Uroda czy talent ;)?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Uroda czy talent ;)?

Post autor: Twisted Sister »

Hmmm... z całą pewnością wywołam wojnę międzyfanowską, ale co tam :P

Często spotykam się z opiniami, że Bj niewiele by osiągnęli gdyby nie ładna twarzyczka i tyłek Jona/Richiego/Davida ;) . Pierwsze pytanie odnosi się głównie do dziewczyn (XD): czy słuchałybyście BJ gdyby chłopcy nie wyglądali tak jak wyglądają :mrgreen: ? A pytanie version unisex: co bardziej pomaga chłopakom w karierze? Uroda, czy talent, który bezsprzecznie posiadają? ;)

Jeśli o mnie chodzi, to ja uważam, że zdecydowanie na pierwszym miejscu należy stawiać talent. Przykładem jest Alice Cooper, jeden z moich ukochanych wokalistów, który czym jak czym, ale urodą nie grzeszy :mrgreen: . Tak też jest i z BJ-na pierwszym miejscu stawiam muzykę (ta słynna solówka do 'Dry County', od której się moja fanowska przygoda zaczęła :mrgreen: ) i uważam, że w karierze w dużej części pomógł im wygląd, ale takie były czasy-zresztą dziś jest jeszcze gorzej-ale i talent nie pozostawał nieistotny (z tym to akurat jest znaaaacznie gorzej dzisiaj 8) ). Oczywiście nie mówię, że nie jest przyjemnie czasem zaczepić oko na przystojnym facecie ;).... A Waszym zdaniem-na czym głównie opiera się kariera BJ?
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

W moim przypadku na pewno pierwsze miejsce zajmuje talent chłopaków. I choć może i Jon nie jest w tak rewelacyjnej formie jak parę lat temu, to dalej uważam, że talent posiada, w innym wypadku HAND byłby totalną porażką, a jak wiemy - nie jest.
Gdy zaczynałam ich słuchać miałam 12 lat więc oczywiście nie zaprzeczę, że moje oczy często zatrzymywały się na pięknej buźce Jona :mrgreen: Aczkolwiek zawsze na pierwszym planie widziałam talent i muzykę, którą tworzą. I niech tak już pozostanie ;)
A na przystojnych mężczyzn każda kobieta lubi sobie popatrzeć czasami :D
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Re: Uroda czy talent ;)?

Post autor: Dand »

Twisted Sister pisze:A Waszym zdaniem-na czym głównie opiera się kariera BJ?
Kariera BJ opiera sie na talencie,znakomitych tekstach i melodiach,wspanialej grze Ryska,charakterystycznym glosie Jaska i latwosci w tworzeniu hitow.Uroda zdecydowanie jest na drugim miejscu, bo chyba nie myslisz,ze gdyby byli ladni ale bez talentu to,ze osiagneli by chociaz w polowie to co osiagneli.
Obrazek
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ja?... Oczywiście, że tak nie myślę :D :D .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Hmmm...tak sobie myślę, że chyba pani M. (cytrus tzw. :P) byłaby tu dobrym przykładem. Kobieta chyba niebrzydka, umiejąca tańczyć. A pcha się tam gdzie nie trzeba i prosze...z urodą, a osiągnięcia? Chyba tylko takie, że robi z siebie pośmiewisko...
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Sandra1988
It's My Life
It's My Life

Post autor: Sandra1988 »

Ja w swojej wypowiedzi nie bede zbyt oryginalna... Uważam że głównym czynnikiem wpływającym na rozwój ich kariery jest talent bo bezsprzecznie go posiadają :D A (również bezsprzeczna) uroda napewno pomogla im w rozwoju swojej kariery... bo pewnie żeńska część forum poprze mnie i zgodzi sie że aż miło na nich popatrzeć :D Czyż nie??
Be who you want to be,
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Agata BJ pisze:Hmmm...tak sobie myślę, że chyba pani M. (cytrus tzw. :P) byłaby tu dobrym przykładem. Kobieta chyba niebrzydka, umiejąca tańczyć. A pcha się tam gdzie nie trzeba i prosze...z urodą, a osiągnięcia? Chyba tylko takie, że robi z siebie pośmiewisko...
Taaa, nie wspominając o wszelkiego rodzaju girlsbandach, które, za przeproszeniem, talentu wokalnego nie miały, a na scenie było ich pełno w pewnym momencie....
Oczywiście, Sandra, że miło (zwłaszcza było :P ) na nich popatrzeć :D :D . Trudno się tu nie zgodzić :mrgreen: .
Awatar użytkownika
Sandra1988
It's My Life
It's My Life

