historii nie ma i do książki nie zagląda
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
i zdajesz rozszerzenie? to moze lepiej WOS? kumpela wybiera się na prawo i to wystarczabartekbb23 pisze:hehe ta. ale wiesz....trzeba coś umieć anie tak jak ja totalne 0....tak to jest jak sie cały rok historii nie ma i do książki nie zagląda
To make you a part of me...
To make my life mean more to you...
Tell me who I got to be
To make you a part of me...
Ja zdaje majce rozszerzoną no i oczywiście polski i niemiecki (niestety jestem skazany na niemiecki bo mam go od podstawówki) oczywiście te dwa ostatnie na podstawce
myśle że ogólnie nie powinno być najgorzej (mam taką nadzieje
) ale sie zobaczy, najwyżej poprawka w sierpniu 
For those about to rock - we salute you 
wos na podstawie.... biorą pod uwage 4 przedmioty w tym wos i histe im wiecej pkt tym lepiejalexz123 pisze:i zdajesz rozszerzenie? to moze lepiej WOS? kumpela wybiera się na prawo i to wystarcza
[ Dodano: 2008-04-23, 21:28 ]
ej, nie ma juz czegos takiego jak poprawka w sierpniu.....rockdk pisze:le sie zobaczy, najwyżej poprawka w sierpniu
swoja drogą sporo tu tych maturzystów
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Obecna matura to nie to co kiedyś. Ja zdawałem egzamin dojrzałości w 2004r. jako chyba ostatni rocznik na tzw. starych zasadach. Wtedy to trzeba się było napracować: wypracowanko z polskiego ukazujące przekrój przez epoki, wypracowanko z historii na jeden z trzech tematów, wybrany język obcy. Miałem to szczęście, że zdawałem pisemny i ustny polski i ustną historię. Wtedy bowiem jeszcze obowiązywała zasada, że posiadaczy tzw. certyfikatów z języka angielskiego zwalniało się z części przedmiotów.
Ach wspomnień czar........
Teraz to dopiero na Wydziale Prawa i Administracji jest zapieprz niezły.
Niektóre zagadnienia zawiłe jak cholera, ale przydatne.
Naprawdę wiedza prawniczo - administracyjna się bardzo przydaje. Polecam wszystkim tegorocznym /niezdecydowanym co do przyszłości/ maturzystom, właśnie te dwa kierunki. Nie będziecie żałować.
Powodzenia, napewno sobie poradzicie.
Ach wspomnień czar........
Teraz to dopiero na Wydziale Prawa i Administracji jest zapieprz niezły.
Niektóre zagadnienia zawiłe jak cholera, ale przydatne.
Naprawdę wiedza prawniczo - administracyjna się bardzo przydaje. Polecam wszystkim tegorocznym /niezdecydowanym co do przyszłości/ maturzystom, właśnie te dwa kierunki. Nie będziecie żałować.
Powodzenia, napewno sobie poradzicie.