Powstaje nowy album Bon Jovi...

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Scrooge pisze:
Adrian pisze:
Scrooge pisze: Ja tu nie widze zadnego absurdu... wiekszosc nowych fanow to ludzie z fali IML, ktorzy w momencie wyjscia tej piosenki mieli po nascie lat. Ja mialem wtedy jakies 15 i gdy porwalo mnie BJ sluchalem muzyki typu limp bizkit, czy nawet Piasek, czyli gownianego popu lub gownianego rocka. Z czasem czlowiek zaczal dorastac i rozwijac sie muzycznie i tak samo jak dzis muzyka Piaska wydaje mi sie gowniana tak samo BJ z tego okresu. Zapewne wiekszosc osob o ktorych piszesz tak miala i nie ma w tym nic dziwnego. Chyba, ze Ty w wieku 14, czy 15 lat byles juz tak swiadomy muzycznie jak teraz - jezeli tak do gratuluje i zazdrosze :)
Scrooge to co piszesz ma w zupełności sens, ale tylko wtedy jeżeli masz przekonanie teraz, że np Crush nie jest wartościowym albumem. Wtedy to co piszesz się zgadza.
Ja jak byłem mały to słuchałem np Best Of Queen, Legend Boba Marleya i później Crusha Bon Jovi. W przeciwieństwie do Ciebie po tych 13+ latach ja doceniam kunszt Crusha, Best Of Queen i Legend Boba Marleya jeszcze bardziej. Dzisiaj np. w Crushu widzę świetne teksty (zabawny - Crash, w krzywym zwierciadle - SIISoitp), kapitalną produkcję, świetne partie instrumentów (IML, Next 100 Years) i podziwiam chyba najlepszy brzmieniowo (nie możliwości, bo na KTF miał większe) wokal Jona w swojej karierze. Owszem to wszystko opinia sugestywna.
Jednak tak jak mówisz dla Ciebie nie jest to dziwne, że wartość spadła. Dla mnie wartość tego albumu wzrosła wraz z ilosćią poszerzenia moich muzycznych gustów, świadomości itp.
Odpowiem inaczej, gdyby dziś pojawiło sie IML i bylby to moj pierwszy kontakt z BJ to w zyciu nie zainteresowałbym sie tym zespolem, no chyba, ze by mi wpadla w lapy jakas ich starsza plyta, no ale to juz gdybanie. Ciezko mi tak do konca ocenic nowe plyty BJ - wiadomo sentyment, przywiazanie itp, ale jestem na 99% przekonany, ze gdyby te wszystkie plyty po 2000 zostaly wydane pod innym szyldem to zapewne nie wzbudzilby mojego zainteresowania. Kupilem je tylko dlatego, ze to BJ. Czesc piosenek polubilem, albo moze raczej sie do nich przyzwyczailem, ale znowu gdybym te piosenki uslyszal np w radiu pod innym szyldem to w zyciu bym ich "nie kupil", zapewne przeleciałyby mi przez głowe jak inne popowe sieczki z radia - bo niestety taka muzyke teraz robia.

Generalnie rozumiem, ze dla kogos te wszystkie HAND, LH, Circle moga byc fajne i symaptyczne (sam czasami poslucham), a nawet wybitne... tak samo jak dla milionów fanów Biebera jego muza jest wybitna, są miłośnicy Lady Gagi, dlaczego miałoby nie byc ludzi stawiajacych ten przykladowy HAND za dzialo wybitne -> dla mnie to wszystko ta sama kategoria odbiorców popowej, radiowej muzyki. Takze Adrian pod tym katem Cie rozumiem, ale tez wiem, ze dyskusja z osobami o Twoim guscie muzycznym ma dla mnie taki sam sens jak dyskusja z beliebers czy jak to tam sie oni zwa. Dlatego nie mam zamiaru Cie juz przekonywac do czegokolwiek.

