Oczywiscie zdaję sobie sprawę, że wątek taki był juz przynajmniej dwa razy walkowany, ale z takiej strony z jakiej ja chciałbym go zaproponować jeszcze nie.
O co chodzi?
Mianowicie o to, że jakąs godzinkę temu dostałem od mojego ukochanego modzika Adriana ostrzeżenie o treści
Cóż to za okrutne gromy wprost z czeluści piekielnych zły Ratt napisał, zapytacie!Naucz się odrobinę kultury, bo robisz z siebie debila. Ostrzeżenie za chamski tekst.
Juz spiesze z zaspokojeniem Waszej ciekawosci:
Wszedłem na forum zobaczyłem, że otrzymałem ostrzeżenie, usmiechnałem się z politowaniem kiedy zobaczyłem od kogo dostałem ten przemiły prezent i olawszy sprawę poszedłem uczynić sobie herbatkę kiedy to naszła mnie myśl pt. 'Jakie podstawy miał Adi do wystawienia mi ostrzeżenia?!'. Tekst jest chamski? Przecież nie ma w nim ani jednego wulgarnego, obraźliwego bądź oczerniającego słowa! ?amie regulamin? W jaki sposób?Twój Post napisany przez Ciebie na: "Always - Bon Jovi Portal", został usunięty przez Administratora lub Moderatora.
Powód: Post sprzeczny z regulaminem
Link do tematu: http://bonjovi.pl/forum/viewtopic.php?t=1740Twój post:
Temat: "Pogodzony...."
Czyli masz pełne usta roboty?Adrian pisze: Tym razem się uda. Ja już próbuje załatwić sobie wejście za scenę i na konferencje prasową przed koncertem.
Oczywiście znalazłem w starym regulaminie punkt
który mogłem złamać pisząc wspomniany zwrot.Zwracaj szczególną uwagę na słownictwo, którego używasz. Słowa i zwroty, które stosujesz, tobie mogą wydawać sie zupełnie naturalne, natomiast innym mogą wydawać sie obraźliwe. Pamiętaj, że słowo pisane ma zupełnie inną siłę wyrazu niż słowo mówione.
Domyslam się, że ten tekst może się kojarzyć z bardzo (nie)przyjemną czynnoscią, ale (o czym już wspomniałem Adiemu na PW) równiez można go zrozumieć jako przeprowadzenie wielkiej ilości ważnych rozmów z organizatorami, zespołami i innymi osobami w celu uzyskania jakiegos profitu (a to już chamskie chyba nie jest).
Co więcej dokładnie tak samo 'chamsko' można zinterpretować zwrot 'pełne ręce roboty'.
Konkluzja - od biedy można uznać, że złamałem regulamin, chociaz w/w punktu trudno NIE złamać z racji tego, że nigdy nie mamy wpływu na interpretację naszych wypocin przez inne osoby. Dlatego też uważam, że ostrzeżenie, które otrzymałem jest nieważe, ponieważ moderator nie ma żadnego poparcia swojej teorii w regulaminie.
Dlatego uważam, że albo nasz regulamin jest niesprecyzowany bądź nasi moderatorzy sa przewrażliwieni.