Offtop

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Wchodisz do pokoju i widzisz Toma Hanksa myjącego zęby Twoją łyżką. Co robisz?

Wytrącam się z równowagi i upadam na dywan
12
13%
Dzwonię do Gabryśki, bo nie mam w domu orzechów
15
16%
Biorę szklankę i uderzam nią mojego kota
3
3%
Wypluwam Domestos, który chciałem wypić
9
10%
Budyń
54
58%

Liczba głosów: 93

Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Chciałbym zauważyć, że w dorobku Bon Jovi też jest kilka singli, których okładki odnoszą się do teledysku:
Whole Lot of Leavin'
Obrazek
Till We Ain't Strangers Anymore
Obrazek
Someday I'll Be Saturday Night
Obrazek
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

A propos okładek. Czy nie wydaje się wam że niektóre okładki albumów są do siebie bardzo podobne? Teraz podam parę przykładów.

Queen - Hot Space (1982)
Obrazek

Blur - The Best of (2000)
Obrazek

Gorillaz - Demon Days (2005)
Obrazek
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Geminiman019 pisze:Czy nie wydaje się wam że niektóre okładki albumów są do siebie bardzo podobne?
Najprostszy sposób na okładkę - powklejać cztery mordy, pobawić się kolorami i użyć jakiegoś photoshopowego filtra. Ja bym to nazwała brakiem inwencji twórczej. Takich jest do znudzenia w trzy d. i trochę :)
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

misstwisted pisze:Najprostszy sposób na okładkę - powklejać cztery mordy, pobawić się kolorami i użyć jakiegoś photoshopowego filtra. Ja bym to nazwała brakiem inwencji twórczej. Takich jest do znudzenia w trzy d. i trochę :)
Racja, takich okładek jest bardzo dużo i ciut ciut :D Już teraz na myśl przychodzą mi dwie
U2 - POP
Obrazek
The Beatles - Let It Be
Obrazek
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Nawet pewien świeży zespół zafundował sobie debiutancką okładkę w takiej formie.

Obrazek
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Zabawa "Co to za piosenka?" stanęła w miejscu.. Nie macie pomysłu? ;)
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

Jako przerywnik w malowaniu pisanek:) głosowanie pod tytułem:
Who Is the Most All-American Rocker?

klikać:
http://www.sodahead.com/entertainment/f ... n-1669913/
Geminiman019

Jeżeli chodzi o program "Jaka to Melodia", to marzy mi się powrót do zasad z 1998 roku. To znaczy żeby w 1 i 2 rundzie Janowski przedstawiał cztery kategorie a w nich cztery zagadki muzyczne. W 1 rudzie byłyby za kwoty 25, 50, 75 i 100 zł i wciągu 15 sekund podwajały by się. Natomiast w drugiej rundzie odpowiednio za 50, 100, 150 i 200 zł i ciągu tego samego czasu malały o połowę. Wtedy dałoby to ludziom dużo do myślenia i wyprowadziło by to ludzi z błędnego przekonania że 99,99% procent wykonawców należy do kategorii One-Hit Wonder. Czyli sayonara The Art Company, AYA RL, Los Del Rio, Chumbawamba, Las Ketchup czy O-Zone. Zobaczymy się tylko w 3 i 4 rundzie.
EVENo

Post autor: EVENo »

http://www.youtube.com/watch?v=4hCi0dy9Pwk

Parodia Andrzeja Borowczyka, może nie do końca udane naśladowanie głosu, ale filmik pięknie pokazuje o czym jest w stanie gadać pan Andrzej w czasie wyścigu. Jest też wzmianka o Bon Jovi (od 4:15). W stylu Borowczyka - podejrzewam, że on sam powiedziałby podobnie :P
Geminiman019

Wreszcie znalazłem pewien wideoklip, którego poszukiwałem od bardzo dawna. To teledysk do piosenki ZZ Top Pincushion performance version (z samym zespołem). Oto link: http://smotri.com/video/view/?id=v169843898a2 Jego reżyserem był Julien Temple, a nie ten koleś co zrobił dla Bon Jovi obrazki Always oraz Lie to Me. Teraz szukam podobnej wersji teledysku Breakaway tego samego zespołu. Szkoda że Billy Gibbons nie dal Ryśkowi tego Telecastera do teledysku Always.
EVENo

Przejrzeć skrzynkę nadawczą, gdy już wytrzeźwiejesz - bezcenne zakłopotanie.

[ Dodano: 2011-05-14, 12:33 ]
I jeszcze jaki sen dzisiaj miałem: Spotkałem Ebiego Smolarka, który trenował na szkolnym boisku. Co ciekawe - był lewonożny. Obok leżał telefon, przez który słuchał Bon Jovi. Konkretnie My Guitar Lies.... Ale to jeszcze nic. Strzelał na bramkę, której bronił Borys Szyc. Ale to nadal nic! Trenerem naszej reprezentacji był Elton John...
ekoper
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: ekoper »

EVENo pisze: [ Dodano: 2011-05-14, 12:33 ]
I jeszcze jaki sen dzisiaj miałem: Spotkałem Ebiego Smolarka, który trenował na szkolnym boisku. Co ciekawe - był lewonożny. Obok leżał telefon, przez który słuchał Bon Jovi. Konkretnie My Guitar Lies.... Ale to jeszcze nic. Strzelał na bramkę, której bronił Borys Szyc. Ale to nadal nic! Trenerem naszej reprezentacji był Elton John...
ufff... to całe szczęście nie jestem sama, ja też tak miewam :D
jeden z lepiej zapamiętanych: napadam na bank z chłopakami z U2 i jednym z Backstreetów, no i The Edge okazuje się idiotą i zdejmuje kominiarkę - krzyczę na niego, a w tym czasie nas rozpoznają i policja okrąża budynek. Policyjnym negocjatorem jest... Freddie Mercury! :D
Ponoć sny to przekaz od naszej podświadomości...
To ciekawa jestem co moja podświadomość mi kurna próbuje powiedzieć???
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

EVENo pisze:Przejrzeć skrzynkę nadawczą, gdy już wytrzeźwiejesz - bezcenne zakłopotanie.

[ Dodano: 2011-05-14, 12:33 ]
Czas przestać pić :P. Mam podobne sny hehe.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
mała-mi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mała-mi »

sobol_77 pisze:Czas przestać pić . Mam podobne sny hehe.
Dajcie spokój ja tak mam i bez picia ;) Tyle, że bohaterami są osoby z mojego otoczenia, bliskiego czy to bardziej odległego, ale okoliczności są niemniej dziwne ;)
"Nawet jeśli coś jest twoim przeznaczeniem, to wcale nie znaczy, że wyniknie z tego coś dobrego."
EVENo

Dajcie spokój ja tak mam i bez picia ;)
Sobolowi się raczej rozchodziło o moją skrzynkę nadawczą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”