Dla mnie piosenka My Way obok MAM jest najlepsza ballada Jona od kilku lat , sadze ze MW jest nawet lepsze od MAM , poniewaz jest tam cos nowego , swiezego - Paul Anka , to taka moja wskazowka na przyszlosc , widac ze BJ nie maja pomysla , wiec moze nagraja plyte z jakimis znanymi postaciami swiata muzyki? Wtedy moze byc ciekawie .sory ale nie czujemoże jestem zbyt nie do rozwinięty emocjonalnie czy uczuciowo czy jak kto woli, ale do mnie takie coś jak muza Anki gdzie podłącza sie Jon nie dociera.
Gitarka na LH nie jest najwyzsza , w Handzie byla duzo lepsza , tak naprawde gitare w LH widac tylko w Any ohter day ! To jest mniej wiecej to czego oczekuje . Co do wykoniania BoR z TLFR to sie nie wypowiem ponieaz sadze ze ta plyta to tylko byl taki maly wyskok na bok - bardzo nie udany tylko WDOA da sie sluchac tam . A ILTT powiem tak - poczatek tragednia - koncowka spoko . Sadze ze jest to song na koncerty zeby caly stadion krzyczal seyyy heyy .Na gitarki nie narzekam (staram się być wyrozumiała dla skacowanego Rysia), tekst także jest wspaniały, a nabijam się tylko z tej manierki Jasia. Na długich nutach skrzeczy, przesadza z amerykańskim gardłowo-nosowym typem wyrażania się podczas spiewania (rozumiem że to jego ojczysty język, ale trochę przesadza) i dziwnych wjazdach jak np. na początku I Love This Town i w refrenie Bed Of Roses z TLFR. Jego "holly ghost is" brzmi jak hłooooooooooooooooly... oprócz tego to pięknie śpiewa, tylko ja bym stawiała na więcej naturalności, jak w Livin' On A Prayer (oryginalna wersja)...
Adrian nie wiem dlaczego ale jak czytam twoje posty to mam wrazenie ze mowisz za wszyskich , bo zdanie za na Hand nie ma slabej piosenki jest co najmniej smieszne dla mnie ! I jak piszesz taka wypowiedz zaznacz prosze ze wg Ciebie , albo cos , bo jakos mi sie to w oczy rzucilo1.The Last Night jest jedna z najlepszych kompozycji na płycie. Tekst super + emocjonalny śpiew + chwytliwa linia melodyczna
2. NA HANd nie było ?ADNEJ słabej piosenki![]()
... a moze masz racje na Hand nie ma slabej .. popowej piosenki .
Ja sadze ze raczej jest to nie realne , BJ nastawia sie na zysk , wiec aby zysk byl najwiekszy beda reklamowac ta plyte najwiekszym hitem ostatnichNie mów Hop . Coś mam przeczucie że to będzie promowało Best Of.
lat , czyli Its my life . Moze jeszcze to przezyje , moze znowu zrobi sie glosno o IML , chociaz nie wiem czy to wyjdzie im na dobre .
Make a memory to trzeba przynac rozni sie od reszty tego typu ballad BJ . To jest plus ze potrafia nagrac cos czego nie bylo wczesniej. Tylko zeby tak caly album nagrali a nie tylko pojedyncze piosenki ! Moze maja za malo czasu? Moze gdyby przysiedli nad plyta 2 lat moze dluzej wyszlo by z tego cos fajnego?Wcvześnej też śpiewał emocjonalnie (Bed OI Roses, IBTFYou, Always) ale MAMemory wyróżnia się od wszystkich tym iż ma zmienne tempo i "ciepły" wokal.
Ja sadze ze Whole Lot Of Leaving i tak jest w 3 najmocniejszych piosenek na LH , co do gitarki to nie ma sie co dziwic , plyta ma byc country tutaj przynajmniej to slychac , ja tam lubie ta gitarke i caly tekst . Moze tylko troche za krotka piosenka , ale coz przyzwyczailem sie do tego .Yyyyy no tak doskonale countrowskie gitary.To w refrenie to banjo czy cos podobnego ? Banjo RULEZ !
Plyta jak na plyte country jest pewnie dobra,nie znam sie za dobrze na tym rodzaju muzyki.Jednak jak na plyte zespolu rockowego to jest to totalna szmira.
lunar_piano trzymaj sie , dajesz mi nadzeje ,ze ktos w tym kraju jeszcze ma słuch
A oceniac plyte zespolu rockowego bedziesz mogla za rok , teraz radze podchodzic do tego jak do zespolu country . A do tego ze to jest totalna szmira , w biografi BJ to nazwal bym troche ostrzej , sadze ze BJ ostatnio troche sie skurwi... . Tak krotko , latwo i przyjemnie
Jak na poczatku o LH pisalem ze plyta mi sie podoba , to im dluzej ja mam to sadze ze jest coraz slabsza , poniewaz nudzi mnie juz . TO jest wada !