Greatest Hits

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

OK Jovi, umówmy się, że ja wymagam od muzyki czegoś więcej niż chwytliwego hey hey i na tym zakończmy tą dyskusję bo najwyraźniej mamy nieco inne oczekiwania i się nie dogadamy. Mam też nadzieję, że ze względu na to, że lubię The Circle przymkniesz oko na moją niepochlebną opinię o nowym singlu i pozwolisz mi zostać na forum. Chyba, że forum jest tylko dla miłośników bezwzględnie najnowszych kompozycji to faktycznie rozważę swoje odejście.

P.S. doskonale wiesz, że choćby Sambora nagrał nie wiadomo co, to i tak Jon bez większego wysiłku pobiłby go sprzedażą - magia nazwiska + target. Można nagrać płytę trudniejszą i bardziej ambitną tak jak to zrobił Sambora, można też nagrać uuu shalalala dla mas, siedzieć i liczyć dolary. Kwestia podejścia do muzyki.
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

for many fans of the band's pop-metal hooks from the days of Slippery When Wet and New Jersey, These Days was too dark, too stark, and too un-commercial. It didn't take long for These Days to fade from the public consciousness, and so, it became the band's forgotten masterpiece.
Pierwszy przyklad z brzegu, o tym, ze nie tylko komera sie liczy. Kazdy porzadny fan BJ wie, ze These Days byl albumem wyjatkowym. Sprzedal sie w kilku milionach egzemplarzy ale nie byl albumem wielkich hitow. Jest jednak jednym z bardziej szanowanych albumow przez starszych fanow.

Dlatego ja wole by album stal sie "forgotten masterpiece" docenianym za swoja wartosc muzyczna i tekstowa niz komercyjnym hitem ktory bedzie serwowal pop-popowa papke.

Tak jak powiedziales, Bon Jovi maja juz tyle kasy, ze nie potrzebuja sobie nabijac portfeli liczac kazdego dolara zarobionego. Dlatego mysle, ze 2-3 lata przerwy wyszloby im na dobre. Byliby glodni nie tyle sukcesu, co dobrego grania, z mnostwem pomyslow, nie koniecznie tych najprostszych. Choc moze to tylko moje pobozne zyczenia..... :whoeva:
jovi pisze:Trzeba sie przyzwyczaic ale cieżko mi sie slucha ze piosenka jest do niczego bo prawdę trzeba przyznac ze jest dopracowana muzycznie.
No a moim zdaniem brzmi jak demo a nie ukonczone dzielo. Jest prosta i malo skomplikowana az do porzygania plus strasznie monotonna i w ogole nie zaskakujaca.
Wiec chyba sie nie dogadamy ;)
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

Wg mnie chyba każdy człowiek patrzy żeby zarobić a nie żeby nagrac płyte która będzie doceniana po latach.Być może po These Days Jovisi dostali po dupie że nagrali to co chcieli a nie zarobili tak jak chcieli i doszli do wniosku że po co nagrywać coś co Bon Jovi się podoba skoro lepiej nagrać to co spodoba sie masom jak It's my life i zarabiac krocie zapełniać koncerty. To nie wina BJ że teraz promuje sie POP - gdyby promowano Rock i tylko Rock to pewnie by się dostosowali do danego klimatu ktory jest popularny. Wydaje mi się ze każdy człowiek za swoją prace liczy na godną zapłatę a nie na poklepanie po plecach ze słowami - dobra robota.

Myslisz ze po 2-3 latach przerwy zabraknie im kasy?:) Jak widzisz każdy z Jovisów robi już poza zespołem coś co jest równie oplacalne i jak sam Jon powiedział ze David już nie potrzebuje grać w BJ bo jest uznawanym muzykiem który zdobywa nagrody za musicale. Tico zajmuje sie RockStar baby a Sambora rozkreca White Trash Beautiful.
I oni nie potrzebują przerwy tylko robią to co lubią a jesli nowe GH sprzeda sie tylko w 2ch egzemplarzach to może wtedy zmienią podejście do muzyki :)
C'mon
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Zapomniales, ze TD sprzedalo sie w kilku milionach egzemplarzy co dalo im na pewno zastrzyk pieniedzy ;) Chodzi o to, ze sam album nie mial hitow a mimo to byl doceniany i kupowany.
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

