Oceny - What About Now?

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Chciałbym na takie dyskoteki chodzić :)
Choć i tak myśle,że te historie w stylu "mój kolega powiedział,że to disco" to albo naciągane albo zmyślone.
Obrazek
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

bartekbb23 pisze:
Tomker pisze: HRoker ze szczerą troską: - "a co oni teraz po dyskotekach grają?" :D
Mogliby grać, pomyśl Tomker jakie miałbyś rwanie na Bon Jovi wtedy.
Bartek , ale kogo można zarwać na Bon Disco Jovi? ;)
Richie Pomora
I Believe
I Believe

Post autor: Richie Pomora »

Wydaje mi się, że niektórzy na tym forum reagują na wszystko co podpisane "Bon Jovi" negatywnie :) Obojętnie czy nagrają coś dobrego czy złego...
usunięty użytkownik 4858

Dand pisze: Choć i tak myśle,że te historie w stylu "mój kolega powiedział,że to disco" to albo naciągane albo zmyślone.
Myśl, co chcesz, możesz nawet myśleć, że posrał mi tapicerke z podniety i powiedział: "ale przyj*bali hardrokową płytę! Homebound Train to przy tym kołysanka!" :D
Ostatnio zmieniony 7 marca 2013, o 19:54 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Richie Pomora pisze:Wydaje mi się, że niektórzy na tym forum reagują na wszystko co podpisane "Bon Jovi" negatywnie :) Obojętnie czy nagrają coś dobrego czy złego...
A kiedy nagrali naprawdę coś dobrego... yyy, niech pomyślę - to było wtedy, gdy miałem jeszcze grzywkę...

[ Dodano: 2013-03-07, 20:56 ]
A teraz zatykamy nosy i wszyscy śpiewamy - these two haaaaaands !! :D. Fuck yeah, Jon rules !! Ah i ten jego zmysł do pisania zajebistych kompozycji, jakie to ku;wa świeże.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
usunięty użytkownik 4858

Richie Pomora pisze:Wydaje mi się, że niektórzy na tym forum reagują na wszystko co podpisane "Bon Jovi" negatywnie :) Obojętnie czy nagrają coś dobrego czy złego...
A mi się wydaje, że jak ktoś kto lubi BJ, napisze, że WAN leci disco, to ktoś kto lubi to disco się obraża :P
Richie Pomora
I Believe
I Believe

Post autor: Richie Pomora »

Tomker pisze: A mi się wydaje, że jak ktoś kto lubi BJ, napisze, że WAN leci disco, to ktoś kto lubi to disco się obraża :P
W sumie masz rację, ale myślę, że taka nieustanna nagonka na Jona i spółkę nie ma większego sensu :D Przecież każdy z nas wie, że nie będą już nagrywać piosenek jakie grali 15-20 lat temu :)
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Din_Winter »

puść mu I'm With You , i inne solówki z tej płyty
Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

:tuptup: waaterrr made mee water lalalallala dicooooo relax :tancze:
Awatar użytkownika
Collie
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Collie »

Album odbiega od moich skrytych marzeń, ale jest lepiej niż byłam gotów się spodziewać, BWC nie pociągało za sobą reszty na dno. Muzycznie jest jak jest, kilak osób już o tym wspomniało, podoba mi się solówka w Pictures of you, a także gitara w Army of one, utkwiło mi to w głowie. Mimo to nie zmieniam zdania, że czegoś wciąż brakuje, czegoś dającego kopa, mimo słuchania ich nowości to 'słyszę' także ich twórczość sprzed lat i zastanawiam się czy to BJ... Ale skoro to ich nowa odsłona to próbuję się wyzbyć porównywania, bo to nie ma sensu.
Kawałki w moim odbiorze lekkie, przyjemne i wpadające w ucho, aż pokuszę się o powiedzenie - kupuje ich, ale sentyment mi pozostaje :D

1. Because we can 3/10
2. I'm with you 9/10
3. What about now 5/10
4. Pictures of you 9/10
5. Amen 8/10
6. That's What The Water Made Me 6/10
7. What's Left Of Me 7/10
8. Army Of One 9/10
9. Thick As Thieves 8/10
10. Beautiful World 6/10
11. Room At The End of The World 7/10
12. The fighter 6/10
13. These Two Hands 7/10
In a world that gives you nothing, we need something to believe in
https://www.instagram.com/qeeriefire/
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Tomker pisze:możesz nawet myśleć, że posrał mi tapicerke z podniety i powiedział: "ale przyj*bali hardrokową płytę! Homebound Train to przy tym kołysanka!"
Aż tak mnie nie zajmujesz ;]
Ja nie wiem, czasem mam wrażenie,że największy problem BJ dla wielu to to,że nie jest "hardcorowe". Przecież to śmieszne. Nikt kto zachwala Wan nie uważa,że to hardcor czy mocny rock. Nie o to tu chodzi.

