Regulamin i podstawy prawne :)

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Regulamin i podstawy prawne :)

Post autor: Rattie »

Gwoli ścisłości - nie piszę tego coby się żalic itp. bo ludzie którzy mnie znaja dobrze wiedzą, że ilość ostrzeżeń mi wisi i powiewa (i jeśli przekroczę magiczą barierę ilości ostrzeżeń trzech to się nie potnę). Zakładam ten temat w celu sprowokowania dyskusji na temat naszego regulaminu i jego egzekwowania.
Oczywiscie zdaję sobie sprawę, że wątek taki był juz przynajmniej dwa razy walkowany, ale z takiej strony z jakiej ja chciałbym go zaproponować jeszcze nie.
O co chodzi?
Mianowicie o to, że jakąs godzinkę temu dostałem od mojego ukochanego modzika Adriana ostrzeżenie o treści
Naucz się odrobinę kultury, bo robisz z siebie debila. Ostrzeżenie za chamski tekst.
Cóż to za okrutne gromy wprost z czeluści piekielnych zły Ratt napisał, zapytacie!
Juz spiesze z zaspokojeniem Waszej ciekawosci:
Twój Post napisany przez Ciebie na: "Always - Bon Jovi Portal", został usunięty przez Administratora lub Moderatora.
Powód: Post sprzeczny z regulaminem
Link do tematu: http://bonjovi.pl/forum/viewtopic.php?t=1740Twój post:

Temat: "Pogodzony...."
Adrian pisze: Tym razem się uda. Ja już próbuje załatwić sobie wejście za scenę i na konferencje prasową przed koncertem.
Czyli masz pełne usta roboty?
Wszedłem na forum zobaczyłem, że otrzymałem ostrzeżenie, usmiechnałem się z politowaniem kiedy zobaczyłem od kogo dostałem ten przemiły prezent i olawszy sprawę poszedłem uczynić sobie herbatkę kiedy to naszła mnie myśl pt. 'Jakie podstawy miał Adi do wystawienia mi ostrzeżenia?!'. Tekst jest chamski? Przecież nie ma w nim ani jednego wulgarnego, obraźliwego bądź oczerniającego słowa! ?amie regulamin? W jaki sposób?

Oczywiście znalazłem w starym regulaminie punkt
Zwracaj szczególną uwagę na słownictwo, którego używasz. Słowa i zwroty, które stosujesz, tobie mogą wydawać sie zupełnie naturalne, natomiast innym mogą wydawać sie obraźliwe. Pamiętaj, że słowo pisane ma zupełnie inną siłę wyrazu niż słowo mówione.
który mogłem złamać pisząc wspomniany zwrot.
Domyslam się, że ten tekst może się kojarzyć z bardzo (nie)przyjemną czynnoscią, ale (o czym już wspomniałem Adiemu na PW) równiez można go zrozumieć jako przeprowadzenie wielkiej ilości ważnych rozmów z organizatorami, zespołami i innymi osobami w celu uzyskania jakiegos profitu (a to już chamskie chyba nie jest).
Co więcej dokładnie tak samo 'chamsko' można zinterpretować zwrot 'pełne ręce roboty'.

Konkluzja - od biedy można uznać, że złamałem regulamin, chociaz w/w punktu trudno NIE złamać z racji tego, że nigdy nie mamy wpływu na interpretację naszych wypocin przez inne osoby. Dlatego też uważam, że ostrzeżenie, które otrzymałem jest nieważe, ponieważ moderator nie ma żadnego poparcia swojej teorii w regulaminie.

Dlatego uważam, że albo nasz regulamin jest niesprecyzowany bądź nasi moderatorzy sa przewrażliwieni.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Wiedziałem Ratt, że honoru to Ty nie masz za grosza i udowadniasz to kolejny już raz.