To teraz dopisz to że trasa These days byla kontynuacja trasy Crossroad i po wielkim Always ludzie oczekiwali cudów ;)
C'mon
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

sin666 dobrze piszesz, jovi też, utwór mi się nie podoba jednak. :))
Sin666
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Sin666 »

tylko o to, że kiedyś ten cukier był nieporównywalnie lepszego gatunku.
ale to jest typowe p***nie. Co wg Ciebie ma lepszego IWYou od WDYGot?? Bo Nowy singiel i ma lepszą produkcje, lepszy wokal, lepsze tło muzyczne i jest utworem nie dość, ze poważniejszym to wartościowszym. Czy to, że CI się nie podoba i uznajesz to za piosenkę gorsza daje CI prawo wyzywać innych?? Tu jest sedno.
Co ja mam powiedzieć, ... jak nie widzisz, że nowy singiel jest jakościowo/całościowo lepszy od IWYou?? Nie chce Cię obrażać bo to nie o to chodzi.
Takie Twoje "pewne" porównania są tak naprawdę gówno warte dla ludzi którzy się z Tobą nie zgadzają. Tylko czy czytałeś tutaj wypociny osób które Cię jechały za poglądy??
Ja Ciebie dobrze kojarzę, bo nie pierwszy raz jedziesz po wszystkim nowym. Jesteś sadomasochistą siedząc tutaj i obrażając zespół po każdym jego wydawnictwie i przy tym również fanów.
Poza tym stwierdzenie Richiego, że teraz muzyka rockowa no, bo chyba taką w założeniu grają nie potrzebuje solówek gitarowych no to nie wiem czy się śmiać czy płakać. No chyba, że chcą grać docelowo wyłącznie pop no to przyznaje Rychowi rację.
Muzyka to nie tylko solówka i zespół jak to ktoś wspomniał ma w tyłku Twoje zdanie, bo nigdy się o nim nie dowie. ...
Ledwo co sie odezwal a juz rządzi. Czegos tylko nie rozumiem. W swoim pierszym poscie na forum wyzywasz wiare od debili i frustratow a teraz marudzisz, ze forum jest po to by komus dokopac?
Tak bo Ci frustraci nie skupiają się na dyskusji, tylko aby komuś dokopać. Spójrz z boku. Przyjdzie tu ktoś z wytwórni i obejrzy większoć tematów i czego się dowie?? ?e BJ to naprawdę banda debili sprzedających się za pieniądze. Czy to jest forum miłośników BJ?