p.s. sorry za brak PL znakow i literowki, ale jestem za granica i pykam z ipada
;)
Widzisz Ty porównujesz HAND, Crush itp do Bibera. Inne osoby całą twórczość BJ porównałyby do Bibera. ITArms z Bejbe, IBTFYou czy BTBMBaby idealnie się nadają do rzucania porównań. Jest to sprawa subiektywna. W większości nie dałoby się obronić BJ. Jedynie jakby rozkłądać partiami muzycznymi i wirtuozją. No, ale wtedy np perkusja LTORule kładzie na łopatki większość twórczości Bon Jovi. Dla mnie mistrzostwo. Tekst WLOALeaving jest jednym z ich najlepszych. No i można tak dalej. Masz prawo porównywać nową twórczośc BJ do Bibera tak jak inni od początku mówili, ze BJ to zespół dla dziewczynek grających o d**ie Maryny.

Mnie nie musisz przekonywać, bo moja rzeczywistość jest inna niż Twoja. Dla Ciebie czerwone jabłko(BJ sprzed 2000) jest lepsze niż zielone (BJ po 2000). Dla mnie oba to jabłka (ten sam zespół, te samo podejście) i mija się z celem wyzywanie tylko za kolor (np produkcje). Taka mała metaforka ;)

A co do wcześniejszej części tekstu. Zastanawiałem się czy jakby NIE BYŁO IMLife to czy zainteresowałbym się Bon Jovi. Cholera! Nie! Livina, Always ipt znałem przed IML i mnie nie ruszało. Always mógłbym porównać do największych ballad Areosmith i co? Areosmith znam tylko 1 cały album. SWW ma muzyczny styl podobny do np. Europe. Udało mi się prześłuchac 1 album tego zespołu i to chyba raz. Nie kręci mnie taka muza. Jest dla mnie zbyt prosta, banalna a jedyne co mnie urzeka w niej to dawka RNRolla.
Moje ulubione gatunki to Indie Rock, BritPop, Rock Alternatywny, Industrial Metal, Emo Rock, Soft Rock czy Punk Rock i nie ma tutaj miejsca na zespoły grające muzykę podobną do Bon Jovi z lat 80/90. Owszem posłucham trochę Aerosmith czy Queen, ale bardziej kręci mnie muza w stylu Rammstein, The Killers, MSPreachers, MCRoman czy Bloodhound Gang.
Tak więc w zupełności cię rozumiem. Ty dzisiaj nie poddałbyś się IML a ja pewnie 90% twórczości Bon Jovi sprzed 2000 roku. W moim top 10 ulubionych piosenek BJ 9 jest po 2000 roku ;) A to o czymś świadczy. Albumy sprzed 2000 cenie, ale tylko dlatego, ze takie początkowo nudne i nijakie TDays wałkowałem kilkanaście razy zanim do mnie trafiło.
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: NJ - KTF - TD

Post autor: 99-in-the-shade »

Scrooge pisze:Ja juz zamowilem na amazon.co.uk za 12 funtow wersje rozszerzona :) znajac zycie bede ja mial wczesniej niz sie pojawi w sklepach -> rozsylaja paczki kilka dni przed premiera kurierem.
Amazon i ich koszty wysyłki... :whoeva: Ale dzięki za informację :)
'A drifter I was meant to be with noone there for company.'
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

99-in-the-shade pisze:
Scrooge pisze:Ja juz zamowilem na amazon.co.uk za 12 funtow wersje rozszerzona :) znajac zycie bede ja mial wczesniej niz sie pojawi w sklepach -> rozsylaja paczki kilka dni przed premiera kurierem.
Jakie koszty wysyłki? 0zł za kuriera z UK - taniej sie juz nie da :)
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Japonia będzie miała jeden bonus więcej. Znalazłem to na kilku stronach. Tylko jest problem z rozszyfrowaniem tytułu tej piosenki, bo jest napisane po japońsku.. A translatorowi jakiś głupi tytuł wyszedł..

