We Weren't Born To Follow

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
KondZik

Post autor: KondZik »

Justysia pisze:ma ktoś mp3 ??????????????
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam. Sciagnalem z YT program i podglosilem bo strasznie cicho bylo, ale jakos słaba.
Jesli chcesz to podaj emaila i wysle.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

Hmmmm....
Co by tu powiedziec..
Wtórnośc to dobre słowo :) To nie jest nic nowego, porywającego, ale jest to jedna z lepszych piosenek od czasów CRUSH, a napewno HAND.
To, co niektórym przeszkadza - wyraźne nawiązanie do BTBMB - mnie raczej cieszy, bo świadczy to o tym, że zespół wraca, wspomina, inspiruje się swoimi najlepszymi dokonaniami w najlepszych czasach. I jeśli ten album, to ma byc "kółeczko" :) to niech idą w tym kierunku i bacznie przyglądają się temu czym byli i co robili w latach '80 i '90.
Piosenka jest także dowodem na coś jeszcze - myślałam, że BJ nie podniosą się z upadku, jakim było LH, a jednak skrzypeczki poszły w kąt - oby tak dalej :)
Co do tego, że nie nadaje się to na singiel - cóż, chłopaki nigdy nie mieli talentu do wybierania odpowiednich piosenek na single, więc może to świadczyc o tym, że na albumie będą dużo lepsze od tej? Oby...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Okładka ciekawa. Jeszcze jedno spostrzeżenie jak kolega powiedział ten singiel wygląda na taki sam styl jak 1 singiel Nickelback. Reszta płyty N była mocniejsza więc liczę na to samo u BJ.
Wiecie co, takie gadanie, uogolnianie jest zalosne z wasze strony... To, ze jestescie starsi i mieliscie szanse wczesniej poznac lepsze BJ, nie znaczy, ze tylko wy jestescie "fanami prawdziwego Bj".. to smutne.

[ Dodano: 2009-08-18, 21:13 ]
a od gadania o milosci do bialych zabkow chce mi sie juz rzygac poprostu
Myślałem, że tylko ja tutaj czuje się obrażany taką generalizacją, ale widzę jest też chociaż 1 inna osoba (+ Pepe). Pozytywnie.

Jakby ktoś chciał posłuchać piosenki to tutaj link do "świetnej" jakości na oficjalnej stronie
http://www.bonjovi.com/bonjovi/blog.php ... ystem_id=0.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2009, o 21:20 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

tak refren WWBTF to właściwie kopia BTBMB, aż sie narzuca to podobieństwo.
Moze lekkie podobieństwo jest , ale ja na poczatku nie zaczaiłem , wiec nie jest to dla mnie wada.
reakcji nie będzie zbyt wielkiej...utwór jest przeciętny nie ma co się oszukiwać, a Bon Jovi to nie U2, że krytyka będzie ich windować z takimi kawałkami na szczyt.
Nie krytykował bym U2 , ich ostania płyta jest mocniejsza od wszystkich BJ od Cusha. Ale fakt renoma BJ w Polsce duzo mniejsza niz U2.
wg mnie 98% piosenek z HANDa miało większe możliwości zostania hitem niż to
No moze niecale 50 % wg mnie . LMS HAND Iam Novicaine DLS WTWYA.
Wtórność, wtórność i jeszcze raz wtórność. Brak powiewu chociażby odrobiny świeżości.
Slowa ktore IDEALNIE obrazuja ostanio BJ , niestety ale tak jest i zgadzam sie w 101 % .
Zdecydowanie zespół powinien przestać nagrywać na jakieś 10 lat, bo wszystko co robią ostatnio zlewa się w jedną wielką papkę.
I tutaj jest dylemat. Czy jestesmy w stanie czekac 10 lat na dobra plyte , czy co 2 lata otrzymywac takie'pol produkty' i przezywać to co teraz.
Szansa, że ta piosenka stanie się u nas hitem jest równa zeru.
Szczerze to jakos starasznie nie zalezy mi aby BJ nagrywali duze hity, wystarczy ze przyjadą do Polski i nagrają AMBITA płytę.
rozumiem, że znowu zabrakło rymu chłopakom, tym razem do "follow", stąd też znowu mamy to żenujące yeah yeah yeah
Irytujace jest w wykoniu Bon Jovi 'yeah hey hey itp'
Połowa piosenek z nowego albumu się nie obroni. :brawo:
Wiecej optymizmu :))
Gdyby nowy album nazywał się THE SHIT to też niektórzy z was odnaleźliby w tym głębszy sens.
To haslo bylo dobre
taa "The Shit" Adrianowi z miejsca skojarzyłby się z buntem młodzieży czy innym politycznym przesłaniem :P ;)
A to mnie rozwalilo calkowicie
Co do skrajnych ocen to wielu z was po prostu ma zbyt wielkie oczekiwania i tyle.
Dziwne jakbyśmy mieli male oczekiwania , jestesmy fanami :P
Może gdybyśmy byli bardziej krytyczni i wymagający jako ogół fanów to zmusilibyśmy ich do wysilenia swoich umysłów - chociaż i w to wątpię bo znając Jona dalej by robił swoje nawet gdybyśmy się wszyscy od niego odwrócili
A moze Bon Jovi widza ze mimo ze wg nas graja 'gnoty' to w cholere osob na swiecie nadal dalo by sie pociąć za ich muzykę, ta nowa takze . Moze Polacy mamy w krwi narzekanie , ja tez?
wszystkim się doszuka, przesłania, powera, fajnej perkusji czy genialnego brzdąknięcia strun w wykonaniu Richiego w 23 sekundzie utworu...
Całkiem niezłe przyłożył w 23 , przyznam .

