Offtop
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Goska, widzę że masz w dolnym avatarze Throttle'a z kreskówki "Motomyszy z Marsa". Obawiam się że ten serial jest dzisiaj zakazany w Stanach. Chcecie wiedzieć dlaczego? Pewnie pamiętacie jak kończyła się większość odcinków. Otóż nasze przerośnięte gryzonie na końcu rozwalały wieżowiec tego Limburgera. W 17 odcinku nawet dwa razy, na początku i na końcu odcinka. Tyle za drugim razem wieżowiec zniszczył Anihilator, prototyp bojowego supersamolotu, uderzając w budynek. Tu budzą się niebezpieczne skojarzenia z 11 września 2001. Jakby co, ten odcinek był z 1994 roku.
A mnie zawsze zastanawiało, w jaki sposób Limburger mógł odbudować swój wieżowiec w tak szybki sposób i skąd miał na to pieniądze. Przy obecnym poziomie techniki, zbudowanie drapacza chmur zajmuje parę lat i kosztuje kilkanaście miliardów dolarów. To tego trzeba uprzątnąć zgliszcza pod zniszczonym budynku, a to też trwa i swoje kosztuje. Z tego co pamiętam, to te myszy rozwaliły jego wieżowiec ponad 60 razy.
Dziwny tok rozumowania maszGeminiman019 pisze:A mnie zawsze zastanawiało, w jaki sposób Limburger mógł odbudować swój wieżowiec w tak szybki sposób i skąd miał na to pieniądze. Przy obecnym poziomie techniki, zbudowanie drapacza chmur zajmuje parę lat i kosztuje kilkanaście miliardów dolarów. To tego trzeba uprzątnąć zgliszcza pod zniszczonym budynku, a to też trwa i swoje kosztuje. Z tego co pamiętam, to te myszy rozwaliły jego wieżowiec ponad 60 razy.
W 13 odcinku Limburger chciał napaść na pociąg przewożący złoto. Do tego zadania sprowadził gościa o imieniu Hard Rock. Ten koleś z różowym tapirem na głowie wyglądał jakby się urwał z hair metalowych zespołów pokroju Motley Crue, Poison czy Ratt. Jego bronią było skrzyżowanie dwugryfowej gitary elektrycznej z działkiem laserowym. Jednak Hard Rock się wcześniej "nawrócił" i nie chciał robić niczego złego. Jednak Limburger go do tego zmusił. Nic dziwnego, "Motomyszy..." były mocno osadzone w stylistyce lat 80 i były niemal esencją tej dekady, mimo że to serial z 1993 roku. Być może była to kontra przeciwko temu Grunge z Seattle, którego nienawidzili ludzie wychowani w latach 80.
Rodzice poszli na wywiadówkę. Wrócą za godzinę.
Dziękuję wszystkim za wspólnie spędzone chwile, setki postów oraz przemiłą atmosferę. Będzie mi Was brakowało. Cały swój dorobek przekażę Fundacji Błazen Team. ?egnajcie
[ Dodano: 2010-12-07, 17:18 ]
Dziękuję wszystkim za wspólnie spędzone chwile, setki postów oraz przemiłą atmosferę. Będzie mi Was brakowało. Cały swój dorobek przekażę Fundacji Błazen Team. ?egnajcie

[ Dodano: 2010-12-07, 17:18 ]
Nie wiem co mnie napadło, żeby to napisać...EVENo pisze:przemiłą atmosferę
-
- It's My Life