Mam HAND!

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Pippo »

Ja mam wersje dla ubogich, bo innej nie było w Empiku, a juz mi nie starczyło cierpliwosci, żeby przez internet zamawiać ;) Płytka jest poprostu ZAJEBOZA :]
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Hihi. mam dwupłytówkę :) Ktoś zauważył, że się walnęli na okładce i na DVDku? Ten utwór na DVD to nie jest These Arms Are Open All Night, tylko Open All Night (6 track na pierwszej płytce z boxa) :lol:

Powiem wam, że udanie się po tą płytkę było dla mnie niemałym poświęceniem... płuca mnie bolą od kaszlu, miałem rano stan podgorączkowy, ale co tam... musiałem to mieć... wsiadłem w autobus, potem w tramwaj i dojechałem do MM :D A pogoda była podobna jak przy premierze Bounce'a ;) Wtedy też lało :D

Co do samej płytki... jest świetna. Nie do końca tego się spodziewałem, ale powiem wam, że HAND nawet... przerósł moje oczekiwania. LMS wymiata... miałem łzy w oczach przy pierwszych dwóch przesłuchaniach... toż to cudo, o jakim marzyłem :D Troszkę niżej jest I Am i Last Cigarette, dalej Complicated, IWTBL, WSYCGH. O tytułowej nie wspominając, bo przecie wszyscy już ją dobrze znamy ;) Reszta jest baaardzo ok, no może Wildflower to takie zapychadło. Ale ogólnie... naprawdę wspaniały album :)
Ostatnio zmieniony 18 września 2005, o 13:05 przez Ricky Skywalker, łącznie zmieniany 1 raz.
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
olcat
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: olcat »

Ożesz w mordę jeża, proszę mnie tu nie stresowac bo w krakowskim sEmpiku nie ma, a w MM będę mogła byc dopiero w poniedziałek...;(
...Don't you know that all my heroes died...?
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
99-in-the-shade

Post autor: 99-in-the-shade »

Ricky Skywalker pisze:Co do samej płytki... jest świetna. Nie do końca tego się spodziewałem, ale powiem wam, że HAND nawet... przerósł moje oczekiwania.
Moje też, bo (zwłaszcza patrząc na tytuły) to spodziewałam się czegoś w stylu 'Bounce'. A koniec końców stawiam ją dość wysoko wśród moich ulubionych płytek.
Ricky Skywalker pisze:no może Wildflower to takie zapychadło
Po pierwszym przesłuchaniu głęboko zszokowana stwierdziłam: 'na tym albumie nie ma utworów, które bym z hukiem wykopała', ale się zgadzam -np. 'Unbreakable' w tym miejscu byłoby lepsze.
Udała się chłopakom ta płyta :)
Olcat pisze:w krakowskim sEmpiku nie ma
?artujesz? :o To już nawet w nowootwartym mikro sEmpiku w Zabrzu się na HAND natknęłam...
gattino
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: gattino »

Właśnie przed chwilą skończyłam słuchać HAND :) Niestety w Media Markt w Katowicach była tylko wersja "dla ubogich" jak ktoś to tutaj określił. (bardzo nietrafnie moim zdaniem, bo ja uboga się nie czuję). To samo w Empiku. Poza tym w środku nie ma tekstów i to mnie troche smuci, ale jak sobie tego wszystkiego posłucham to mmmmmm :) aż sie lepiej człowiekowi robi. W "Last Cigarette" jest jeden moment kiedy muzyka cichnie i słychac tylko ciche granie instrumentów i spokojny wokal Jona. Ja oczywiście zasłuchana dalej chciałam śpiewac refren...no i dałam się złapać :) Płytka jest super. Nawet "Who Says You Can't Go Home" nie jest takie straszne jak sie wydawało. Owszem, jest łatwe, lekkie i przyjemne i może się wydawać mało rockowe, ale jak się wsłuchac w tekst, to nawet taka muzyka tutaj pasuje :)
Uh ale tego wyszło... No tak to jest jak się człowiek raduje :mrgreen:
klaudi

Post autor: klaudi »

może jutro będę mieć HAND a jak nie muszę tydzień czekać bo u mnie niestety nie ma sklepów muzycznych a jeden został zlikwidowany bo facerowi się nie udało ale jak wszystko będzie wporzo to mam nadzieję że jutro będę mieć.
Ostatnio zmieniony 17 września 2005, o 19:25 przez klaudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
olcat
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: olcat »

99-in-the-shade pisze:
Olcat pisze:w krakowskim sEmpiku nie ma
?artujesz? :o To już nawet w nowootwartym mikro sEmpiku w Zabrzu się na HAND natknęłam...
Nie żartuję - nie ma. Ktoś za to oberwie ;[
...Don't you know that all my heroes died...?
And I guess I'd rather die than fade away...
"Rock N Roll is the spiritual release of the youth"
http://www.olcat.mylog.pl
Klorcio
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Klorcio »

Cóż no...ja się wypowiem za tydzień, gdyż dopiero wtedy będę mogła zaopatrzyć się w to cudo :lol:
"You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one" ;)
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Ja tylko zaluje ze nie mam ksiazeczki z textami piosenek :) Może znalazl by sie jakis dobry samarytanin ktory by mi ją skserowal i reszte ustalilibysmy na priva?
gattino
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: gattino »

Ja tez nie mam tekstów, ale są na www.bonjovi.com. Wystarczy ściągnąć, wydrukować i gotowe :) Ale nigdzie nie umiem znaleźć złów do "Dirty Little Secret", a ze słuchu niebradzo do mnie trafia :) Jakby ktoś znalazł to baaaardzo proszę :)
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Nie mogę się wręcz oderwać od słuchania tej płytki. Jedynie co mi sie nie podoba na tej plytce to piosenka Wildflower. Tak przy okazji to nie mogę się już doczekać kolejnej plytki :P
Awatar użytkownika
Gonia M
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Gonia M »

hmm... wczoraj w empiku kupilam HAND i normalnie w domu zdziczalam... gdzie sa teksty?? o co chodzi?? zadnych zdjec tylko podziekowania?? co to za wersja? :?:
Keep The Faith
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Gonia M pisze:hmm... wczoraj w empiku kupilam HAND i normalnie w domu zdziczalam... gdzie sa teksty?? o co chodzi?? zadnych zdjec tylko podziekowania?? co to za wersja? :?:
To jest wersja wykonana specjalnie dla 4 krajow jak to pisze na opakowaniu plytki.
Awatar użytkownika
Gonia M
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Gonia M »

dziwna jest wiec ta wersja....

teraz dopiero przeczytalam co ludzie na ten temat juz napisali i zgadzam sie z tym ze jest to wersja dla ubogich ...

:|
Keep The Faith
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Oj, bez przesady. Najważniejsze, że jest płytka i jest kawał dobrej muzyki. Zdjęcia dołączone do płytki to chyba drugorzędna sprawa?! Chociaż przyznam szczerze, że miło byłoby gdyby jednak dołączyli te teksty i fotki...no, ale cóż poradzić? Jest jak jest.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”