Powstaje nowy album Bon Jovi...

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

Słówko do dyskusji na temat produkcji…

Jeśli chodzi o mnie to tym, co najbardziej nie podoba mi się w "nowym" BJ jest właśnie produkcja. Wszystko jest na maksa wygładzone, płaskie, jakieś takie papkowate. Najlepszy przykład – This Is Love, This Is Life. Kawałek GENIALNY, kwintesencja BJ, jak z lat 80-tych. Ale wystarczy porównać go sobie choćby z Born To Be My Baby albo jeszcze lepiej z Livin’ On A Prayer żeby zobaczyć jaka jest między nimi przepaść i to właśnie w sferze produkcji. W TILTILife jest cała masa jakich dziwnych, niepotrzebnych efektów, typowo popowych, które moim zdaniem odbierają piosence cały potencjał i charakter. I dlatego ja wcale nie chcę od BJ czegoś nowego i świeżego, chcę od nich powrotu do starego grania, z wyraźną gitarą prowadzącą, z chwytliwymi riffami, z charakterystycznymi klawiszami itd., itd. Oczywiście teraz też zdarzają się tzw. perełki, np. Dirty Little Secret – mimo typowej dla HANDa ściany dźwięku, jak to pisali Bartek i Adrian, to piosenka jest fenomenalna. Ale co z tego, skoro (o ironio!) nie znalazła się nawet na płycie.

Dlatego z Shanksem jako producentem, podobnie jak inni, cudów się nie spodziewam. Ciekawa jestem co zrobią z What About Now, bo piosenka wydaje się być świetna i teraz albo ją podkręcą i zrobią fajny rockowy kawałek, albo wygładzą do granic możliwości i będziemy mieć przyjemną, ale jednak popową pioseneczkę. Znając życie to pewnie to drugie, chociaż wypowiedzi Davida i Richiego nawet napawają optymizmem. Trochę.
KondZik pisze:Nowy producent = moje marzenie
Pfff, moje też...
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Gloria pisze:
myszorkowa pisze:Ciekawe, ciekawe... Jednak jakoś nie potrafię sobie wyobrazić jak to ma wyglądać :| Moja wyobraźnia aż tak daleko nie wybiega :lol:
Zrobią hologramy :lol:
Też dopiero ogarnęłąm o co chodzi z tą okładką :D Hologram bym chciała, ale ze wszystkimi ;) Miejmy nadzieję że w Naszej dziurze też się trafią takie okładki, bo aż mnie to inspiruje :]
Natomiast co do samej treści nowej płyty, jestem o to spokojna. Już wystarczająco się tutaj pesymizmu bądź realizmu naczytałam - bez spiny, choć niecierpliwie będę czekać na to co chcą nam zaoferować i bez względu na to co i jakie to będzie, przyjmę to z czystą i szczerą radością :roll:
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Mkwiatek93 pisze:Już wystarczająco się tutaj pesymizmu bądź realizmu naczytałam - bez spiny, choć niecierpliwie będę czekać na to co chcą nam zaoferować i bez względu na to co i jakie to będzie, przyjmę to z czystą i szczerą radością :roll:
I takie podejście mi się podoba. U mnie ulubione zespoły zawsze mają kredyt zaufania.
Awatar użytkownika
Kama97
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kama97 »

Gloria pisze:
Mkwiatek93 pisze:Już wystarczająco się tutaj pesymizmu bądź realizmu naczytałam - bez spiny, choć niecierpliwie będę czekać na to co chcą nam zaoferować i bez względu na to co i jakie to będzie, przyjmę to z czystą i szczerą radością :roll:
I takie podejście mi się podoba. U mnie ulubione zespoły zawsze mają kredyt zaufania.
Mi również. Jest to mój ukochany zespół, i bez względu na to co na tej płycie będzie, będę się cieszyć i z wieeeeeeeką, ogrooomną radością pójdę na koncert, i będę śpiewać wszystkie piosenki na całe gardło :)
10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

To ja wyjaśnię odnośnie okładki.

Na okładce będzie namalowany zespół (chyba coś w stylu Abbey Road). Następnie jak weźmiecie tablet/iphona z odpowiednią aplikacją to przykładając tablet nad okładkę będzie można kliknąć (na tablecie) na któregoś muzyka i jak rozumiem w tle pojawi się inna wersja klipu Because We Can. Każda wersja jest kompletnie inna i dopasowana do wybranej osoby/tekstu. Idea tego jest taka jak na poniższym filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=R6c1STmvNJc

Brzmi to dla mnie super w szczególności te 4 rożne klipy do 1 piosenki ;D Jon nigdy nie był zbytnio zafascynowanym swoimi okładkami i uważa, ze mają jedne z najgorszych w historii, ale tutaj widać po nim, że idea mu się bardzo podoba i jest z tego dumny.

