Powstaje nowy album Bon Jovi...

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

misiek_93 pisze: A tak poza tym to mogli by zachować jakąś konsekwencję przy pisaniu tekstów, bo najpierw w BCW śpiewają "I ain't a soldier but I'm here to take a stand because we can"
a potem nagle w Army Of One podmiot liryczny staje się żołnierzem w jedno osobowej armii :P I w tym momencie taki odbiorca nie wie czy ma być tym żołnierzem czy nie, żeby się lepiej z twórczością swojego ulubionego zespołu utożsamić :D
Dostajesz wybór. Ty decydujesz czy jesteś jednoosobowym żołnierzem, czy nie jesteś żołnierzem ale walczysz wspólnie z innymi ;)
Albo jesteś tym i tym w zależności od kontekstu.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Adrian pisze:
misiek_93 pisze: A tak poza tym to mogli by zachować jakąś konsekwencję przy pisaniu tekstów, bo najpierw w BCW śpiewają "I ain't a soldier but I'm here to take a stand because we can"
a potem nagle w Army Of One podmiot liryczny staje się żołnierzem w jedno osobowej armii :P I w tym momencie taki odbiorca nie wie czy ma być tym żołnierzem czy nie, żeby się lepiej z twórczością swojego ulubionego zespołu utożsamić :D
Dostajesz wybór. Ty decydujesz czy jesteś jednoosobowym żołnierzem, czy nie jesteś żołnierzem ale walczysz wspólnie z innymi ;)
Albo jesteś tym i tym w zależności od kontekstu.
Licentia poetica. W BWC Jon mówi bez ogródek: nie jestem żołnierzem, ale; natomiast w Army of One stosuje fajne, poetyckie sformułowanie, że każdy z nas jest takim "żołnierzem" w jednoosobowej armi :cfaniak:
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

to jest po to, żeby zarówno żołnierze, jak i cywile mogli się identyfikować z tekstami zespołu ;P
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

On February 12th, iTunes launches the global album presale campaign of Bon Jovi's upcoming studio album, WHAT ABOUT NOW, set for March 26th release on Island Records. As an added bonus, fans who pre-order the album will instantly receive the album's title track, "What About Now."

http://www.prnewswire.com/news-releases ... 50581.html

Więc szybciej usłyszymy piosenkę WAN. Bo na pewno ktoś ją wrzuci potem do sieci. ;) Wolałbym usłyszeć osobiście jedną z tych piosenek: I'm With You, Army Of One, Amen czy What's Left Of Me, ale to zawsze coś..
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Udostępnili preview, 90 sekund What About Now w aplikacji BJ :P Brzmi ok lepiej niż live myśle ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

Wracając do "I'm with You", to podobna forma refrenu była w "I want You", tyle, że jego druga część w piosence z KTF wchodziła chyba od drugiego razu, tu jest od początku.
Obie piosenki zak....ste.
...and just only rock...
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

monjovi pisze:Udostępnili preview, 90 sekund What About Now w aplikacji BJ :P Brzmi ok lepiej niż live myśle ;)
Ciekawe kiedy ktoś wrzuci ten preview do sieci. Bo ja też bym sobie posłuchał :P
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

http://www.youtube.com/watch?v=xUUOPSAJ ... r_embedded

Pomijając jakość (nagrywane chyba tosterem), to piosenka brzmi lepiej niż live. Fajny riff i podoba mi się wokal Jona. Czekam na całość.
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Też mi się bardzo podoba... :jupi: tu jest fragment jak wyglądało nagrywanie http://www.youtube.com/watch?v=Pt2ln6yk80E i naprawdę nieźle brzmi!
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Rzeczywiście brzmi troche lepiej niż wykonanie live choc to wciąż nie do końca mój klimat, dobrze,że choć przez chwile pojawia sie riff gitarowy. Może to dziwne ale już wole because we can xD
Dla mnie to takie połączenie U2 z Killersami.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, o 12:04 przez Dand, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No jakość nagrania pozostawia wiele do życzenia. Na plus, że trochę refren głośniej i żywiej zaśpiewany niż na koncertach, przynajmniej tak mi się wydaje. ;) Jestem ciekawy drugiej zwrotki, bo live fajnie gitarę było słychać. Jak na razie piosenka podoba mi się bardziej niż na koncertach.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2013, o 12:11 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Niestety odsłuchując to nawet z aplikacji jakość jest już tak tragiczna! Chaciłam nagrać ale... bałam się, że jak już w ogóle uda się nagrać to bedzie jeden wielki trzask nic więcej:D Także to udostępnione na youtube jest naprawde dobre... mimo wszystko hehe;P
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Szczerze jestem nawet pozytywnie nastawiony do nowej płyty, po bardzo wielu już odsłuchaniach nowych piosenek z koncertów. ;) Tylko mam nadzieję, że tych piosenek nie popsuje Shanks.. Bo niektóre, z tych co słyszeliśmy słyszeliśmy zapowiadają się bardzo dobrze, a jeszcze nie słyszeliśmy kilku songów w ogóle.