Powinieneś się cieszyć, że puszczałem Ci płazem wyzywania ludzi od debili i ciot. Dałem Ci jedno ostrzeżenie żebyś się uspokoił, ale pisałeś dalej wyzwiska.
Naisałeś na forum, że jak Ci znajdę Twoje chamskie teksty to mogę dać Ci za każdego ostrzeżenie. Wypisałem Ci je i dałem ogółem tylko jednego warna za nie i co zrobiłeś?? Pożaliłeś się za to, ze Ci dałem ostrzeżenie za stare sprawy i Pippo też dał mi ostrzeżenie. Nie mam pretensji do Pippo, ale Twoja postawa jest godna pożałowania.
Konkluzja - od biedy można uznać, że złamałem regulamin, chociaz w/w punktu trudno NIE złamać z racji tego, że nigdy nie mamy wpływu na interpretację naszych wypocin przez inne osoby. Dlatego też uważam, że ostrzeżenie, które otrzymałem jest nieważe, ponieważ moderator nie ma żadnego poparcia swojej teorii w regulaminie.
Trzeba było kiedyś nie pisać oficjalnie kilka razy, ze zrobiłbym Jonowi robię laskę itp. To jest kolejny ciąg Twoich chorych wyobrażeń. To jest forum ogólnodostępne i jak chcesz się dzielić swoimi fantazjami to zapraszam na jakieś portale gejowe, a nie tutaj. Tutaj są ludzie w różnym wieku i przez takie teksty jakie piszesz omijają często je szerokim łukiem. Nie wiem kiedy dorośniesz, ze przestanie Cię jarać wyzywanie kogoś od debili, chamów, lachociągów.

Ja swoja decyzje uważam za słuszna a argumentacja wulgarna, bo to tej pory rzeczowe i kulturalne do Ciebie nie trafiały. Jak widać coś przynajmniej Cię ruszyło.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bodzio
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Hmmm...
Kontakt:

Post autor: Bodzio »

(...)
pozdrawiam serdecznie!

Artur

12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Może łyknij meliskę Adi?
Zacznijmy od sprawy najważniejszej - W OGÓLE nie odpisałeś na temat.
A teraz cała reszta, na którą bardzo chętnie Ci odpowiem:)
Trzeba było kiedyś nie pisać oficjalnie kilka razy, ze zrobiłbym Jonowi robię laskę itp.
Napisałem cały jeden raz, że tak wychwalasz Jona, jego wygląd i wszystkie (dosłownie WSZYSTKIE) jego zachowania i tak go ubóstwiasz, że spełnieniem Twoich marzeń byłoby najprawdopobobniej zrobienie mu jeszcze loda. I o ile dobrze pamiętam napisałem to chyba w pierwszej połowie 2006 roku więc raczej ciężko mój dzisiejszy post nazywać 'kolejnym ciągiem moich chorych wyobrażeń' ;)
Naisałeś na forum, że jak Ci znajdę Twoje chamskie teksty to mogę dać Ci za każdego ostrzeżenie. Wypisałem Ci je i dałem ogółem tylko jednego warna za nie i co zrobiłeś?? Pożaliłeś się za to, ze Ci dałem ostrzeżenie za stare sprawy i Pippo też dał mi ostrzeżenie.
Zdaje się ze trochę Ci się chronologia wydarzeń popieprzyła ;)
Powinieneś się cieszyć, że puszczałem Ci płazem wyzywania ludzi od debili i ciot.
Przeca napisałem Ci wazeliniarski PW jaki to jesteś wspaniałomyslny, cudowny i w ogóle słitaśny.
Dałem Ci jedno ostrzeżenie żebyś się uspokoił, ale pisałeś dalej wyzwiska.
Nie wiem kiedy dorośniesz, ze przestanie Cię jarać wyzywanie kogoś od debili, chamów, lachociągów.
Może się nie znam, ale zawsze wydawało mi się, że na tym forum operuje aktywnie kilku moderatorów, administrator oraz junior admin (czyli całkiem sporo osób).
Skoro jest tak jak mówisz to chyba juz dawno powinienem zostać zbanowany, moje konto skasowane, wszystkie moje posty wydrukowane i spalone, mój nick przeklęty a ja ekskomunkowany.
Ja swoja decyzje uważam za słuszna a argumentacja wulgarna, bo to tej pory rzeczowe i kulturalne do Ciebie nie trafiały. Jak widać coś przynajmniej Cię ruszyło.
Adi, możesz sobie uważać cokolwiek sobie zamarzysz, niestety w tej kwestii problem jest taki, że ostrzeżenia możesz wstawiać pod KONKRETNYMI warunkami, nie 'bo tak uważam'. Skoro mój post łamie regulamin to mi wskaż punkt regulaminu który złamał (i za którego złamanie grozi ostrzeżenie).
Ja trzymam się wersji, w której chodziło mi, że musisz się duzo nagadać w celu zdobycia wejsciówki, co w tym złego?