Jeszcze co do nowej płyty. Po tym co słyszałem szykuje mi się połączenie Circle z Bounce. Nie jest to dla mnie najlepsze połączenie, ale ja już idealne albumy dla siebie od nich dostałem więc jak coś mnie zaciekawi to będzie dobrze. A jak będzie bardziej w moim guście niż mix tych 2ch albumów to będę mega szczęśliwy ;)
KondZik

Post autor: KondZik »

Adrian pisze:To ja wyjaśnię odnośnie okładki.

Na okładce będzie namalowany zespół (chyba coś w stylu Abbey Road). Następnie jak weźmiecie tablet/iphona z odpowiednią aplikacją to przykładając tablet nad okładkę będzie można kliknąć (na tablecie) na któregoś muzyka i jak rozumiem w tle pojawi się inna wersja klipu Because We Can. Każda wersja jest kompletnie inna i dopasowana do wybranej osoby/tekstu. Idea tego jest taka jak na poniższym filmiku:

Brzmi to dla mnie super w szczególności te 4 rożne klipy do 1 piosenki ;D Jon nigdy nie był zbytnio zafascynowanym swoimi okładkami i uważa, ze mają jedne z najgorszych w historii, ale tutaj widać po nim, że idea mu się bardzo podoba i jest z tego dumny.

Jeszcze co do nowej płyty. Po tym co słyszałem szykuje mi się połączenie Circle z Bounce. Nie jest to dla mnie najlepsze połączenie, ale ja już idealne albumy dla siebie od nich dostałem więc jak coś mnie zaciekawi to będzie dobrze. A jak będzie bardziej w moim guście niż mix tych 2ch albumów to będę mega szczęśliwy ;)
Dzięki Adrian za wytłumaczenie tego ;)
Kurcze stary czasem mi było brak Ciebie na forum, w sensie Twojej częstszej aktywności. :) Mimo że czasem mamy tak inne poglądy.
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

No, jeśli to będzie coś TAKIEGO, to myślę, że jednak jest się czym podniecać ;)
Teraz pozostaje "tylko" zaopatrzyć się w tablet/iphona... :]
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

jak nie muzyką, to techniką... :p
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

Na okładce będzie namalowany zespół (chyba coś w stylu Abbey Road). Następnie jak weźmiecie tablet/iphona z odpowiednią aplikacją to przykładając tablet nad okładkę będzie można kliknąć (na tablecie) na któregoś muzyka i jak rozumiem w tle pojawi się inna wersja klipu Because We Can. Każda wersja jest kompletnie inna i dopasowana do wybranej osoby/tekstu
Jeśli chodzi o ten fragment z Abbey Road, to ja to zrozumiałam tak, że po nałożeniu na okładkę tabletu z tą specjalną aplikacją Jon, Richie, Dave i Tico schodzą z okładki tak jakby John, Ringo, Paul i George zeszli z okładki Abbey Road. No i późnej można sobie wybrać jedną z tych czterech wersji video.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Ja się wypowiem wg piosenek, które mają się pojawić na płycie. Adrian, z jakiego źródła wiesz, że I Am With You czy Does Anybody Want What's Left of Me pojawią się na płycie?

What About Now - słyszałem ten krótki moment z programu Person To Person, i kompletnie na razie do mnie nie trafia ten utwór. Oczywiście nie ma co oceniać, zobaczy się jak usłyszę całą piosenkę, ale jak na razie jestem do niej negatywnie nastawiony.

The Fighter - akustyczna wersja, którą Jon zagrał bardzo mi się spodobała. I w tej akustycznej wersji mi się podoba, a prawdopodobnie dadzą nam w normalnej wersji, to mam nadzieję, że jej nie zwalą. Bo na razie jestem na plus.

Because We Can - podoba mi się idea, że będą 4 teledyski do tej piosenki, pomimo, że nie mam iphone'a ani tabletu. Liczę na fajne teledyski, bo pierwszy singiel, to powinni popracować nad tymi teledyskami. Co do piosenki mam nadzieję, że nie będzie to kopia We Weren't Born To Follow.

I Am With You - Ten tytuł piosenki jak na razie najbardziej mi się podoba, będzie to pewnie ballada. Mam do niej dobre przeczucie.