I'm With You najbardziej mi się podoba, zresztą od początku tak było, refren, solóweczka, wszystko zresztą mi się w niej podoba. Mam nadzieję, że to będzie drugi singiel. Niesamowicie bardziej mi się spodobało niż na początku Army Of One, podoba mi się bardzo gra Richiego na gitarze w tej piosence (solo i outro, a także druga cześć zwrotek, gdy Richie zaczyna grac i fajnie brzmi gitara), ale i refren jakoś polubiłem, a do tego klawisze Davida, fajnie brzmi w całości ta piosenka. Amen, klimatyczna ballada, z fajnie śpiewającym Jonem, a do tego wyciąganie przez niego słowa Amen super brzmi, zobaczymy jak będzie na albumie wyglądała piosenka, ale jestem pozytywnie nastawiony. What's Left Of Me też mi się podoba, coś ma z Someday.. fajny song nawet. That's What The Water Made Me, to na razie najbardziej żywiołowa piosenka, raz mi się podoba mocniej raz mniej, ale jest ok. What About Now szkoda, że brak solówki.. Ale te 90-sekundowy fragment nastraja pozytywnie, bo refren jakoś bardziej żywiołowej zaśpiewany.

Wygląda to jakoś tak:

I'm With You - 10/10
Army of One - 9/10
Amen - 9/10
What's Left Of Me - 8,5
That's What The Water Made Me - 7,5/10
What About Now 7,5/10
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Smolek pisze:Wygląda to jakoś tak:

I'm With You - 10/10
Army of One - 9/10
Amen - 9/10
What's Left Of Me - 8,5
That's What The Water Made Me - 7,5/10
What About Now 7,5/10
Hmm, ja snippetow ani wersji live nie odsluchiwalem.. Wlasciwie po tym, jak zawiodlo mnie 'Because We Can' chcialem takie rzeczy przesluchac, zeby zobaczyc, czy warto kupic album. Ale po Waszych opiniach, a chodzi mi tu zwlaszcza o wypowiedzi uzytkownikow o niezbyt latwych do zaspokojenia wymaganiach a do tego majacych podobne do mnie muzyczne gusta, znaczy sluchajacy kapel rockowych aby uslyszec rocka, a do takich zalicza sie, z tego, co zauwazylem, na przyklad Smolek, juz nie moglem nic przesluchac .. Coz, udzielily mi sie marzenia o wspanialym albumie i wrocila magia oczekiwania na upragnione nowe dzwieki stworzone przez ukochany zespol.. Tym razem jednak biore poprawke na Shanksa, wiec minimalizuje ewentualny zawod. Z tego, co piszecie naprawde jest na co czekac. Kilka numerow swietnych, kilka nieprzeszkadzajacych (to obecnie tez sie ceni). Nawet 'Because We Can' zyskalo na teledysku, a jesli naprawde bedzie najgorszym numerem, to hmm...

Bon Jovi, dajcie nam te radosc. Znow :))
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

ZB pisze:Hmm, ja snippetow ani wersji live nie odsluchiwalem.. Wlasciwie po tym, jak zawiodlo mnie 'Because We Can' chcialem takie rzeczy przesluchac, zeby zobaczyc, czy warto kupic album. Ale po Waszych opiniach, a chodzi mi tu zwlaszcza o wypowiedzi uzytkownikow o niezbyt latwych do zaspokojenia wymaganiach a do tego majacych podobne do mnie muzyczne gusta, znaczy sluchajacy kapel rockowych aby uslyszec rocka, a do takich zalicza sie, z tego, co zauwazylem, na przyklad Smolek, juz nie moglem nic przesluchac .. Coz, udzielily mi sie marzenia o wspanialym albumie i wrocila magia oczekiwania na upragnione nowe dzwieki stworzone przez ukochany zespol.. Tym razem jednak biore poprawke na Shanksa, wiec minimalizuje ewentualny zawod. Z tego, co piszecie naprawde jest na co czekac. Kilka numerow swietnych, kilka nieprzeszkadzajacych (to obecnie tez sie ceni). Nawet 'Because We Can' zyskalo na teledysku, a jesli naprawde bedzie najgorszym numerem, to hmm...

Bon Jovi, dajcie nam te radosc. Znow :))

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”