PS.
To jest forum ogólnodostępne i jak chcesz się dzielić swoimi fantazjami to zapraszam na jakieś portale gejowe, a nie tutaj.
Przyjmijmy hipotezę, że jestem gejem - zabraniasz mi pisać na tym forum z powodu mojej orientacji seksualnej? Własnie złamałes pkt.1 regulaminu tutaj obowiązującego :)

PS2. Bodzio, nie spamuj bo będzie warn ;)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Napisałem cały jeden raz, że tak wychwalasz Jona, jego wygląd i wszystkie (dosłownie WSZYSTKIE) jego zachowania i tak go ubóstwiasz, że spełnieniem Twoich marzeń byłoby najprawdopobobniej zrobienie mu jeszcze loda. I o ile dobrze pamiętam napisałem to chyba w pierwszej połowie 2006 roku więc raczej ciężko mój dzisiejszy post nazywać 'kolejnym ciągiem moich chorych wyobrażeń' ;)
Nie był to jeden raz, ale ja nie jestem od przypominania Ci wszystkich Twoich tekstów na niskim poziomie.
Zdaje się ze trochę Ci się chronologia wydarzeń popieprzyła ;)
Nic bardziej mylnego.
Przeca napisałem Ci wazeliniarski PW jaki to jesteś wspaniałomyslny, cudowny i w ogóle słitaśny.
Nie musisz mi na PW udowadniać, ze coś z Tobą jest nie tak, tylko zachowuj się kulturalnie na forum i ja to zaakceptuje. Mi swoją obecnością na forum w niczym nie przeszkadzasz dopóki nie wyzywasz kogoś od debili, chamów itp. Przeczytaj to kilka razy i zrozum sens tego co Ci staram się powiedzieć. To, że powiesz, ze chętnie obciągnąłbym Jonowi, że ktoś jest debilem itp. to świadczy tylko o Twoim poziomie, wychowaniu (a raczej jego braku) o sposobie odnoszenia się do ludzi. JA na to patrze z litością, ale póki nie przekraczasz granice dobrego smaku i łamiesz regulamin, to nie wtrącam się.
Może się nie znam, ale zawsze wydawało mi się, że na tym forum operuje aktywnie kilku moderatorów, administrator oraz junior admin (czyli całkiem sporo osób).
To się nie znasz. Jakbyś zauważył Agata, Frankie, Pippo i ja raczej sporadycznie interweniujemy czego przykładem mogą być te Twoje wyzwiska za które dałem Ci 1 ostrzeżenie po czasie.
Skoro jest tak jak mówisz to chyba juz dawno powinienem zostać zbanowany, moje konto skasowane, wszystkie moje posty wydrukowane i spalone, mój nick przeklęty a ja ekskomunkowany.
