BON JOVI do piachu??

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

A ty swoje Uśmiech... Czy ja napisałem, że on kogoś obchodził, czy jego NARODOWOŚć. A to jest różnica.
Akurat nie - jesli kogoś obchodzi jakaś osoba, to chcąc nie chcąc, wie jakiej jest ona narodowości
A no właśnie niektóym to chyba przydałaby się zmiana foruum, zespołu który się słucha. Proponuje nową Britney. Muzyka jak najbardziej ambitna i nie jednolita.
Aleś mi/nam pojechał, zaraz polecę do mamy :lol: A tak swoją drogą to ciekawej muzyki słuchasz kiedy nikt nie słyszy (bo inaczej to byś chyba nie oceniał/polecał, prawda??).....
Czy ja ich ciągle gloryfikuje ? Nie obecną płyte gloryfikuje bo jest świetna a w histori mieli dużo złych decyzji.
1. oczywiście, że gloryfikujesz
2. Owszem, popełnili mnóstwo błędów, ale Ty mimo to pisałeś 'nie macie racji, oni to zrobili wspaniale/mądrze/dobrze/bla bla bla'
To coś mało tematów czytasz. Nie pamiętasz naszej kłótni na temat płyt o zgrozo lepszych od HANDA ?
O zgrozo pamiętam. Ale wybacz, stary jestem, moja pamięć chyba szwankuje bo pamiętam, że dyskutowaliśmy o tym, że bezpodstawnie zjechałeś Wig Wam i inne świeże kapele, a nie o poziomie koncertów BJ
Ja fanką nie jestem
:mrgreen: :D :lol: czy ja kurna o czyms nie wiem??!!
Nie zgadzam się z tobą. Po prostu staram się bronić ich przed idiotycznymi sformuowaniami fanatyków z lat 80-tych i 90-tych.
O w mordę, czego jak czego ale sformułowania fanatyk lat 80-ych i 90-ych to się pod moim adresem nie spodziewałem.
PS. mohery też bronią radyjka przed 'wrogami chrześcijańskiej Polski', ale czy to jednak oznacza, że mają rację??
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

O ludzie :D
Czasem mam wrażenie, że tutaj nie można mówić wprost swojego zdania :P
A mi też się HAND podoba! :P I uważam, że jest to płyta świetna. Choć też jestem fanatyczką lat 80 i 90. I co? I myślę, że jest albumem dobrym, choć może nie tak dobrym, jak TD czy KTF. I nie rozumiem po co burzyć czyjeś pojęcie na pewne tematy. Może właśnie Adrian tę płytę kocha najbardziej, i co? :P To chyba nikogo nie powinno boleć.
A wracając do tematu...myślę, że jeśli mają nagrywać dalej takie płyty to jak najbardziej niech to robią. Jeśli jednak chodzi o koncerty...to sama nie wiem czy nie przydałby im się chwilowy odpoczynek. Ale tylko chwilowy! ?eby nie dali o sobie całkiem zapomnieć. Bon Jovi NIE do piachu ;)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

Niech faktycznie odpoczną sobie i niech wrócą na scenę po 2 czy nawet 5 latach przerwy ale czy to coś zmieni w ich brzmieniu hmmm nie sądzę :D. Dlatego więc ja się cieszę jednak, że są nadal w muzyce i nadal grają koncerty. Niech ich następny album będzie również dobry jak HAND albo i jeszcze lepszy. Generalnie dla mnie HAND jest fajną płytą ale jednak brakuje mi tego wspaniałego głosu Jona z ery New Jersey czy tych pięknych solówek Richie'go :P i to jest całą ujemną stroną albumu. I jak porównuje ją do TD czy KTF czy NJ to słyszę to kolosalną różnicę, nie wywołuje u mnie takich emocji ja wspomniane albumy :P. Taka jest moja opinia
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

O tak myslę że w dzisiejszej muzyce Bon Jovi głownie brakuje głosu Jona i prawdziwych, długich i soczystych solówek, wszystko to takie jakieś napięte jest... :-|
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

Post autor: LoRdI »

odpoczynek in nic nie da. juz odpoczywali pomiedzy TD a Crush i co??
to chodzi o podejscie do grania do tego co sie robi, a odpoczynek nic nie pomoze.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Dokladnie Lordi. A ze dawac czadu mozna - kolejny raz zapraszam do poszukiwan (owocnch) koncertu Whitesnake z tematu :P .
Jeszcze jedno - padl argument wczesniej, ze BJ graja juz inna muzyke niz kiedys, mniej rockowa - i ciezko jest szalec i wygladac na wymiataczy. Hehe, bzdura totalna. Podam kolejny przyklad Whitesnake - koncert akustyczny(!!!) "Starkers in Tokyo"- tylko glos Davida Coverdale'a i jedna gitara akustyczna!!! Ale jakie emocje i sila!
A dorzuce jeszcze koncerety Depeche Mode. Jakos im nie przeszkadza grac wymiatajaco, mimo braku typowego rockowego instrumentarium.

