Maj - Matura !

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Maj - Matura !

Post autor: AxeL »

Zeby nie robic kolejnych offtopicow to zakladam ten temat;D
Wos w porównaniu do histori to nic......porównajmy chociaz vademecum wos jakies 200 stron, hista jakies 800.....a wos to wystarczy oglądać wiadomosci:P
To dlaczego wziąłeś histe rozsz? :P
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

bo... miałem przychodzic do babki i robic testy a 2 semestrze chodzic normalni e juz na lekcje...no ale zrobiłem moze 2 testy a na lekcji byłem raz...tak wyszło trudno sie mówi....a histe wziełem bo sie na prawo wybieram
rafal_ka
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: rafal_ka »

nie ma co sie napinać bo można tylko na tym stracic generalnie matura to bzdura :> w sesji bedzie 5 matur w ciagu miesiaca :)
Awatar użytkownika
Jovita
It's My Life
It's My Life

Post autor: Jovita »

hehe, no rzeczywiście historia to ciężka sprawa :). Ja zdaję zozszerzony Polski, WOS i geografie, no i anglik na podstawach :)
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

E tam ciężka sprawa ;) Historia na maturze to pikuś, praktycznie wszystko w podręcznikach/repetytoriach podane ładnie na tacy, nauczyć się trzeba i tyle - a nie to co teraz mam na studiach, do każdego zagadnienia po 5 teorii ;) Dobra rada dla piszących rozszerzenie - zróbcie sobie przed egzaminem listę autorów różnych książek dotyczących poszczególnych epok (biografie, monografie, itp.), i zapamiętajcie parę - za "polemikę z literaturą" na wypracowaniu są dodatkowe punkty ;) I generalnie nie stresujcie się pisząc, tylko logicznie układajcie wypracowanie ;) Najważniejsze to dobrze ułożyć ciąg przyczynowo skutkowy :P I będzie ok, wiem z doświadczenia bo tak postępowałem i wynik przeszedł oczekiwania ;) Powodzenia w każdym razie życzę ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
bartekbb23

Ricky Skywalker pisze:E tam ciężka sprawa ;) Historia na maturze to pikuś, praktycznie wszystko w podręcznikach/repetytoriach podane ładnie na tacy, nauczyć się trzeba i tyle - a nie to co teraz mam na studiach, do każdego zagadnienia po 5 teorii ;) Dobra rada dla piszących rozszerzenie - zróbcie sobie przed egzaminem listę autorów różnych książek dotyczących poszczególnych epok (biografie, monografie, itp.), i zapamiętajcie parę - za "polemikę z literaturą" na wypracowaniu są dodatkowe punkty ;) I generalnie nie stresujcie się pisząc, tylko logicznie układajcie wypracowanie ;) Najważniejsze to dobrze ułożyć ciąg przyczynowo skutkowy :P I będzie ok, wiem z doświadczenia bo tak postępowałem i wynik przeszedł oczekiwania ;) Powodzenia w każdym razie życzę ;)

hehe ta. ale wiesz....trzeba coś umieć anie tak jak ja totalne 0....tak to jest jak sie cały rok historii nie ma i do książki nie zagląda ;]
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

bartekbb23 pisze:hehe ta. ale wiesz....trzeba coś umieć anie tak jak ja totalne 0....tak to jest jak sie cały rok historii nie ma i do książki nie zagląda ;]

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
Awatar użytkownika
rockdk
It's My Life
It's My Life

Post autor: rockdk »

Ja zdaje majce rozszerzoną no i oczywiście polski i niemiecki (niestety jestem skazany na niemiecki bo mam go od podstawówki) oczywiście te dwa ostatnie na podstawce :D myśle że ogólnie nie powinno być najgorzej (mam taką nadzieje :P) ale sie zobaczy, najwyżej poprawka w sierpniu :PPP
For those about to rock - we salute you ;)
bartekbb23

alexz123 pisze:i zdajesz rozszerzenie? to moze lepiej WOS? kumpela wybiera się na prawo i to wystarcza
wos na podstawie.... biorą pod uwage 4 przedmioty w tym wos i histe im wiecej pkt tym lepiej

[ Dodano: 2008-04-23, 21:28 ]
rockdk pisze:le sie zobaczy, najwyżej poprawka w sierpniu :PPP
ej, nie ma juz czegos takiego jak poprawka w sierpniu.....

swoja drogą sporo tu tych maturzystów
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

A to taka trudna ta matura z historii?
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Awatar użytkownika
rockdk
It's My Life
It's My Life

Post autor: rockdk »

ej, nie ma juz czegos takiego jak poprawka w sierpniu.....
Tak się składa że wprowadzili ją od tego roku zamiast amnestii pana Romana :lol: .
For those about to rock - we salute you ;)
bartekbb23

rockdk pisze:Tak się składa że wprowadzili ją od tego roku zamiast amnestii pana Romana :lol:

pierwsze słysze :whoeva:
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Co roku jest inaczej, ja sama za tym nie nadążałam swojego czasu, a teraz to już całkiem... co chwilę coś zmieniają nie wiem na co i po co. Tylko ludziom w głowach mieszają.

Powodzenia wszystkim na tegorocznej maturze!
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Obecna matura to nie to co kiedyś. Ja zdawałem egzamin dojrzałości w 2004r. jako chyba ostatni rocznik na tzw. starych zasadach. Wtedy to trzeba się było napracować: wypracowanko z polskiego ukazujące przekrój przez epoki, wypracowanko z historii na jeden z trzech tematów, wybrany język obcy. Miałem to szczęście, że zdawałem pisemny i ustny polski i ustną historię. Wtedy bowiem jeszcze obowiązywała zasada, że posiadaczy tzw. certyfikatów z języka angielskiego zwalniało się z części przedmiotów.
Ach wspomnień czar........
Teraz to dopiero na Wydziale Prawa i Administracji jest zapieprz niezły.
Niektóre zagadnienia zawiłe jak cholera, ale przydatne.
Naprawdę wiedza prawniczo - administracyjna się bardzo przydaje. Polecam wszystkim tegorocznym /niezdecydowanym co do przyszłości/ maturzystom, właśnie te dwa kierunki. Nie będziecie żałować.
Powodzenia, napewno sobie poradzicie.
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

Też życzę powodzenia, mnie to czeka dopiero za 2 lata... brrrr
Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
ODPOWIEDZ