Myślę (a nawet jestem się w stanie założyć), że wielu takich znajdziesz, a na tym forum szczególnie dużo takich osób. Dla niektórych lata 80te to ich czas świetności a dla innych to żałosny hair metal za którego powinni wieszać (zespoły które to grali i fanów którzy to słuchają). Gdyby wszyscy mieli to samo zdanie to byłoby nudno.Adi prowokujesz :> ja dla odmiany myślę, że wielu się zgodzi, że każda piosenka z NJ bije na głowę dowolnie wybraną piosenkę z HAND![]()
Też nie widzę sensu porównywania pop metalu z pop rockiem w taki sposób jak to zrobiono. To 2 inne gatunki i o ile w pudel metalu często wplątuje się gitary (czasami byle jak, ale aby było ich dużo i głośno) to w Pop Rocku stawia się raczej na chwytliwe brzmienie i przebojowe melodieZ drugiej strony takie porównania nie mają sensu bo jak tu porównywać hard rockowe HT z popowymi piosenkami z HAND![]()
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
To, że jest hołdem dla dobrej kapeli i ma sporo gitar nie świadczy o niej, że jest dobrą piosenka. Miałem tylko moment kiedy mi się bardzo podobała. Uważam, ze zajmuje miejsca wielu lepszym kompozycjom np LIWar, GUTHWay czy DARFILove i uważam, ze one bardziej zasługują na umieszczenie je na NJ. No, ale to moje zdanie.Oj pojechałeś chyba za daleko. Homebound Train to hołd chłopaków dla Led Zeppelin, o czym swego czasu wspominał Sambora - a przede wszystkim jest to świetny rocker, nie tylko solówka. Do HAND porównywać to grzech.
Ale powróćmy do tematu dyskusji. Ciekawe czemu nie zagrano do tej pory HPITNight. czekam na nią z niecierpliwością.