... kilka dni temu napisał do mnie kuzyn z zapytaniem czy słyszałem nowa piosenke BJ -WWBTF. Mowie, mu ze tak.
Pytam sie:
- co niej myslisz?
On:
- takie typowe nowe BJ. Nic odkrywczego.
A ten kuzyn nie jest przypadkiem z tych, ze puścisz mu Runaway, Always, These Days, Any Other Day czy WSYCGHome, a on powie "Ciagle graja to samo"??
Sorki, ale ten kuzyn nie jest żadnym autorytetem dla mnie. Wpisuje się raczej w poglądy osób typu jakk Ci już napisałem. Dzisiaj kumpel usłyszał WWBTFollow i mi przełączył na coś innego. Dla niego WWBTFollow to nie kolejna kopia IML. To kopia Livina, kopia BTBMBaby i wielu innych piosenek BJ w tym min IML.
I… póki co Adrian strzelił w dziesiątkę, przynajmniej pod względem tekstów

Ale czy to coś złego, że ma się różne oczekiwania? ?e w różny sposób odbiera się to, co nagrają?
Ciesze się, ze trafiłem bo tego po nich oczekiwałem. A co do tych poglądów, to wiadomo, że każdy oczekuje czegoś innego, ale nie wszyscy dostaną czego chcą. I chodzi tutaj aby nie wyzywać się i swoich poglądów nawzajem.
o matkoooooooooooooooooooooo...synek ja chce ambitnej muzyki, a TD i KTF takie bylo...a HAND i LH nie.
Masz albo ubogie pojęcie ambitnej muzyki, albo nie akceptujesz niczego innego ci Ci się nie podoba. W sumie typowe.
no jak dla kogos HAND i LH to ambitna muzyka to gratuluje

to czy akurat dana muzyka jest ambitna idzie w jakims tam stopniu obiektywnie ocenic.
Patrząc na Twoje wypowiedzi uważam, że Ty nie masz zdolności do obiektywnego oceniania. Albo są one znikome.
Ja się jednak zgadzam z tymi "obiektywnymi" osobami co dały obu albumom dobre recenzje i kilka nagród w tym najwazniejsze np Grammy. To są dla mnie obiektywne opinie bo np WSYCGHome dostało docenione przez krytyków jak i fanów muzyki.
Ty pewnie jej nie cierpisz, bo taki masz wrodzony obiektywizm.
że rzeczywiście posiada w utworach swego typu gitarowe ściany przez co inne dźwięki nie są tak wyraźnie słyszalne, a co do kwestii ambicji, to jest to pojęcie,
Bo studet pewnie nie uznaje innej muzyki niż swojego Springsteena i pare innych wyjątków. Min muzyka Brit-pop oparta na ścianie dżwięków (głównie Oasis) to mało ambitna muzyka xD
Która to już tego typu rozmowa... po raz 16513 dwie strony kłócą się na temat stare vs nowe BJ, jeszcze żeby to byli nowi userzy to bym rozumiał, ale ciągle to samo grono

Dlatego wydaje mi się, zę takie prowokacyujne, olewające i chamskie teksty jakimi popisuje się nieraz student powinny być od razu karane. A tak mamy kolejną dyskusje o tym samym.