A czemu mam się nie rżadzić. JEszcze nie tak dawno forum tętniło życiem, ludzie wstawiali linki do koncertów nowości itp Teraz przez grono niezadowolonych z życia gości ludzie poodchodzili i macie grono wspólnej śmiesznej adoracji. Ja na tym ucierpiałem, bo nikt z was nic wartościowego do forum nie wnosi w przeciwieństwie do tych którzy przez was odeszli.
Czyli jesli zostana tylko Ci, ktorzy lubia obecne bj, to juz nie bedzie grono wzajemnej adoracji i nie bedziecie sobie robic dobrze?
Chłopie. Spójrz ile osób wypowiedziało swoje krytyczne zdanie na temat nowego singla. A ile osób oprócz wypowiedzianego zdania skupia się w kolejnych postach aby dowalić BJ. Te posty pisane są w ramach jakieś terapii, bo zdanie można wypowiedzieć w 1-2 postach. Co innego jest powiedzieć swoje zdanie, a co innego chrzanic cały czas na wszystko. Dlatego tych pierwszych zostawić, a reszta niech poszuka sobie lekarza. Najlepiej psychologa.
Tylko zauważ, że to nie ja wyganiam z tego forum, tylko niejaki 666 :)
Wasze codzienne pieprzenie sprawiło, ze NIKT nie chce tu przychodzić. I to WY jesteście odpowiedzialni, że prawdziwi miłośnicy BJ (a nie frustraci) odeszli z forum. Garstka jeszcze została, ale jak dalej będziecie eskalować swoją nienawiść do tego zespołu to i oni odejdą.
Jovi wlansie przyznales, ze Bon Jovi robia muzyke slaba, tylko dla kasy i dla takich ludzi jak Ty ktorzy jeszcze beda ich przy tym bronic i kupowac slepo ich wypociny ;)
Tylko jeżeli tak podchodzisz do sprawy to wiedz, zę TDays też TAK było tworzone. Czyli jest to słaba płyta, robiona dla kasy (przypomnij sobie w jakich czasach robiona i co było popularne), którą zachwycają sie tylko bezmózgi fani.
OK Jovi, umówmy się, że ja wymagam od muzyki czegoś więcej niż chwytliwego hey hey i na tym zakończmy tą dyskusję bo najwyraźniej mamy nieco inne oczekiwania i się nie dogadamy.
Ten tekst jest tak daremny, że chyba słabszego nie słyszałem. Chłopak, dla którego BJ przed 2000 to ideał mówi, że wymaga czegoś więcej. Śmiech na sali. To więcej to niby IWYou, TAALSong czy solowa popowa płytka Ryśka USoul??
Masz wysokie mniemanie swojego gustu muzycznego, ...
Kazdy porzadny fan BJ wie, ze These Days byl albumem wyjatkowym.
A jak ja powiem, że każdy PORZ?DNY fanatyk sobie wmawia to co Ty napisałeś ;/
Skąd Ty bierzesz takie źródła, ze porządni fani lubią TD a nie porządni nie lubią?? To jest jakiś nowy chory podział??
These days na początku był nienawidzony przez dużą częśc fanów jeszcze bardziej niż The Circle dzisiaj.

Dlatego ja wole by album stal sie "forgotten masterpiece" docenianym za swoja wartosc muzyczna i tekstowa niz komercyjnym hitem ktory bedzie serwowal pop-popowa papke.
ALe TDays nie jest cenione. Jedyne w dorobku BJ cenione jest SWW. Dobre recenzje miały natomiast na początku Hmmm NJ (zależy), KTF, Crush, Bounce. TD nie znaczy nic dla ludzi spoza społeczności grupy fanów BJ. Nie wszyscy wielbią ten album, który mimo tej słodkości i cukierkowatości ma w sobie magie. Ale w TD masz popu równie dużo jak w innych płytach BJ czy to NJ, HAND czy Circle.

// edit: Chyba ktoś tu wpadł nie czytając regulaminu i nie wiedząc, że na tym forum nie toleruje się obrażania użytkowników. Agata BJ
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2010, o 20:15 przez Sin666, łącznie zmieniany 1 raz.
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Sin666 pisze:
tylko o to, że kiedyś ten cukier był nieporównywalnie lepszego gatunku.
ale to jest typowe p***nie. Co wg Ciebie ma lepszego IWYou od WDYGot?? Bo Nowy singiel i ma lepszą produkcje, lepszy wokal, lepsze tło muzyczne i jest utworem nie dość, ze poważniejszym to wartościowszym. Czy to, że CI się nie podoba i uznajesz to za piosenkę gorsza daje CI prawo wyzywać innych?? Tu jest sedno.
Co ja mam powiedzieć, ze musisz być głuchy jak nie widzisz, że nowy singiel jest jakościowo/całościowo lepszy od IWYou?? Nie chce Cię obrażać bo to nie o to chodzi.
Takie Twoje "pewne" porównania są tak naprawdę gówno warte dla ludzi którzy się z Tobą nie zgadzają. Tylko czy czytałeś tutaj wypociny osób które Cię jechały za poglądy??
Ja Ciebie dobrze kojarzę, bo nie pierwszy raz jedziesz po wszystkim nowym. Jesteś sadomasochistą siedząc tutaj i obrażając zespół po każdym jego wydawnictwie i przy tym również fanów.
Poza tym stwierdzenie Richiego, że teraz muzyka rockowa no, bo chyba taką w założeniu grają nie potrzebuje solówek gitarowych no to nie wiem czy się śmiać czy płakać. No chyba, że chcą grać docelowo wyłącznie pop no to przyznaje Rychowi rację.
Muzyka to nie tylko solówka i zespół jak to ktoś wspomniał ma w tyłku Twoje zdanie, bo nigdy się o nim nie dowie. Zamist siedziec i pierzyć głupoty na forum idź do roboty, zarób kasę, a potem pojedź na jakieś spotkanie z JBJ i powiedz mu to w twarz, a nie robisz syf na forum przynajmniej raz na miesiąc.
Ledwo co sie odezwal a juz rządzi. Czegos tylko nie rozumiem. W swoim pierszym poscie na forum wyzywasz wiare od debili i frustratow a teraz marudzisz, ze forum jest po to by komus dokopac?
Tak bo Ci frustraci nie skupiają się na dyskusji, tylko aby komuś dokopać. Spójrz z boku. Przyjdzie tu ktoś z wytwórni i obejrzy większoć tematów i czego się dowie?? ?e BJ to naprawdę banda debili sprzedających się za pieniądze. Czy to jest forum miłośników BJ?