Tu się zgadzam. Jakbyśmy karali wszystkie Twoje posty łamiące regulamin (tylko te najostrzejsze), to dawno temu miałbyś bana. Ja Ci szedłem na rękę dając za ileś przekroczeń 1 ostrzeżenie, ale jak widać, to na Ciebie nie skutkuje.
Skoro mój post łamie regulamin to mi wskaż punkt regulaminu który złamał (i za którego złamanie grozi ostrzeżenie).
Sam sobie na to odpowiedziałeś w 1wszym poście. Nie odbieram Ci prawa odwoływania się do Pippo wszakże już jesteś w tym wprawiony. Jeżeli Pippo nie zgodzi się, to możesz też uderzać do Artura.
Możliwe, że dostane drugie ostrzeżenie lub stracę funkcje moda jak się bardzo postarasz, a co za tym idzie i odejdę z forum ostatecznie. Tak, jeżeli tutejsza społeczność zaakceptuje chamstwo, prostactwo i brak szacunku do drugiej osoby, to ja nie mam zamiaru tracić czas na takim forum. Wiem, ze cieszyłbyś się z tego więc działaj.
Przyjmijmy hipotezę, że jestem gejem - zabraniasz mi pisać na tym forum z powodu mojej orientacji seksualnej? Własnie złamałes pkt.1 regulaminu tutaj obowiązującego :)
Hmm to jest forum muzyczne a nie erotyczne. Teksty erotyczne są na forach dostępnych dla osób powyżej 18 lat więc umieszczając tutaj takie treści bez ostrzeżenia nie tylko łamiesz regulamin, ale i prawo ;)
Może łyknij meliskę Adi?
Chyba myślisz, ze powodujesz u mnie jakieś poddenerwowanie ;D Niestety rozczaruje Cie. Bronek wygrał, Urugwaj remisuje ogólnie życie jest piękne ;)
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Pomine cały ten bajzel jaki narobiłes w temacie więc mam nadzieję, że mi wybaczysz, że pominę 3/4 Twojego posta i skupię się jeno na glównym temacie.
Sam sobie na to odpowiedziałeś w 1wszym poście.
Tak, wskazałem ten punkt, jednoczesnie zaznaczając, że ciężko jest karać ostrzeżeniami za to co ten punkt opisywał.
Hmm to jest forum muzyczne a nie erotyczne. Teksty erotyczne są na forach dostępnych dla osób powyżej 18 lat więc umieszczając tutaj takie treści bez ostrzeżenia nie tylko łamiesz regulamin, ale i prawo
A wskażesz mi jakiekolwiek teksty erotyczne jakie ja kiedykolwiek tutaj zamieściłem? A przepraszam, zapomniałem, że
ja nie jestem od przypominania Ci wszystkich Twoich tekstów na niskim poziomie.
A tak przy okazji - to nie jest forum muzyczne ino forum fanów zespołu, a to jest duuuuża różnica ;)