Oczywiście nie mówie o wszystkich bo to całkiem normlane,że WAN sie może nie podobać bo to coś z innego kosmosu niż wszystko przed 2000 rokiem. Jest nowoczesne, mi akurat podeszło całkiem fajnie ale nie dziwie sie,że ktoś tego kompletnie nie kupuje. Co nie zmienia faktu,że tak teraz wygląda Bon Jovi i nic sie z tym nie zrobi, obojętnie ile by sie narzekało.
Obrazek
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Dand, powtarzam się - to nie jest już Bon Jovi. I zachwyty nad tym albumem mnie zniesmaczyły. Dajcie spokój.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Okres w dziejach świata dzielimy tak:
Od 1984 - 1995 - złoty, najzajebistszy jaki mógłby być czas ich grania
I
2000 - .... - już nie tak zajebisty, ale też nie tak tragiczny jak niektórzy myślą
To są ludzie, tacy jak my, a ludzi się zmieniają, a wraz z tym ich styl, upodobania itp. NIE MOŻNA PORÓWNYWAĆ PIOSENEK SPRZED 2000 z obecnymi
to jest zupełnie co innego, dwa odrębne okresy, dwa odmienne style, What About Now można porównywać do piosenek PO 2000, bo wtedy to ma jakikolwiek sens
usunięty użytkownik 4858

Dand pisze:
Tomker pisze:możesz nawet myśleć, że posrał mi tapicerke z podniety i powiedział: "ale przyj*bali hardrokową płytę! Homebound Train to przy tym kołysanka!"
Aż tak mnie nie zajmujesz ;]
Ja nie wiem, czasem mam wrażenie,że największy problem BJ dla wielu to to,że nie jest "hardcorowe". Przecież to śmieszne. Nikt kto zachwala Wan nie uważa,że to hardcor czy mocny rock. Nie o to tu chodzi.

Oczywiście nie mówie o wszystkich bo to całkiem normlane,że WAN sie może nie podobać bo to coś z innego kosmosu niż wszystko przed 2000 rokiem. Jest nowoczesne, mi akurat podeszło całkiem fajnie ale nie dziwie sie,że ktoś tego kompletnie nie kupuje. Co nie zmienia faktu,że tak teraz wygląda Bon Jovi i nic sie z tym nie zrobi, obojętnie ile by sie narzekało.
Dand, ale to Ty mówisz jak byś miał problem z nowym BJ. Ja tylko opisałem sytuację, beż żadnego komentarza z mojej strony:

"puściłem dzisiaj w krążowniku, niby przypadkiem bez ostrzeżenia, żeby nie zepsuć efektu fragment WAN, kumplowi (staremu hardrokowcowi, uwielbia SWW i NJ). Pierwszy tekst brzmiał: "co Ty słuchasz!?"
Na to ja - "to nowe Bon Jovi jest".
HRoker ze szczerą troską: - "a co oni teraz po dyskotekach grają?""

Jeśli to odbierasz jako nagonkę na BJ to wychodzi na to, że sam przyznajesz, że Bon Jovi grają disco i się tego wstydzisz.

Ja nie mam z tym problemu, że w wozie puszczałem disco :D ;)
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

sobol_77 pisze:Dand, powtarzam się - to nie jest już Bon Jovi. I zachwyty nad tym albumem mnie zniesmaczyły. Dajcie spokój.
to co, może najlepiej by było gdyby po These Days, Jon i chłopaki powiedzieli by światu - "To już koniec, nie gramy więcej, bo nie będziemy już Bon Jovi "
każdy ma prawo do własnej opinii, ale nawet byle jaki fan powinien inaczej traktować ukochany zespół.... chwilami to aż szkoda czytać niektóre posty, bo są jak splunięcie w twarz temu zespołowi.....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”