A czemu mam się nie rżadzić. JEszcze nie tak dawno forum tętniło życiem, ludzie wstawiali linki do koncertów nowości itp Teraz przez grono niezadowolonych z życia gości ludzie poodchodzili i macie grono wspólnej śmiesznej adoracji. Ja na tym ucierpiałem, bo nikt z was nic wartościowego do forum nie wnosi w przeciwieństwie do tych którzy przez was odeszli.
Czyli jesli zostana tylko Ci, ktorzy lubia obecne bj, to juz nie bedzie grono wzajemnej adoracji i nie bedziecie sobie robic dobrze?
Chłopie. Spójrz ile osób wypowiedziało swoje krytyczne zdanie na temat nowego singla. A ile osób oprócz wypowiedzianego zdania skupia się w kolejnych postach aby dowalić BJ. Te posty pisane są w ramach jakieś terapii, bo zdanie można wypowiedzieć w 1-2 postach. Co innego jest powiedzieć swoje zdanie, a co innego chrzanic cały czas na wszystko. Dlatego tych pierwszych zostawić, a reszta niech poszuka sobie lekarza. Najlepiej psychologa.
Tylko zauważ, że to nie ja wyganiam z tego forum, tylko niejaki 666 :)
Wasze codzienne pieprzenie sprawiło, ze NIKT nie chce tu przychodzić. I to WY jesteście odpowiedzialni, że prawdziwi miłośnicy BJ (a nie frustraci) odeszli z forum. Garstka jeszcze została, ale jak dalej będziecie eskalować swoją nienawiść do tego zespołu to i oni odejdą.
Jovi wlansie przyznales, ze Bon Jovi robia muzyke slaba, tylko dla kasy i dla takich ludzi jak Ty ktorzy jeszcze beda ich przy tym bronic i kupowac slepo ich wypociny ;)
Tylko jeżeli tak podchodzisz do sprawy to wiedz, zę TDays też TAK było tworzone. Czyli jest to słaba płyta, robiona dla kasy (przypomnij sobie w jakich czasach robiona i co było popularne), którą zachwycają sie tylko bezmózgi fani.
OK Jovi, umówmy się, że ja wymagam od muzyki czegoś więcej niż chwytliwego hey hey i na tym zakończmy tą dyskusję bo najwyraźniej mamy nieco inne oczekiwania i się nie dogadamy.
Ten tekst jest tak daremny, że chyba słabszego nie słyszałem. Chłopak, dla którego BJ przed 2000 to ideał mówi, że wymaga czegoś więcej. Śmiech na sali. To więcej to niby IWYou, TAALSong czy solowa popowa płytka Ryśka USoul??
Masz wysokie mniemanie swojego gustu muzycznego, który wydaje się być do d***y.
Kazdy porzadny fan BJ wie, ze These Days byl albumem wyjatkowym.
A jak ja powiem, że każdy PORZ?DNY fanatyk sobie wmawia to co Ty napisałeś ;/
Skąd Ty bierzesz takie źródła, ze porządni fani lubią TD a nie porządni nie lubią?? To jest jakiś nowy chory podział??
These days na początku był nienawidzony przez dużą częśc fanów jeszcze bardziej niż The Circle dzisiaj.