Does Anybody Want What's Left of Me? - długi tytuł, coś w stylu Does Anybody Really Fall In Love Anymore, jak piosenka będzie w połowie dobra jak tamta będę zadowolony.

Co do samej płyty.. Jak pisałem wcześniej bardziej czekałem na płytę Ryśka, co do płyty mam obawy. Ale do premiery płyty co raz bliżej, to co raz bardziej na nią czekam, może to dobry znak? ;) Co do wypowiedzi Davida (wie ktoś gdzie ona jest?) wolałbym jednak, żeby było więcej gitar niż klawiszy. Ale mam nadzieję, że nie zapomną o gitarze, tak jak napisał KondZik żeby były fajne riffy.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ja się wypowiem wg piosenek, które mają się pojawić na płycie. Adrian, z jakiego źródła wiesz, że I Am With You czy Does Anybody Want What's Left of Me pojawią się na płycie?
Jon podał tą informację podczas solowego wystąpienia gdzie zaprezentował Running, Old Habits i Fighter po raz pierwszy. Któraś z tych 2ch piosenek też będzie prawdopodobnie 2gim singlem.
Co do wypowiedzi Davida (wie ktoś gdzie ona jest?)
Raczej jej nie znajdę, ale to było w tym roku przy okazji wypowiedzi na temat swojej kariery w musicalach.

A co do Because We Can to dla mnie to zajeżdża kopią Born To Follow jak nic, ale podobno osoba która ją już słyszała ocenia ją jako rockową, ale inną niż piosenki z Circle. Pożyjemy zobaczymy. Ja się nastawiam na kopie Born To follow i będzie mi łatwiej cieszyć się z ewentualnego pozytywnego zaskoczenia pomimo, że BTFollow jest dla mnie ok.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:
A co do Because We Can to dla mnie to zajeżdża kopią Born To Follow jak nic, ale podobno osoba która ją już słyszała ocenia ją jako rockową, ale inną niż piosenki z Circle. Pożyjemy zobaczymy. Ja się nastawiam na kopie Born To follow i będzie mi łatwiej cieszyć się z ewentualnego pozytywnego zaskoczenia pomimo, że BTFollow jest dla mnie ok.
Hmm. Ciekawe. Też bardziej nastawiam się na kopię Born To Follow, ale, że może być rockowa piosenka, trochę jednak nastawia pozytywnie. Zobaczymy, mam nadzieję, że mnie zaskoczą. :)

Co do do okładki albumu, rozumiem, że jak ktoś nie ma iPhone'a i tabletu, to okładka będzie wyglądała normalnie, jak zawsze?

PS. Co do nowego albumu jeszcze mam nadzieję, że piosenkach zabraknie: oooooooo, yeaaaah czy shalala, albo przynajmniej będzie ich bardzo mało, bo na The Circle, w prawie każdej piosence mieliśmy to.. W jeden piosence, dwóch może to nie przeszkadzać, ale jak to jest wielu piosenkach, i to w dużym nadmiarze, to już irytuje..
Awatar użytkownika
Martixx
Patron www.bonjovi.pl
Patron www.bonjovi.pl
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Martixx »

Znalazłam coś takiego:

Official Lyrics
"Because we can"
Written by: Jon bon Jovi and Billy Falcon
2012
Mercury Records

If your living with regrets
and life, it gets you down
We all need to stand together
Just take a look around

We all know where were going
We all know where weve been
Just take a chance on what you believe
coz it all starts with just a dream

Hear us when we say.....

Because We can
Because we try
The world aint gonna pass us by

Because we can
Because we try
We learn to live before we die

When your blue skies are tuning grey
And nobody listens to a word you say
When you feel lost, in your own home
Remember life is long one road

Tired of living in your own skin
When you feel like you just cant win

Hear us when we say.....

Because we can
Because we try
This world aint gonna pass us by

Because we can
Because we try
We will live unill we die

It all gets easier, it just takes time
Hang on tight....we will survive

Because we can
Because we try
This world aint gonna pass us by

Ciekawe czy to prawdziwy tekst ;)
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

I skąd go mają ;)
Ja mam tableta, ale takiego po najmniejszej linii oporu (był tańszy niż czytnik ebooków to wolałam kupić to), oby mu zadziałała ta aplikacja na okładkę ;) Coraz bardziej mnie to ciekawi :roll:
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Nie wiem.. Możliwe, że to jest ten tekst, a gdzie go znalazłaś? Na facebooku Falcona było jakiś czas temu napisane, że on jest wpółautorem tekstu do piosenki Because We Can, więc co do tego to się sprawdza, ale to każdy mógł sobie to wpisać..
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2012, o 22:46 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”