Post autor: Sandra1988 »

Oczywiście, Sandra, że miło (zwłaszcza było ) na nich popatrzeć . Trudno się tu nie zgodzić .
Było?? czyżby wyłaniało sie twoje "długowłosowe" maniactwo?? :D
Be who you want to be,
Be who you are,
Everyone's a hero,
Everyone's a star!!!
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Ale te girlsbandy czy inne cytrusy to "sezonowki", po pewnym czasie znikaja,a zeby sie utrzymac ponad 20 lat na scenie to naprawde trzeba cos potrafic :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Dandi pisze:Ale te girlsbandy czy inne cytrusy to "sezonowki", po pewnym czasie znikaja,a zeby sie utrzymac ponad 20 lat na scenie to naprawde trzeba cos potrafic :)
Wiem, i właśnie dlatego podałam cytrusową jako przykład co do tego, że BJ nie istnieją jedynie dzięki urodzie lecz przede wszystkim dzięki talentowi ;)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Sandra1988 pisze:
Oczywiście, Sandra, że miło (zwłaszcza było ) na nich popatrzeć . Trudno się tu nie zgodzić .
Było?? czyżby wyłaniało sie twoje "długowłosowe" maniactwo?? :D
Ależ oczywiście :D :D .
Agata BJ pisze:
Dandi pisze:Ale te girlsbandy czy inne cytrusy to "sezonowki", po pewnym czasie znikaja,a zeby sie utrzymac ponad 20 lat na scenie to naprawde trzeba cos potrafic :)
Wiem, i właśnie dlatego podałam cytrusową jako przykład co do tego, że BJ nie istnieją jedynie dzięki urodzie lecz przede wszystkim dzięki talentowi ;)
Dokładnie-żeby najpierw 10 lat osiągać sukcesy jako hair band w latach 80, później przeżyć grunge'ową rewolucję i wrócić triumfalnie w 2000 roku, trzeba mieć talent po prostu....
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

W większości przypadków na pierwszym planie jest paszcza Jona... wystarczy że spojrze na tematy na tym forum gdzie toczą się głównie dyskusje na temat gdzie i kiedy Jon miał najlepszą fryzurkę a gdzie miał najbielsze ząbki itp. itd. oraz na różne inne stronki, recenzje itp...
Oczywiście nie zmienia to faktu że talent to ekipa jakiś ma, a raczej miała bo po ostatnich osiągnięciach to....
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Forum dotyczy BJ. Więc trudno się dziwić, że pojawiają się również tematy o wyglądzie zewnętrznym chłopaków. To wcale nie znaczy, że "na pierwszym planie jest paszcza Jona". Podobnie jak faceci, kobiety lubią pokomentować wygląd mżczyzn, zwłaszcza swoich idoli :P Czy jest w tym coś złego? ;] Raczej nie. A dla mnie (i pewnie dla większości dziewczyn tutaj) na pierwszym planie stoi talent tak czy inaczej. Niezależnie czy Jon ma białe zęby czy żółte :P
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Zgadzam się z Agatą :) . Nasze komentowanie urody naszych idoli jest w porządku-to tak jak faceci komentują wygląd jakichś tam modelek na przykład ;) . Nie możecie powiedzieć, że ten temat Was omija, bo to byłoby z deczka nienormalne ;) . Ja osobiście nie jestem, jak wiedzą wszyscy, wielką fanką wyglądu Jona z lat obecnych, a rozpoczynając swoją przygodę fanowską z BJ zachwyciłam się solówką, nie ząbkami wokalisty :P :P . A to, że takich tematów jest mnogo-hmmm, Rattie, jeśli masz pomysły na nowe tematy, które dotyczyłyby nie paszczy Jona, a muzyki BJ i ich dokonań artystycznych, zakładaj, człowieku, zakładaj! :mrgreen:
Awatar użytkownika
olcat
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: olcat »

Może i BJ osiągnęliby sukces tylko dzięki ślicznym pyszczkom, ale byłby to sukces na bardzo krótką metę, taki, jaki osiągają te dzisiejsze tworzywa sztuczne - pojawią się, nagrają kawałek który stanie się "przebojem lata", i znikną. Kariera Jovisów świadczy o tym, że jest w nich dużo więcej.
A co do omawiania urody chłopaków - znowu będę zmuszona się powtórzyć, że artysta jest tym lepszy, im większą ilością zmysłów można go odbierać :mrgreen: Co jak co, ale wygląd zawsze lepiej mieć, niż nie mieć :mrgreen:
...Don't you know that all my heroes died...?
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”