Teledysk "Because we Can"

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Milla pisze:Dokładnie KondZik, może Hugh sam chce być w cieniu. Nie wierzę, że po oglądnieciu kolejnego teledysku, w którym go praktycznie nie ma, nie wstaw i nie powiedział-- ej , a ja?
W ogole chlopaki pewnie go prosza, zeby dolaczyl do kapeli, a on: 'Kurde, wiecie, nie wiem, czy pamietacie, jak na poczatku powiedzialem, ze dwie plyty i zobaczymy? No to po 'These Days' chytrze zrobiliscie przerwe w nagrywaniu i mysleliscie, ze zapomne.. A tu wyszedl 'Crush', ja takiej muzyki nie lubie i sorry, chlopcy... Tylko rock'n'roll! Lubie Was, to z Wami pogram, ale no... Oficjalnego w tym udzialu raczej nie widze... Ale nie lamcie sie i probujcie. Bo Mozecie!.. You know what I mean :D '
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

ZB pisze:
W ogole chlopaki pewnie go prosza, zeby dolaczyl do kapeli, a on: 'Kurde, wiecie, nie wiem, czy pamietacie, jak na poczatku powiedzialem, ze dwie plyty i zobaczymy? No to po 'These Days' chytrze zrobiliscie przerwe w nagrywaniu i mysleliscie, ze zapomne.. A tu wyszedl 'Crush', ja takiej muzyki nie lubie i sorry, chlopcy... Tylko rock'n'roll! Lubie Was, to z Wami pogram, ale no... Oficjalnego w tym udzialu raczej nie widze... Ale nie lamcie sie i probujcie. Bo Mozecie!.. You know what I mean :D '
Padłam ze śmiechu jak to przeczytałam :hahaha:
A tak poważnie to przecież BJ to nie pierwszy i nie ostatni zespół, który ma nieoficjalnych członków. Jeśli wszyscy się na to godzą i od lat to funkcjonuje, to chyba znaczy, że tak ma być...

Klip. Obejrzałam kolejny raz. Sympatyczny, fajny, wciąż mam parę uwag do tej pani z piórami ale nie można mieć wszystkiego :cfaniak:
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Reżyserem teledysku BWC jest Fisher Stevens. Teledysk jest ok, nic genialnego, ale nie jest źle. ;)
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

KondZik pisze:Myślał ktoś kiedyś o tym, że może Hugh sam chce być w cieniu (nie mówie o teledyskach) i grać swoje, bez bycia gwiazdą ? Może nia każdy lubi być rozpoznawalny itd. Radze się zastanowić, bo każdy ma inne podejście i charakter.
Też o tym myślałem, ale jakoś nigdzie nie znalazłem w jego wypowiedziach potwierdzenia. Raczej wszędzie "chwalił" się, że gra w BJ

[ Dodano: 2013-01-30, 16:02 ]
Dand pisze:nie jest w Bon Jovi ale stale gra z Bon Jovi. W związku z tym jasne,że nie ma go w teledysku.
Rozwaliłeś mnie tym określeniem :D Dobre...

[ Dodano: 2013-01-30, 16:05 ]
ZB pisze:
Milla pisze:Dokładnie KondZik, może Hugh sam chce być w cieniu. Nie wierzę, że po oglądnieciu kolejnego teledysku, w którym go praktycznie nie ma, nie wstaw i nie powiedział-- ej , a ja?
:D Tekścior tygodnia :D
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, o 19:24 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Teledysk moim zdaniem lepszy niż każdy klip z The Circle, plus za fajny bokserski klimacik i panią z piórami.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Widzę, że męskiej części forum pani z piórami przypadła do gustu :D
KondZik

Post autor: KondZik »

Ale tu nie chodzi o to, że ma się nie chwalić bo każdy normalny by się chwalił. Chodzi o to, że może jest introwertykiem i taki styl lubi i koniec.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Ogólnie clip jest OK!
Plusy:
Fajna i ciekawa fabuła, Jon jak najbardziej naturalny no i J i R śpiewający razem jak bracia, ich uśmiech na twarzach i pozytywna energia. :brawo:
Minusy:
Za szybko zmieniające się ujęcia, tancerka z piórami bez sensu :P

[ Dodano: 2013-01-30, 17:28 ]
Obrazek
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

obraz nakręcony kamerą analogową jest przyjemniejszy dla oka (wszystko płynniej się porusza, kolory wydają się być bardziej naturalne, itp)
Ponieważ obraz kręcony kamerami analogowymi jest innego formatu + cyfrowe kamery/lustrzanki posiadają zdecydowanie bardziej rozwinięte funkcje ostrości i głębi obrazu, co sprawia, że obraz jest profesjonalny - ale jak ty ujmujesz - mniej przyjemny dla oka. Niestety dziś nikt nie przerzuci się na kamery analogowe, skoro może wszystko edytować za pomocą RAWów czy innych formatów komputerowych. Choć powiem, że bywają zapaleńcy...
Richie Pomora
I Believe
I Believe

Post autor: Richie Pomora »

Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

teledysk przyjemny dla oka. Zresztą przy tak pogodnej piosence jedynie szaleniec spodziewałby sie czegoś co rozmachem dorównywałoby "It's My Life". Zresztą megahit z " Crusha" to jeden z najlepszych teledysków Bon Jovi w ogóle. To zupełnie inny ciężar gatunkowy...
Ja patrzę (czy też widzę) na to tak - "Beceause We Can" jest dość oszczędna muzycznie. Niemalże minimalizm. Klawisze, jednostajna perkusja i odrobina gitary. Teledysk również jest oszczędny. Ma klimat, ma urok. Poprzednie klipy - chyba jedynie z wyjątkiem "(You Want To) Make A Memory" - były strasznie nachalne (może miały pomóc w promocji średniej jakości muzyki) albo nieznośnie jednowymiarowe. Tutaj jest troszkę luzu, miejscami trochę barowego klimatu. Solidne...
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

no i trochę się wyjaśniło :)
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Uwielbiam filmy pod tytułem "Behind the..."
Tutaj rozśmieszyło mnie m.in. śpiewający P. Stevens i ziewający Jon :D
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

No to wygląda, że to jakaś dłuższa historia w odcinkach :) i pewnie stąd te planowane 4 video :)
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Ponieważ obraz kręcony kamerami analogowymi jest innego formatu + cyfrowe kamery/lustrzanki posiadają zdecydowanie bardziej rozwinięte funkcje ostrości i głębi obrazu, co sprawia, że obraz jest profesjonalny - ale jak ty ujmujesz - mniej przyjemny dla oka. Niestety dziś nikt nie przerzuci się na kamery analogowe, skoro może wszystko edytować za pomocą RAWów czy innych formatów komputerowych. Choć powiem, że bywają zapaleńcy...
Wielu ludzi uważa że tylko rejestracja analogowa (obrazu czy dźwięku) jest dobrze odbierana przez ludzi. Analogowe znaczy że nie działa zerojedynkowo i może generować stany pośrednie. Przez to dźwięk i obraz wydają się bardziej naturalne. Wiecie czym się różnią zakłócenia analogowe i cyfrowe obrazu w telewizji? Zapamiętajcie świat jest analogowy i tego nie zmienicie. PS: Będę kupował niezremasterowane wersje płyt CD z magicznym symbolem AAD.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”