I nie martw się Adrianku mój drogi, nie będe pisał do Artura (nawet nie wiem kto to jest). Po prostu zwracam uwagę, że regulamin na tym forum przestał obowiązywać a Ty wstawiasz sobie ostrzeżenia 'bo tak uważam'. Skoro ja dostaję ostrzeżenie za to, że Ty neutralny tekst interpretujesz jako chamski to Ty również powinieneś otrzymać ostrzeżenie za swój pierwszy post w tym temacie ponieważ za bardzo chamskie uważam wycieczki pt. 'nie masz honoru', 'jestes gejem' itp. Jesteś na tyle HONOROWY żeby je przyjąć? :)
Urugwaj remisuje
coś mówiłeś? hehehehe
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Ten temat służy chyba tylko do tego by próbować udowodnić sobie nawzajem kto ma rację. ?aden z Was jej nie ma bo obydwaj złamaliście regulamin, który jest jasny i klarowny. Podyskutujcie sobie o tym na GG. Kultura obowiązuje wszystkich - zarówno userów jak i moderatorów.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

a ja się dalej nie mogę doprosić wskazania mi gdzie ja tak bardzo złamałem ten 'klarowny' regulamin, że to było warte warna ;)
Poza tym wydaje mi się agatko, że na tym forum mogę sobie dyskutować na wszystkie możliwe tematy tak długo jak mi się żywnie podoba ;)
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Regulamin jasno mówi, że na forum należy zwracać się do wszystkich z odpowiednią kulturą osobistą i szacunkiem oraz zwraca uwagę na to by traktować innych userów tak, jak sami chcielibyśmy być traktowani. Czy to nie jest dla Ciebie na tyle jasne by zrozumieć, że aluzje które skierowałeś do Adriana naruszają te punkty? Wyobrażam sobie Twoją reakcję, gdyby ktoś napisał to do Ciebie. Nie pozostawiłbyś tego bez komentarza i na pewno nie odebrał jako synonim do sformułowania "mieć pełne ręce roboty". Może i Adrian nie zawsze ma rację w tym co pisze, ale tutaj akurat rozumiem jego oburzenie.

P.S - Imiona pisze się z wielkiej litery :P
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

I własnie o to chodzi, że reakcja na mój tekst (który w sumie został napisany z czystą premedytacją ALE obraźliwy nie jest ;) ) może być tylko Twoim domysłem. Nie masz pojęcia jak na podobne wypowiedzi zareagowałbym ja, tudzież każda inna osoba; to sa tylko Twoje wyobrażenia. A jak już pisałem - 'wydaje mi się' podstawą do wystawiania warnów nie jest.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Jak Ci to wisi i powiewa to po co tu o tym pisać i nie wiem, żalić się? Daj se sianka i na piwko lepiej idź ;)
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Bo chce się dowiedzieć od kiedy przestał tutaj obowiązywac regulamin. I skoro Cie to nie interesuje (co wnioskuje po tym tekście) nie musisz czytać tego tematu. Tobie tez bym proponował iśc na piwko, ale obaj wiemy jak to się kończy.
EVENo

Post autor: EVENo »

(...)
Bodzio ma was chyba dość :D I wcale mu sie nie dziwie :P

Z jednej strony wygląda to tak jakby Adrian siedział przed kompem i wstawiał wszystkim, których nie lubi warny i bany, a jego twarz wyglądała jak okładka HANDa.

Z drugiej strony posty Ratta czasem mogą obrazić. Tak jak mówi wyciąg (dobrze to napisałem? :D "Wyciąg"?) z regulaminu "słowo pisane ma zupełnie inną siłę wyrazu niż słowo mówione". Nie wiadomo więc czy masz zamiar udowodnić komuś, że jest [cenzura], czy po prostu sobie żartujesz. Przy "rozmowach" (delikatnie powiedziane) studenta i dario esika jest oczywiste, co jeden drugiemu chce udowodnić, ale przy twoich postach Ratt - już nie tak bardzo.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Rattie pisze:Nie masz pojęcia jak na podobne wypowiedzi zareagowałbym ja, tudzież każda inna osoba; to sa tylko Twoje wyobrażenia.
Moje wyobrażenia, fakt. Jednak poparte są one doświadczeniami z kilkunastu innych sytuacji na naszym forum, w których grałeś główne role.
Nie rób drugiemu co Tobie niemiłe.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

ydur
I Believe
I Believe

Post autor: ydur »

Nie udzielam się za często na tym forum - pisząc, jednak czytam je od mniej więcej od 2004 roku. Uważam że nie potrzebnie czepiacie się Szczura. Gdyby wszyscy tutaj byli cukierkowi tacy jak Adrian (nie chce Cie obrazić - każdy mam prawo do swoich poglądów). Jednak krytyka jest tez potrzebna, żeby nie powiedzieć wręcz konieczna. A jesli chodzi o język i sposób to ja się pytam:

Czy to jest forum zespołu Rock&Roll'wego czy gwiazdeczki POP ??? Każde forum potrzebuje ludzi z innym podejściem. Dla mnie tekst Ratta to był po prostu śmieszny zaczep... możliwy do zrozumienia dwojako...

PS: Każdy prawnik nawet z urzędu by Cię Ratt wybronił w sądzie, bo interpretacja to rzecz ważna i RÓ?NA dla każdego.

PS@2: Sorry za pisownie nie wiem czy to skladne ...musze sie napic...
Always Have A Nice Day
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”