ALe TDays nie jest cenione. Jedyne w dorobku BJ cenione jest SWW. Dobre recenzje miały natomiast na początku Hmmm NJ (zależy), KTF, Crush, Bounce. TD nie znaczy nic dla ludzi spoza społeczności grupy fanów BJ. Nie wszyscy wielbią ten album, który mimo tej słodkości i cukierkowatości ma w sobie magie. Ale w TD masz popu równie dużo jak w innych płytach BJ czy to NJ, HAND czy Circle.

Olejcie gościa bo ma ze sobą jakiś problem i najwyraźniej chce zaistnieć na tym forum poprzez pisanie głupot ;) Zarzuca nam agresje i jechanie po wszystkim i wszystkich po czym sam robi dokładnie to samo. Ja wciskam ignoruj i innym radzę to samo. ;)
Sin666
Save a Prayer
Save a Prayer

Olejcie gościa bo ma ze sobą jakiś problem i najwyraźniej chce zaistnieć na tym forum poprzez pisanie głupot ;) Zarzuca nam agresje i jechanie po wszystkim i wszystkich po czym sam robi dokładnie to samo. Ja wciskam ignoruj i innym radzę to samo. ;)
To są Ci twardziele, co chcieli, aby dyskusje forumowe był prowadzone na wyzwiska, przekleństwa i obelgi??
Rozmowa jest twarda "RNRollowa", bo mnie wpieniliście, ale nie kulcie ogonów, bo robicie z siebie paniusie, które mocne są w kupie, a pojedynczo 0 argumentów ;/
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Sin666 pisze: To są Ci twardziele, co chcieli, aby dyskusje forumowe był prowadzone na wyzwiska, przekleństwa i obelgi??
Rozmowa jest twarda "RNRollowa", bo mnie wpieniliście, ale nie kulcie ogonów, bo robicie z siebie paniusie, które mocne są w kupie, a pojedynczo 0 argumentów ;/
Podoba Ci sie cukierkowa pop-papkowa balladka dla panienek a nas smiesz tak nazywac? Buahahahah taki z Ciebie rock n' rollowiec jak z Kupichy rockman ;]
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

PePe pisze:
Sin666 pisze: To są Ci twardziele, co chcieli, aby dyskusje forumowe był prowadzone na wyzwiska, przekleństwa i obelgi??
Podoba Ci sie cukierkowa pop-papkowa balladka dla panienek a nas smiesz tak nazywac? Buahahahah taki z Ciebie rock n' rollowiec jak z Kupichy rockman ;]
Piotr daj se siana, ... :D Zignoruj - to największa kara dla frustrata ;)
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2010, o 20:11 przez Scrooge, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

PePe pisze: Podoba Ci sie cukierkowa pop-papkowa balladka dla panienek a nas smiesz tak nazywac? Buahahahah taki z Ciebie rock n' rollowiec jak z Kupichy rockman ;]
W taki sposób obrażasz również mnie .... Bo mi się podoba ta piosenka
C'mon
Sin666
Save a Prayer
Save a Prayer

I kolejny raz obrażasz. Chłopie szczycisz się wielbieniem popowych numerów np z TDays, a mnie wyzywasz za inny numer, który jest bardziej rockowy od niektórych z tej płyty. Schizofremie normalnie jakaś. Twoje wyzwiska po mnie spływają. Sam się ośmieszasz.
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

W taki sposób obrażasz również mnie .... Bo mi się podoba ta piosenka
Ale nie to mialem na celu ;) Z Toba mozna powymieniac poglady bez obrazania sie wzajemnie, z tym wynalazkiem niekoniecznie :))
Scrooge pisze:Piotr daj se siana, koleś się pewnie spuszcza za każdym razem jak mu tak odpisujesz :D Zignoruj - to największa kara dla frustrata ;)
Jakos mi duma nie pozwala by koles ktory tylko szuka zaczepki sprawil, ze dwoch starych wyjadaczy forum przestanie sie odzywac ;)
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

No, już wystarczy tego dobrego. Uwzięliście się na nowego forumowicza i przekomarzacie się z nim. To nie ma wiele z tematem tego topicu. Przypomina mi to sytuację z tego tematu "Zero Techniki..." czy coś takiego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”