01. Because We Can
02. I'm With You
03. What About Now
04. Pictures Of You
05. Amen
06. The Water That's What Made Me
07. What's Left Of Me
08. Army of One
09. Thick as Thieves
10. A Beautiful World
11. Room At The End Of The World
12. The Fighter
13. These Two Hands [Bonus Track]
14. ?? [Bonus Track]
15. Not Running Anymore [Bonus Track]
16. Old Habits Die Hard [Bonus Track]
17. Every Road Leeds Home To You [Bonus Track]

http://www.excite.co.jp/News/music/2013 ... 30523.html
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Rzeczywiście translator średnio sobie radzi, wydaje sie,że to cos w stylu "In the Echo". Ciekawe, na japonska na pewno sie nie skusze ale zawsze jakis dodatkowy utwor poznamy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dand pisze:Rzeczywiście translator średnio sobie radzi, wydaje sie,że to cos w stylu "In the Echo". Ciekawe, na japonska na pewno sie nie skusze ale zawsze jakis dodatkowy utwor poznamy.
Mi tez coś takiego wychodziło, coś w stylu Into the Echo albo In The Echo.. Translatorowi wyszło Into Di Echo.. Zawsze Japonia zawsze ma coś wiecej niż inni. :P Więc będziemy mieli dwie nowe piosenki bonusowe, ciekawe.. A znając z przeszłości bonusy, nawet po 2000 roku, to te 2 piosenki będą lepsze od niektórych z albumu. ;)
Ostatnio zmieniony 8 lutego 2013, o 09:39 przez Smolek, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No no, może Into, napisalem In bo nie byłem pewny czy forma Into the Echo jest poprawna no ale anglista nie jestem ;p
W każdym razie mam nadzieje,że nie jest to jakiś błąd i rzeczywiście będzie kolejny bonus.
Może chłopaki stworzyli cos dodatkowego w ostatnim okresie jak mieli wiecej czasu dla zespołu i postanowili dodać ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Myślę, że będzie to bonus na 100%, bo nawet na japońskim Universal jest tak. ;) Pewnie niedługo poznamy prawidłowy tytuł.. Jestem ciekawy tych dwóch bonusowych piosenek. ;)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Zajebiście! Nie znam 5 piosenek + 2 bonusy = 7 ;)
A bonusy w stylu Neurotica, DLSecret (nr 2 w liscie najlepszych piosenek BJ ever) czy ARTBelieve są zdecydowanie lepsze niż duża część ich całej twórczości od 1983 roku.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Scrooge pisze:
99-in-the-shade pisze:
Jakie koszty wysyłki? 0zł za kuriera z UK - taniej sie juz nie da :)
Jak kupię w amazonku to przyjedzie do mnie za darmochę kurier "Bobby", nie ściemniasz?
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dwa zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Na jednej stronie znalazłem tracklistę deluxe edition z Into The Echo:

1. Because We Can
2. I'm With You
3. What Aboiut Now
4. Pictures Of You
5. Amen
6. That's What The Water Made Me
7. What's Left Of Me
8. Army Of One
9. Thick As Thieves
10. Beautiful World
11. Room At The End Of The World
12. The Fighter
13. With These Two Hands
14. Into The Echo
15. Not Running Anymore (from The Motion Picture Stand Up Guys)

http://www.walmart.com/ip/23339825
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dziwne są te track listy, ciągle inne, teraz Every Road wypadło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dand pisze:Dziwne są te track listy, ciągle inne, teraz Every Road wypadło...
Pewnie będzie kilka tych wersji deluxe edition.. Pierwsza: z 4 bonusami, druga z Japonii - z 5 bonusami, i teraz ta z 3 bonusami.. Ale najczęściej będzie do nabycia ta pierwsza, zresztą na Amazonie i wszędzie jest ta wersja. A te dwa to pewnie wyjątki. W Japonii będzie, z tymi 5 bonusami, a te z 3 bonusami tylko na tej stronie znalazłem, więc nie wiem gdzie ta wersja ma być..
Awatar użytkownika
wiki525
It's My Life
It's My Life

Post autor: wiki525 »

A na tym pierwszym zdjęciu wszyscy chłopcy wyglądają bardzo ładnie... :comk2:
So I save a prayer
When I need it the most
To the Father,Son
And the Holy Ghost
And sign it from a sinner
With no name
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Racja, to pierwsze wygląda lepiej niż to, gdy wyszło BWC :) mniej Photoshopa, zresztą lubię ciemne klimaty ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”