Grac czadowo mozna prawie wszystko, tylko trzeba miec jeszcze do tego serce.
BJ - czas na koncertowa emeryture. Albo totalny odpoczynek od jakiejkolwiek muzyki, solowych projektow i grania do kotleta wujkom - moze pomoze
:) .
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

I tu się muszę zgodzić-"Starkers In Tokyo" Whitesnake'a jest po prostu porywający ^-^.
A prawda jest taka, że odpoczynek nic tu naszym idolom nie da-chyba, żeby zmienili przez ten czas podejście do grania... *-*. Bardzo zgadzam się z Daroo-gdyby tylko Jon zaczął wreszcie porządnie śpiewać (nawet jeśli wymagałoby to przerwy dla odpoczynku strun głosowych i ewentualnego uszczuplenia konta :P ) i gdyby Richie zaczął grać jak kiedyś... taaaak, byłoby wspaniale.... ^-^
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

A co do Rycha. Nie stracił chyba umiejetności i sztuki gry na gitarze, bo na koncertach dalej sobie radzi niezle przy starych szlagierach... tylko na albumie tego brakuje bardzo, bardzo... Dziwne to troche, jednym słowem marnuje sie na takim alebumie, jakim jest HAND. Jest mocna gitara, ale brak wysiłku i szybkich palcówek hehe . Wydaje mi sie że dużą cześc albumu zagra przecietny gitarzysta;/ A co do Jona, jak juz mowilem, moim zdaniem powinni dac sobie spokój, jezeli kolejny albom ma wygladać podobnie , albo ma byc autoplagiatem;/
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Piotrek pisze: Jest mocna gitara, ale brak wysiłku i szybkich palcówek
Szybkich palcówek mówisz?? To wyjasnia taką ilość fanek :P :P
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Pippo »

Piotrek pisze:Jest mocna gitara, ale brak wysiłku i szybkich palcówek hehe .
Zgadzam sie z Tobą, ze gitara jest mocna, ale nie z tym, że brak w tym wszystkim wysilku.
I jeszcze jedno. Co masz na mysli w tym ostatnim wyrazeniu? :D
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Paaanooowie, no co wy !! .heh z kąd wiedzialem zę poleca takie komentarez heeh:)

Rattie napisał : "Szybkich palcówek mówisz?? To wyjasnia taką ilość fanek"
DOBRE heheeh jany tekst :D

A co do Pippo... ja powiem tak. Miałem na mysli to, że te obecne granie Rycha na albumie (wysiłki) nie jest juz takie jak na SWW, NJ, KTF, TD .
Brakije (i znów aluzja...interpretujcie jak chcecie :P) czystego , rockowego szarpania po drutach, szybkich numerków, solówek i tej swobody w grze. O to chodzi !! :D hehe
Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

Piotrek w 100% procentach zgadzam się z tobą. Brakuje tych wszystkich pięknych solówek Richie'go, którymi zawsze zachwycał, a szkoda bo raczej nie stracił talentu popisywania się na gitarze co zwykle raczył nas na płytach NJ, KTF czy TD no i jeszcze SWW. Co do Jona jego sytuacja wygląda nieco gorzej, ponieważ nie da się już zrobić tak, aby jego głos był tak wspaniały jak kiedyś.
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
Ptysia
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ptysia »

a kim są Whitesnake? Pierwszy raz słysze. To jakis zespoł?
Zagraj się takim, jakim nigdy nie byłeś, tak byś mógł zaczać być takim, jakim byś mógł być. Bądź swą własną inspiracją, swym własnym autorem, swym własnym aktorem, swym własnym terapeutą........
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

a kim są Whitesnake? Pierwszy raz słysze. To jakis zespoł?
o i sie zacznie :P Ratt pewnie zagotowaly Ci sie policzki ;) ?ajtsnejk to taki zespół i radze unikać takich pytań bo - a co mi tam - może ktoś Ci to wytlumaczy zanim Ratt zobaczy twoje pytanie :lol:
C'mon
Ptysia
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ptysia »

kto pyta nie błądzi ;) ale serio pierwszy raz slyszę, nie chcę nikogo obrażać ani wywoływać jakiś slinych emocji.
Zagraj się takim, jakim nigdy nie byłeś, tak byś mógł zaczać być takim, jakim byś mógł być. Bądź swą własną inspiracją, swym własnym autorem, swym własnym aktorem, swym własnym terapeutą........
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”