Okładka jest fajowa wg mnie ... i jest Richie , Jona wyglada jakby Ryska mieczem napierniczal.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
BoVi
It's My Life
It's My Life

Post autor: BoVi »

AxeL pisze:Jona wyglada jakby Ryska mieczem napierniczal.
to głupie, ale tez mi się tak przywidziało xD
Super nie jestem sama!

Okładka podoba mi się :brawo:
..?ycie to nie liczba oddechów, lecz liczba chwil, które zapierają dech w piersiach..
Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: milagros^ »

BoVi pisze:
AxeL pisze:Jona wyglada jakby Ryska mieczem napierniczal.
to głupie, ale tez mi się tak przywidziało xD
Super nie jestem sama!

Okładka podoba mi się :brawo:
z tym mieczem to tez mialam takie wrazenie po pierwszym spojrzeniu :P
ciekawe czy Jowiszowie nie zauwazyli, ze to tak wyglada..^^
ROCK NOW, ROCK THE NIGHT!!! <3
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Anka29 pisze:Piosenka jest także dowodem na coś jeszcze - myślałam, że BJ nie podniosą się z upadku, jakim było LH, a jednak skrzypeczki poszły w kąt - oby tak dalej :)
No właśnie nie poszły... posłuchaj uważnie. LH2.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Sobol - albo ja nie jestem juz skypaczkowym antymaniakiem albo nie wiem co jest grane....ale jesli juz cos slychac to klawisze Dave'a ;)
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

okładka to największy atut tego singla niestety.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

PePe pisze:Sobol - albo ja nie jestem juz skypaczkowym antymaniakiem albo nie wiem co jest grane....ale jesli juz cos slychac to klawisze Dave'a ;)
Dave'a z płyty na płytę co raz mniej. A skrzypeczki są - albo ja mam coś ze słuchem.
W sumie nie ważne - jak na promo singiel bardzo słaby wybór...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

Mnie piosenka sie podoba w ogóle cieszę się, ze chlopaki w ogole graja. Co do porównania Bon Jovi do U2 to w ogóle nie ma porównania. U2 od zawsze wydawali albumy-bliźniaki. Jak kiedyś słuchałem ich koncertu to mialem wrazenie, ze grają przez dwie godziny jedna i te samą piosenkę.

Ja tam nie zauwazylem zeby w Polsce ludzie słuchajacy rocka czy hard rocka podkreslam rocka czy hard rocka jakos specjalnie kochali U2. Mimo ze Polacy zbytnio nie lubia Bon Jovi to jednak potafia strawic nas zespol ludzie utozsamiajacy sie raczej z Aerosmith Gunsami Queen czy Metalicą. U2 to zupelnie inna paczka muzyki. Raczej Depeszom bliżej do U2 niz metalom czy rockersom. U2 to ewidentnie muzyka popopwo-elektroniczna z elementami rocka w postaci Pana w czapce z gitarą.

Piosenka BJ follow w refrenie bardzo przypomina Born wiec Was totalnie nie rozumiem chcieliscie nawiazania do lat 80 to macie a ze jest rowniez podobnie do Have a nice bo to juz takie czasy i takie granie i te lata, chlopaki maja po 50 lat nikt w obecnym czasie nie dorównuje Bon Jovi pod wzgledem wiek/jakosc muzyki i wygladu. Przywolywanie np Europe w ogole nie na miejscu Lubie - bardzo lubię - muzykę Europe. Ale ich jakby odmrozono po 20 latach w ogóle nie ta półka co Bon Jovi.

Mnie jako staremu fanowi dobrego rocka lat 80 HAND sie bardzo podoba
...and just only rock...
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

No nareszcie ktos z kim mozna wypic piwo :D :brawo:
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

sobol_77 pisze:
Anka29 pisze:Piosenka jest także dowodem na coś jeszcze - myślałam, że BJ nie podniosą się z upadku, jakim było LH, a jednak skrzypeczki poszły w kąt - oby tak dalej :)
No właśnie nie poszły... posłuchaj uważnie. LH2.
Ja jakoś nie potrafię dosłuchac się tutaj skrzypek, ale może są - nie będę się wykłócac... słuchu absolutnego nie mam ;) Tyle, że skrzypki same w sobie mi nie przeszkadzają, byle byłby takie jak w Always ;)
jak na promo singiel bardzo słaby wybór...
Pytanie - z czego się wybiera? Jak dostaniemy całą płytę, będzie można ponarzekac, że były lepsze kawałki.
Póki co, jest znośnie, bo ja już nie oczekuję po BJ palpitacji, jakie miałam, kiedy usłyszałam KTF...
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

słucham 5 raz ewidentne Born To Be My Baby...

Zdziwicie sie jak album bedzie w stylu New Jersey ??
...and just only rock...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Nie krytykował bym U2 , ich ostania płyta jest mocniejsza od wszystkich BJ od Cusha.
Jeśłi mówisz o NLOTHorizon a tak na 99% jest to ja ten album nie uważam za rockowy i uważam za bardzo, bardzo słaby jak na U2 (chyba najgorszy w ich karierze). Ważne jest jednak to, ze nawet dla mnie słabe piosenki z NLOTHorizon fajnie brzmiały na żywo i pocieszające jest to, że nie ważne jaka płyta będzie to na żywo powinna się obronić (LHighway się obroniła).

A co do skrzypek, to ja ich nie słyszę. Słysze natomiast 4 rożne gitary które się wymieniają ale niestety są bardzo ciche a szkoda bo brzmią fajnie jak się w nie wsłuchać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”